Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mondtatok le 2. babáról az...

Mondtatok le 2. babáról az anyagiak miatt?

Figyelt kérdés
2010. aug. 6. 12:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

13.02!

Nincs igazad! Sokan akkor vállaltak gyereke, amikor még nem volt olyan magas a törlesztőrészlet!

Én amit leírtam korábban, azért tette, hogy tudják, mire is számíthatnak a 2., 3. baba várásával, ne fejetlenül vállaljanak gyereket! Okos ember szerintem meghallgatja mások véleményét, nem pedig a maga kárán tanul!

2010. aug. 6. 13:09
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

ja,az embernek ne legyen az életbe gyereke?ha te így gondolod,hát akkor ne legyen neked.te döntésed.

de légyszíves ne szólj meg másokat mert babát akarnak.sokan úgy vannak vele hogy egy gyereket úgyis fel tudnak nevelni,és mivel VÁGYNAK rá ezért bevállalják.

2010. aug. 6. 13:18
 13/21 anonim ***** válasza:
a 13.02-esnek szólt a komentem
2010. aug. 6. 13:18
 14/21 anonim ***** válasza:

1 gyerekem van és lehet nem lesz második, az anyagiak miatt!

Mondjuk így is csak 5 év múlva tervezzük a következőt!

2010. aug. 6. 13:19
 15/21 anonim ***** válasza:

Törlesztőröl jut eszembe.

Egy albérletben élünk évek óta, még csak lehetőségünk sincs kitörni, hitelről pedig nem is álmodunk.

Gyerekről pedig főleg nem.

Nem is értem miért nincs... Talán soha nem lesz, mert én nem akarom hogy csupa nélkülözés legyen a kis élete inkább meg se szülessen az az 1 gyerek se.

13:03 voltam

2010. aug. 6. 13:25
 16/21 anonim ***** válasza:

Lol...

Honnan tudod, hogy én nem vágyom gyerekre?

Ugyan úgy mint más nő.

2010. aug. 6. 13:27
 17/21 anonim ***** válasza:
74%
Egy ma élő átlagos keresetű házaspárnak sosem lesz meg a megfelelő háttér anyagilag a családalapításra. Nekünk is van egy kislányunk, vártuk-vártuk, mikor kéne gyereket vállalni, aztán 26 voltam, mikor belefogtunk, és most 2 és fél éves, 1-2 év múlva tervezzük a következőt. Vannak adósságaink, nem kevés, de az akkor is lenne, ha nem lenne gyerek. Az én szüleim mindig is szegények voltak, az egyetlen vagyonuk a családi ház, amit a két kezükkel építettek fel. A gyerekkorom csodálatos volt, és azt hiszem, nem sínylettem meg a nélkülözést, inkább megtanultam becsülni azt ami van. Na nem akartam szentbeszédet írni, mégis sikerült. Szerintem nem csak a pénz számít, ne várjunk mindig idilli helyzetet, mert az talán nem is következik be.
2010. aug. 6. 15:19
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

15.19-nek nagyon igaza van!!!!!

mindig csak várjuk hogy minden jó legyen,de lehet hogy soha sem lesz jó minden.akkor nem lesz gyerek sose??és ha mondjuk 45 évesen éri el az ember hogy legyen egy háza hitel nélkül,kocsija,férje/felesége,és jól fizető munkája.akkor már nem nagyon szoktak szülni.persze vannak kivételek,azok előtt le a kalappal,mert nem biztos hogy 40 felett be mernék vállalni egy babát.

2010. aug. 6. 15:46
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy idősebb ismerős mondta, hogy ha mindig arra várunk, hogy jobb legyen, sosem vállalunk gyereket. És milyen igaza van! mert mindig jön valami! Elromlik az autó/kitörik az ablak/megdöglik a mosógép/tartós kórházi kezelésre szorul valamelyikünk/meghal a nagymama/... stb.

Konkrétan a hitelünk 20 ezerrel nőtt, mióta megvan a lányunk. Először kétségbe voltunk esve. Aztán megtanulja az ember, hogy így is lehet élni, max. nem a 800 ft-os tusfürdőt veszem meg, hanem a 400 Ft-ost. Nem a boltban veszem a mosógélt/borotvapengét/Sudocrem-et/..., hanem a Vaterán; nem rakott karfiol lesz az ebéd télvíz idején, hanem paprikás krumpli; a boltig el lehet sétálni, nem kell autóval menni; hajfestékből van olcsóbb is, és a műköröm sem létfontosságú,...

Aztán becsöppent a második gyerek. Gondolkodtunk, gondolkodtunk, de megvan mindenünk. Egy tányér étellel jut több az asztalra, az óvoda még nem nagy kiadás, az iskolás évekig meg még sok idő telik el. Ki a fene tudja, hogy mi lesz akkor?! Előre nem tudhatja az ember, hogy jobb lesz a helyzet, vagy rosszabb.

Nem lett volna szívünk elvetetni a kicsit, és a lányomnak is jót fog tenni, ha lesz egy testvére.

Nem vetettük el, de hozzáteszem, egy harmadikat helyhiányból és a többiből kifolyólag nem vállalnánk. Elvetetni nem tudnám, de jobban vigyázunk ezután, hogy ne kerüljön erre sor. És ezt annak ellenére írom, hogy a nagycsaládosok kedvezményekben részesülnek.

Egyetlen esetben vállalnám be a harmadikat, akkor, ha elég későn csöppenne be. Mondjuk egy 10-14 év múlva, amikor a másik kettővel már nem lenne annyi gond, és biztosabb lenne az anyagi hátterünk.

2010. aug. 6. 16:51
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
A 15:19-sel én is egyet értek. Én is 26 éves vagyok, most várom az első gyermekem. Mi is toltuk a gyermekvállalást. Párommal gyermekkorunk óta ismerjük egymást, 3 éve járunk, de két éve szeretnénk. Most elérkezettnek láttuk az időt, mert beleuntunk a várakozásba, hogy majd csak jobb lesz a helyzetünk. Igaz nincs házunk, pedig két ingatlan is van a párom nevén, csak az egyik olyan messze, hogy azt eladni lenne jó, de mivel apósé a haszonélvezet, s míg bele nem egyezik, nem tudunk mit tenni. Így apóssal élünk, a kisebbik szoba a miénk, 90 ezer ft-os havi fizetésből. Két éve végeztem a fősulin, de sehová nem kellettem, így egy fizuból élünk. Plusz abból a mn. segélyből, amennyi a gyes összege lesz. Mégis bevállaltuk, nem akartam kitolni 30 éves koromra, s nagyon szerettem volna. Szüleim 3-an élnek otthon 80ezer ft-ból, egy 100nm-es családi házban. Mégis megélnek. Igaz mi panelban lakunk, de szeretnénk, ha sikerül eladni, após beleegyezésével a másik ingatlant, egy kis kertes házat, ahol tudunk majd gazdálkodni vagy egy kisebb min 2 szobás panelt. De nem várhatunk addíg, míg jobb nem lesz, mert ha sose jön el. Én is úgy fogtam fel az elején majd lesz jobb, s egy éves m.viszony után, esküvő után gyerek, de nem várhatok a végtelenségig. S mi lesz, ha később nem lehet gyerekem, vagy 30 éves elmúltam, szeretnék, s nem jön, így legalább megtudtam hogy lehet gyerekem, volt hogy attól rettegtem, mi lesz, ha nekem nem lehet. Jobb így nyugalomban, s ugyanúgy meglesz mindene a kicsinek, mert nézem az akciókat, s úgy vásárolok. Meg lehet venni egy 3000 ruhát újonnan 1500ért is, ha kifogjuk. S ott van a turi, nem minden ruhája, de egy-kettő onnan is jó ha van. Meg lehet oldani spórolással is. Főiskolás létemre tudom, hogy felelőtlenség bevállalni így gyermeket, de belefáradtam abba, hogy járok állásinterjúkra, aztán semmi, vagy rosszabb esetben be se hívnak. Ha van munka, annál kauciót kérnek, s első 3 hóban nem jelentenek be, aztán csak min. bérrel. Akkor minek dolgozzak, főleg ha még kauciót is kell fizetnem, azt kihagytam. Jó, volt nem bejelentett munkám, de csak olyat találni a mai világban. Szociális diplomám van, oda tapasztalat hiányában nem kellek még úgy sem kell az ember ha önkénteskedett.
2010. aug. 6. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!