Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mondtatok le 2. babáról az...

Mondtatok le 2. babáról az anyagiak miatt?

Figyelt kérdés
2010. aug. 6. 12:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre ezt így nem jelenteném ki, hogy lemondtunk, de egyelőre elhalasztjuk. Most vagyunk 24-26 évesek és 2 éves a fiunk, szóval ráérünk. Sajnos a lakáshitel emelkedése miatt 2 éve nem tudunk annyi pénzt összeszedni ami a fürdőszoba felújításához kellene. Amíg az nincs meg és nem tudunk egy kis autót venni, addig várunk a második babával. Egy gyerek mellett se könnyű spórolni, de kettő mellett tuti lehetetlen lenne nálunk. Most megint összejött egy kis pénz, de a hétvégén mehetek is mosógépet venni, mert feladta a régi és meg sem tudják javítani. Mindig van valami váratlan kiadás. :-(
2010. aug. 6. 12:27
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ez úgy módosult, hogy valószínűleg a harmadik babáról mondunk le az anyagiak miatt. Én megmondom őszintén, a nagy (anyagi) szakadékot a 2. és 3. gyerek között érzem.

Mert egy átlag autóba ugyanúgy elfér 2 gyerek (üléssel) mint egy, viszont ha már 3-t kellene betenni, arra csak a nagyobb, autók alkalmasak. Egy szobába még elfér 2 gyerek (ha máshogy nem, pl. emeletes ágy), de 3 már nem igazán.

És ezek csak kiragadott példák.

Nekünk lassan 1 éves lesz a második gyerek, és nem sokkal megterhelőbb anyagilag, mint 1 gyerekkel volt.

2010. aug. 6. 12:39
 3/21 anonim ***** válasza:

Én ezért vigyázok....

Igen lemondanék. Inkább elvennéd a másik szájától a falatot?

Várj vele, amíg rendeződik annyira a helyzeted, hogy azt a kicsit is tisztességgel fel tudd nevelni.

2010. aug. 6. 12:41
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk 1 fiúnk van és egyelőre nem szeretnénk másikat mert nem állunk úgy anyagilag:-S

Szóval..igen!!

2010. aug. 6. 12:41
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

A szomszéd családban 1,5 éves a kislány és az anyja vasárnap megy be a kórházba.Hétfőn műtik abortusz miatt.

Pont a lakáhitel miatt.

2010. aug. 6. 12:48
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

A második hozzászólóval én is egyetértek, de csak részben!

M is 2 gyermekesek vagyunk, már most terezzük a nagyobb autó vásárlást, estéink ennek böngészésével telnek. 5 évs kifogástalan állapotú autónk már csak a felét éri, még ugyanennyit hozzá kell tenni, hogy egy elfogadható autót vegyünk. Sokáig gyűjtögetett pénzünk autóra kell, mert a egyszer lesz 3., akkor nem fog elférni a gyerekülés.

Amitől éltér a hozzászólótól a véleményem, hogy a 3 gyerekes családok már sok kedvezményben részesülnek. Lásd a menzás étkezések, tankönyvek...

Tudom, nem a támogatásokra kell alapozni a gyermekvállalást, én sem így teszem, mert ki tudja mikor veszik el ezeket a juttatásokat!

Én csak azt tudom mondani, hogy aki már az első gyermekét is nehezen neveli, az ne akarjon mindenáron újabb gyermeket. Mert nem is kicsi korukban érezhető az anyagi megterhelés, hanem az iskolás, főiskolás korban.

2010. aug. 6. 12:50
 7/21 anonim ***** válasza:

elég sajnálatos.igen ez a mai világ.az államtönkreteszi a népet,de elvárnák hogy szaporodjunk.akkor tenni is kéne azért hogy segítsék a családokat.volna miből.

én semernék egyenlőre még egy babát bevállalni,még nincs saját házunk.ha meg lesz lehet én is a hitel miatt nem mernék vállalni.elég sz.r helyzet

2010. aug. 6. 12:51
 8/21 anonim ***** válasza:
Nálunk 3. nem lesz :(
2010. aug. 6. 12:56
 9/21 anonim ***** válasza:
10%

Én ezt komolyan nem értem......

Panaszkodik mindenki, hogy rosszul állunk anyagilag, de azért csak bevállaltuk azokat a gyerekeket.

Kérdem én miért???? Nem értem a logikát?

Én is abban a korban vagyok már, hogy szülhetnék, de nem szülök, mert kettőnket is alig bírjuk fenntartani.

Vagy semmi nem számít? Komolyan számomra érthetetlen....

(elnézést az offért)

2010. aug. 6. 13:02
 10/21 anonim ***** válasza:
72%

13:02

Megszólítottál valakit az itt válaszolók közül?

Mert itt senki sem vállal gyereket a semmire,és pont hogy azt írják hogy okosan meggondolják legyen-e még 1 gyerek!

2010. aug. 6. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!