Anna vagy Mária?
Az Annát sokan adják ma, és vállalhatóbb mint a Mária. Mari,Marika csúnya és öreges. Annamária cigányos.
Valami köztes megoldást adnék pl.egy modernebb változat.
Annabella
Amira
Amarilla
Mirella
Mirabella
12, Lehet hogy ma giccsesebb az Amarilla vagy a Mirabella, de 20 év múlva a gyerek felnő több lesz a magyar Mirabella és szinte csak cigány Annamáriák lesznek.
Én egy olyan faluban lakom sajnos ahol sok a cigány. Erősek náluk a szokások hogy az idősök nagyazülők, rokonok meg ki tudja ki után adják a régies neveket. De erős a szappanoperás beütés is. És ez a 2 náluk jól megfér egymás mellett. Nyugodt szívvel adnak olyan neveket, hogy József Brájen (nem rég született ), Rikárdó Sándor, Seron Aranka. Vagy olyat is ismerek ahol van 4 gyerek, János,Szilvia (szülők után),valamint Dzsesszika Kiara, és Kevin Deniel, csak úgy.
Míg egy magyar család figyel arra, hogy modernebb, különlegesebb név mellé hasonlót adjon, vagy ha ez egyik gyerek különleges nevet kap akkor a másodiknak is olyan adnak.
Ha lesz még egy lányom, második névként kapja a Máriát anyukám után. Annával nekem is az a bajom, hogy sokan adták, bár a környezetemben csak egy Anna van.
Én nem tartom egyik nevet sem öregesnek, a modern nevek is egyszer azok lesznek.
A becézését meg ti vagy ő maga fogja meghatározni. Ha pl nektek nem tetszik úgy, hogy Marcsi/Nusi akkor nem fogjátok úgy hívni.
Számomra a beszédes nevek "neccesek", ismerősöm fia Bátor...de bátortalan. Ilyen lehet a Heléna is, egy kevésbé szép hölgynél, hogy ne csak magyar példa legyen.
"2, Lehet hogy ma giccsesebb az Amarilla vagy a Mirabella, de 20 év múlva a gyerek felnő több lesz a magyar Mirabella és szinte csak cigány Annamáriák lesznek."
Nem baj, én maradok az Annamáriánál, hogy javítsam a fehérek arányát. :D
Viccet félretéve, egy cigány Annamáriát nem ismerek, Amarillát és Amirát viszont annál többet.
A második keresztnevem Annamária, olyan szempontból szívás hogy hosszú kiírni az egészet, de amúgy nem rossz név szerintem.
A felsorolt két névből én a Máriát választanám, nincs bajom az Annával, de annyi példában használják, hogy már nem is tudok névként tekinteni rá:D A Máriát egyébként Riának is lehet becézni, szerintem az fiatalosabb, illetve nem egy Zoé, ami után 10 gyerek fordul oda a játszótéren.
A mi családunkban is szokás felmenok után nevet választani, pedig nem vagyunk cigok.
Nekem szívmelengető. :)
14es
Nem csak azzal szursz ki a gyerekeddel hogy a Mària nevet adod neki, ami magàban is gàz... De ràadàsul 2.névnek amivel mindig szívàs van.
Én 91ben születtem, sem Mária, Erzsébet vagy ehhez hasonlo osztàlytàrsam nrm volt. De 2 keresztnevű sem. Fejlődünk vissza...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!