Anna, Hanna, Mária, Márta nevek tetszenek?
Mária-na neeeeeee
Anna-az se
Márta-nem rossz, de ezt sem adnám
Hanna-iszonyat elcsépelt
Szerintem 30-40 év múlva, amikor más nevek lesznek divatban, akkor az Anna és Hanna lesznek öregesek.
A Mária egyáltalán nem öreges. Szerintem szép, csak a becézésével van bajom. A Mari, Marcsi stb. nem tetszik.
A Márta tetszik. Adnám.
Anna, Hanna nem csúnya nevek, de Dunát lehet velük rekeszteni, annyian vannak. Mária nem rossz, de hülyét kapnék, ha Mariznák, Marikáznák a gyerekemet.
A Márta viszont kimondottan tetszik, amúgy így hívják az egyik nagymamámat is, nálam így került előtérbe ez a név, amikor elkezdtem azon gondolkodni, hogy az idősebb generáció milyen neveket viselt nálunk a családban, és ezek közül mi az, ami tetszene. És a Márta nekem pont ilyen. Nem hétköznapi manapság, kevés gyerek viseli ezt a nevet, de még az én korosztályomban sem gyakori, inkább a szüleim, nagyszüleim generációja viselte. A becézése - Márti - meg kimondottan jól hangzik szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!