Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Őszintén így név nélkül,...

Őszintén így név nélkül, valaki megbánta, hogy gyereke lett vagy esetleg több gyereke, miért?

Figyelt kérdés

2020. aug. 30. 09:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Igen. Megbántam. Magatartászavara van, egy rémálom az életünk.
2020. aug. 30. 09:43
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

Teljes egészében nem. De voltak időszakok, nem csak pillanatok, de néha egymást követő napok is, amikor úgy éreztem, hogy igen, és ha lett volna normális módja annak, hogy visszacsináljam, talán meg is teszem (de nem mondanék le róluk soha, ez ilyen erkölcsi dilemma volt nálam a mélypontokban is).

Megtanultam azóta, hogy jobban figyeljek saját magamra, a saját igényeimre és szükségleteimre, és tudatosan megelőzöm, hogy besokalljak, így már évek óta nem volt ilyen pillanat és egyre jobb lett minden.

De nekem 2 egészséges gyermekem van, betegséggel nem tudom, milyen együtt élni, mint az előző hozzászóló. Még a 2, teljesen rendben fejlődő gyerekem is ki tudott készíteni, biztos vagyok benne, hogy ha gond lenne, akkor az még többet vesz ki az emberből.

2020. aug. 30. 10:02
 3/12 anonim ***** válasza:
61%
Csak egyet bántam meg,de őt intézetbe adtam. Down-kóros.
2020. aug. 30. 10:05
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
Nem, egy gyerekem van, 2-t tervezünk, remélem a második után is ezt mondhatom majd.
2020. aug. 30. 10:26
 5/12 anonim ***** válasza:
93%
Megbànni nem, viszont vannak/voltak pillanatok, amikor eszembe jut, hogy kiszakadnèk kicsit, vissza a règi èletembe.
2020. aug. 30. 10:39
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Voltak pillanatok, amikor úgy éreztem, igen. Főleg az első hetekben. Amikor rám szakadt a felelősség és egy éjjel-nappal bőgő újszülött és a kimerültség. Voltak pillanatok, amikor gondolkodás nélkül visszavittem volna.

Aztán elmúlt ez az érzés, és már semmi pénzért nem adnám, amink van. Imádom és a legjobb dolog az életemben! Most tervezzük a másodikat.

2020. aug. 30. 11:14
 7/12 anonim ***** válasza:
86%

Azóta mióta elengedtem a szuperanyu mártír szerepet, nem.

Nagyon az elején az első napokban, hetekben a fejemet fogtam, hogy mi a fenét műveltem a tökéletes életünkkel?!?!

8 hetes volt mikor elkezdtem élvezni a dolgot. Néha gondolok arra, hogy mennyivel könnyebb lenne csak kettecskén a férjemmel, de szerintem a gyerekvállalás jellemfejlesztő kicsit, és nem kellene az életben mindig a könnyebb utat választani. Ez a generáció amúgy is hedonista, legyen egy kis kihívás..

Mióta nem akarom megváltani a világot, és nem csinálok számomra kényelmetlen dolgokat azért mert az az elvárás, már nincsenek ilyen rossz érzéseim.

Az egyik ilyen az órákig tartó sétálás. Szoktunk kimenni, de eleve van egy kis social fóbiám.

A másik, hogy nem érzem magam rosszul ha kell segítség...

A harmadik, hogy nem küzdök erőn felül a lakásért. Általánosan rend van, kosz sincs, de nem nagytakarítok minden nap, reggel inkább visszafekszek a fiammal aludni. A mosogatás ráér. Nem vagyok hajlandó vasalni, és inkább a szárító szárítsa a ruhát.

Ellenben kipihentebb vagyok, nem sírok már, a babám is boldog, gyönyörűen gyarapszik, a megjósolt mozgásfejlődési problémáknak beintettünk, a lakást se kell szégyelljem.

Van néha énidőm is amiben a férjem maximálisan támogat, múltkor ő küldött el vásárolgatni, csak úgy szórakozásból (nem mentem, mert nem volt kedvem hozzá, de értékeltem)

Viszont megyek fodrászhoz hamarosan, ami tökre felvillanyoz 🙃

2020. aug. 30. 11:18
 8/12 anonim ***** válasza:
61%
Az 1-eshez hasonlóan, csak esetünkben autizmus miatt pokol minden egyes nap. Ha ez nem lenne elég, háztartásbeli szerepbe kényszerültem miatta, örökre kiejtett a munkaerőpiacról. Én pedig semmit sem gyűlölök jobban, mint a htb-séget, nem vagyok ez a tyúkanyó/házitündér típus. De ez még mindig nem minden, tudom tovább fokozni: egyedülálló vagyok, és már az is maradok, mert egy ilyen gyerekkel, úgy, hogy alapból sem voltam egy nagy durranás, de totálisan le is épültem és pusztultam mellette, nyilvánvalóan senkinek sem kellek. Ergo kezelhetetlen gyerekkel kínlódó, őt ide-oda hurcolászgató, semmirekellő munkanélküli hulladék apáca lett belőlem.
2020. aug. 30. 17:15
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én az első pár hónapban titokban úgy éreztem, igen. Mármint szinte magam előtt is titkoltam. Aztán volt egy átmeneti időszak, mikor kvázi beletörődtem, olyan 1-2 éves kor között pedig egyre jobban kezdett átfordulni jó érzésre. Most már szinte rózsaszín köd. Soha-soha nem csinálnám vissza, úgy imádom.
2020. aug. 30. 20:29
 10/12 anonim ***** válasza:
88%
Őszintén, név nélkül is nem, de nekem extrán jó fej gyerek jutott. Kitartást mindenkinek, aki küzd, idővel minden mindig könnyebb!
2020. aug. 31. 02:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!