Anna vagy Mária?

Figyelt kérdés
Melyik nevet adnátok inkább és miért?
2020. szept. 8. 09:58
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
94%

Mária. Az Anna azt hiszem konkrétan a leggyakoribb női név. Dolgoztam olyan munkahelyen, ahol 5 nőből 3 Anna volt, meg egy Annamária. Barátok között is már annyi Anna van, hogy mindig az első kerdés, ha mesélek róluk valamit, hogy "Melyik Anna?".

A Mária viszont tök menő, elég ritka. Sokak szerint öregasszonyos, de csak azért, mert a mostani idős korosztályban sok a Mária. A gyerekeink generációja majd a Krisztina, meg a Mónika féle neveket fogja öregasszonyosnak látni, ami a szüleik korosztályában volt divat. Az ő gyerekeik meg a Zoét és a Larát ami a mostani gyerekeknél az. Ezek csak trendek, nem a nevet minősítik.

A Mariann sem rossz. Nekem a dupla nevek nem tetszenek.

2020. szept. 8. 14:03
 22/26 anonim ***** válasza:
Anna szebb, de gyakori. Akkor is inkább ezt választanám, a Mária nem annyira tetszik.
2020. szept. 8. 14:58
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

20-as!

91-es vagyok én is. Kettő keresztnevem van, nem éreztem hátrányát soha.

Legalább 20 velem egyidős vagy nálam fiatalabbat is fel tudnék sorolni, akiknek két nevük van. Volt, aki az első nevét gyűlölte, így "szerencse", hogy volt neki második. Párról meg azt se tudtuk, hogy van 2.nevük. Ha nem szereti a nevét, akkor majd változtat rajta 18 évesen, mint osztálytársam apukája a Bársony Farkast...

Barátnőm húga Erzsébet, másik ismerősöm babája szintén. Fodrászom, aki 4-5 évvel fiatalabb, pedig Mária. Én mégsem látom őket öregesnek a nevük miatt.

Nem érzem, hogy ezzel szúrnék ki a gyerekkel...az igazi kiszúrás az lenne, ha nem mesélnék neki, nem játszanék vele, nem vinném orvoshoz, ha baja lenne stb.

Az neked visszafejlődés, ha Mária/Erzsébet/Ilona stb lesz a gyerek neve? Nem inkább a mosipelus és a mosható betétek használata, vagy a "nem nézek tévét" stílus, esetleg a felvilágosítás hiánya a (talán) prüdéria miatt a visszafejlődés? Ja nem, mert egy része trendi, a másik meg ÖKO. Tudom, hogy nagyon eltértem a tárgytól... (nekem nincs bajom a mosisokkal)

A gyerekek meg úgy is tudnak csúfolni, ha szerinted "normális" neve van.

Még szerencse, hogy ilyen sok fajta név van, így választhatsz modernet, külföldit, tv filmeset, giccseset, nem giccseset, bibliait stb. és az ódivatú (az ősmagyar nevek mik?) neveket meghagyhatod másnak.

2020. szept. 8. 15:00
 24/26 anonim ***** válasza:
44%
Egyiket sem, tipikus tucatnév mindkettő.
2020. szept. 9. 06:55
 25/26 anonim ***** válasza:
Anna. Volt egy Anna munkatársam, szerettem nagyon. Nőies is a hangzása. Mária tényleg öregasszonyos. De az Annamáriától meg a hasonlóktól kiráz a hideg.
2020. szept. 10. 14:15
 26/26 anonim ***** válasza:

Mindkettő szép bár a mai világban inkább az Anna ami elmegy.

Sok Annát ismerek, köztük van barátnő, rokon, volt barátnő.

Van köztük mindenféle, szép, csúnya, kedves, bunkó, de nekem akkor is tetszik a név.

Legtöbbször Anna Kournikova vagy a Jégvarázsból Anna jut eszembe.

Szív vagy ovális arc, barna vagy szőke hullámos haj, átlagos alkat, nagy szemek: na ilyen lánynak tuti az Anna név.

Mária is szép, van a rokonságban meg az ismerősök között, külföldi verziója a Maria(h) jobban tetszik. A Mária is szép de nem adnám, de a te döntésed.

Legyen Annamária!

2020. dec. 14. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!