Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családi házban élő szülők!...

Családi házban élő szülők! Lenézitek a panelban élő gyerekes családokat?

Figyelt kérdés
2020. szept. 9. 13:30
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
92%
Családi házban nőttem fel, majd külföldi munka alkalmával laktam konténer lakásban, majd következett a társasházi lakás és végül most újra kertes ház. Nem nézek le senkit azért ahol lakik. Mindennek van előnye, hátránya. Én szeretek kimenni a kertbe, kiülni kávézni, ebédelni a teraszra. Szeretem, hogy a nagy udvaron elfér akár 3-4 mosás ruha is, lehet grillezni, bográcsozni, medencézni és persze a kutyánknak is sokkal sokkal jobb.
2020. szept. 9. 15:33
 22/31 anonim ***** válasza:
67%
Minden vágyam, hogy kényelmes panelban éljek. Nem lenne semmi gondom sem. Utálok itt élni kertes házban, főleg falun, a sok irigy pletykás emberek között.
2020. szept. 9. 16:04
 23/31 anonim ***** válasza:
52%
10essel ertek egyet. En azt nezem inkabb le, aki tobb 10 millios hitelt vesz a nyakaba a kerteshaz miatt. Pontosabban nem lenezem, inkabb nem ertem. De azokat mindenkinel jobban tisztelem, akik panelban elnek es tisztaban vannak a hataraikkal, nem vesznek nyakukba 30 evre egy tonnanyi hitelt, magyaran felelossegteljesen elnek es addig nyujtozkodnak amig a takarojuk er.
2020. szept. 9. 16:43
 24/31 anonim ***** válasza:
87%

A kérdés nem nekem szól ugyan, de leírom a véleményemet. Én kertes házban nőttem fel. Soha nem érdekelt a kert, bent szerettem lenni a pont megfelelő hőmérsékletű szobában, pedig nem volt sem netünk, sem tévénk. Felnőttként első dolgom volt Budapestre költözni lakásba. Imádom. Vannak persze hátrányai, de nem kell kertet gondozni, a lakás maga sem nagy, nem kell órákig takarítani. A játszótérre bármikor le tudunk menni, van sok a környéken. Itt az állatkert, a Margit-sziget, a Városliget. Ennyi pont elég is a természetből.

Múltkor máshol aludtam, kertes házban. Este a kutyák ugattak, korán reggel valaki rákezdett füvet nyírni. Azt hittem megőrülök. Persze, a társasházban is vannak zajok, de ahol mi lakunk, az sokkal csendesebb.

2020. szept. 9. 16:46
 25/31 anonim ***** válasza:
89%
Nem egyedi eset, hogy valaki panelból megy kertesházba, mert még mindig nagyon sok ember fejében az van, hogy gyerek mellé kell a kert. Aztán a sok panellakó megdöbben, hogy mekkora kiadások lesznek a kertesházban. Sokkal többet kell rákölteni és foglalkozni vele mint egy panellal. Állandóan csinálni, rendezni, gondozni kell. Olyan mint egy gyerek, állandó törödést igényel, és ha nem tökéletes, csili vili újépítésű házba költözöl, hanem kicsit öregebbe, akkor meg rettentően viszi a pénzt. Tehát sokkal nagyobb kiadást jelent, mint egy lakás. De erre nagyon sokan csak később jönnek rá, amikor ott a 20 milliós hitel a nyakukon és a ház is csak viszi a pénzt.
2020. szept. 9. 17:53
 26/31 anonim ***** válasza:
75%

Én sorházban nőttem fel, ahova panelből költöztünk még egész kis koromban.

Majd társasházban laktam, később családi házban nagy kerttel.

Óriási munka a kert, de mi szerettük férjemmel, és amig kicsik voltak a gyerekek, addig nagyon jó volt. Állandóan kint voltunk télen-nyáron. Mindig ott bogarásztak, saraltak... szuper volt.

Amikor nagyobbak lettek a gyerekek és már nem annyira a kinti kert kötötte le őket, akkor úgy határoztunk, hogy elköltözünk egy másik városba, így építkeztünk. Közben albérletben laktunk panelben. A kerthez szokott gyerekeim itt is feltalálták magukat, az egész utca ismerte őket, állandóan lent fociztak a kis parkban... sajnálták mikor költözünk el a házba.

Most családi házban vagyunk egy belvárosi telken, ahol csak kicsi kert van.

Szóval voltunk sok helyen. A panellel- társasházzal csak a lépcsőzés és cipekedés volt a bajom. Tök jó volt a távfűtés, az alacsony rezsi... szóva mindennek van előnye-hátránya...

2020. szept. 9. 22:26
 27/31 anonim ***** válasza:
26%
Ferjem is es en is nagy csaladi, kertes hazban nottunk fel. Viszont azt tudtuk, hogy bar imadjuk a szuloket,jo a viszony, de nem szeretnenk senkivel sem egyutt elni, kozoskodni plane nem. Volt sporolt penzunk es szuloktol is kaptunk egy nagyobb osszeget. 1 ev albi utan jott egy lehetoseg egy 4 szobas lakasvasarlasra (zart garazs, 2 tarolo pincehelyiseg jart a lakashoz). Lakas elott fak, bokrok, kiülős resz. Megvettuk a lakast jo aron es komplett felujitottunk A tol Z ig, mindent. Lett egy modern, szep 90 negyzetmeteres lakasunk es meg penzunk is maradt (jol keresunk es evekig sporoltunk mind2 en) Hitel nincs. Nagyon megszerettuk a lakast, pedig hat hianyzik a kert neha. Szeretunk kint sutogetni stb,igy ha szulokhoz megyunk nyaron szinte mindig kint vagyunk veluk. Maga viszont a kert, novenygondozas, kapalas, zoldsegtermesztes minket nem hoz lazba. Inkabb csak a feeling, hogy a kaveval kiuljek egy nagy teraszra, grill, ilyesmi. Most babat varunk. Anyosek az utca vegen laknak kertesben, igy a picinek lesz lehetosege hintara, csuszdara stb. Persze az nem pont olyan, de butasag lenne hitelbe vernunk magunkat, csakmert a lakas "ciki" egyesek szerint. Ferjem egyke, igy a csaladi haz az ove/mienk lesz 1x,total folosleges hitelbe vernunk magunkat, boven elfernenk itt 2 gyerekkel is. Kaptunk par lenezo megjegyzest 1-2 jo "havertol", hogy miert lakast vettunk, s nem hazat, hulyek vagyunk stb. Ok azota megcsinaltak a hazukat es most aruljak, elegge osszevissza epitkeztek, most megbantak, az asszony menne el mashova lakni, egy rakat hitel a nyakukon, allando munkahelyvaltas, nem tudjak mit akarnak..Na mi pont ezt akartuk elkerulni.
2020. szept. 9. 23:38
 28/31 anonim ***** válasza:
Nem nézem le, az én gyerekem is egy másfél szobás téglalakásba született. Kinőttük, kicsi volt a hely, ezért kellett nagyobb ház.
2020. szept. 10. 06:07
 29/31 anonim ***** válasza:
33%
Nem. Sőt, kimondottan irigy vagyok rájuk, hogy nincs extra munkájuk a ház körül. Gyűlölöm, teljes szívből, panelba akarok menni, de a férjem meg van örülve a kertes házért.
2020. szept. 10. 06:27
 30/31 anonim ***** válasza:
Nem. Van egy családi házunk és két lakásunk, ebből az egyik panel, ez van a legközelebb a kisfiunk ovijához, a párom munkahelyéhez és a szüleimhez, ezért ezt használjuk, a másik kettőt kiadjuk. Egyáltalán nem érzem magunkat hátrányban.
2020. szept. 10. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!