Ha az Anna örök név, és most is divatos, a Mária is örök, nem?
Èn Németországban élek itt most is divat név a Mária.
Több formája is van.
Mári, Màriá és még ennek más nyelvü változatai is.
Lehet éppen Mo-n most nem, de egy celeb behozza megint és már is divat név lesz.
szép és ritka név :))
(nem divat, de az teljesen lényegtelen, a divat forgandó- múlandó, a név egy életre szóló)
A Mária is ugyanilyen.
Közismert, népszerű és nagyon szép.
Talán sok ateista azért nem akarja így nevezni a lányukat, mert fontosabb keresztényi vonatkozása van, mint az Annának (bár Szent Anna Mária édesanyja volt, Jézus nagymamája).
Ha egy gyereket lehet Mohamednek, Ajsának, Afroditénak hívni, akkor a Máriát igazán nem kell szégyellni.
A világ legintelligensebb nője is Mária volt - Marie Curie. A korában kiemelkedett, hiszen akkoriban mindenki elképzelhetetlennek tartotta, hogy egy nő - akinek a konyhában a helye - fizikus és kémikus legyen.
Nekem tetszik, Marcsinak beceznem.
Viszont ismerek egy fiatal lanyt, Marika becezessek, nekem ez oreges.
Kulfoldon lakok egyebkent, es itt rengeteg van.
Én nagyon sok 10 és 20 év közötti Máriát ismerek, tehát nem értem, hogy sokan miért gondolják öregesnek.
Továbbá Margitot, Mariettát is ismerek (az utóbbi a húgom :) ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!