Milyen az az anyukatípus, akivel sosem barátkoznál?

Hehe, én a szoptatósnáci, hurcis mosipelusos vagyok 🤪
Mondjuk életemben nem téríthettem senkit semmire. Viszont gond nélkül szoptatom a kicsit a játszón, míg a nagy játszik ( nem fogunk otthon ülni, se fejni nem fogok, nincs rá szükség, nem vagyok tehén)
Hordozni meg praktikus. Babakocsival nem lehet túrázni, hordozva igen. Nem is beszélve arról, hogy nincs ringatás, altatás, elalszik ott nappal és addig a 2 éves nem bontja le a házat.
Engem s rosszindulatú anyák idegesítenek, akik beszólnak, hogy elkényezteted, ha hordozol, és akik jobban tudják, hogy te a saját gyerekedet meddig akarod szoptatni pl. Nekem van tápszeres barátnőm, aki babakocsis, külön szobában altat, Suttogó könyv hívő, mégis tök jól elvagyunk, mondjuk a gyereken kívül van más témánk is...
Én amondó vagyok, hogy mindenki nevelje úgy a gyerekét, ahogyan szeretné és ahogy nekik jó. A gyereknek és a szülőknek is. DE!
Ne akarja rám erőltetni, hogy én is használjak mosható pelenkát, "szoptanítót" mert a tápszerrel nem fog hozzám kötődni a lányom, vagy hogy a babakocsizással ártok neki és igenis a kendő a legjobb megoldás... Persze, vannak és voltak is helyzetek, mikor kényelmesebb volt a kendő, de 90%-ban inkább babakocsizunk. És még rengeteg ilyen példa van, amikor a másik anyuka mindig, mindent jobban tud és mellé adja a lesajnáló tekinteteket, mintha ő lenne az élet császára, mert szült 1-2-3-4 gyereket.

A mártírtípus, aki naphosszat panaszkodik, hogy semmire nincs ideje, mert a gyereke minden fingására ugrik, esetleg emellett még a férjét is mozgássérült értelmi fogyatékosnak kezeli, ahogy apu hazajön, azonnal ugrik elérakni a húslevest, mert magát kiszolgálni nem tudja.
Ezenkívül azok, akiknek az egyetlen teljesítmény az életükben a gyerek és rendszeresen vissza is élnek a gyerekkártyával. Egyszer volt szerencsém egy nőszemélyhez, aki elkezdte számonkérni az 5 éves gyerekét, hogy mi a legnehezebb dolog a világon (anyának lenni), mi a legfájdalmasabb dolog a világon (szülés). Jött, hogy ne higgyem el, hogy ilyen van. Nyilván a nő rendelkezik 8 általánossal, a gyerek előtti munkája is ezzel a végzettséggel korrelál, szülés óta nem dolgozott semmit. Nem sokra tartom az ilyet, de ez a számonkérés a gyerekkel szemben meg egyenesen visszataszító volt. Soha ilyet a környezetemben látni nem szeretnék.

Nagyon jókat írtok :D :D hahahaa
Én attól forrok fel pillanatok alatt amikor kijövök a boltból a gYerekkel és egy vadidegen odaszól a GYEREKNEK,hogy nem fog fázni a fejed sapka nélkül? Vagy nem fázik ez a gyerek nyitott kabátban?? ( és a kezemben a sapka amit készülök ráadni , esetleg a cipzárt felhúzni , mert hát a boltba az nem kell ugye)
Ez a top 1. A másik ,amikor megállapítják miért sír a gyerekem. Én honnan tudnám hiszen csak 0-24ben vele vagyok?! :D majd a Mari aki 1 másodpercre ránézett diagnosztizál!
A higénikus mami. Ha belemegy a homokozóba a gyerek megy utána leporolni, és 10 percig hallgatod milyen koszos ez a gyerek mindig és mennyit koszol Nem is hordja játszóra csak ha kötelező.( mellette a gyerekem éppen sarat csinált a homokból amit már a szájából veszek ki , de nagyon boldog:D )
Ez a tipus általában el se tántorodik a gyereke mellől és másodpercenként mondja mit hogyan csináljon/hogy vegye fel a kavicsot , hogy lépjen előre merre kanyarodjon és mit nèzzen/ ettől a falra mászok. Szegény gyereknek egy saját gondolata nem lesz SOHA :D
A nyílvános szoptatás azon fajtájával amikor lent van az egész családom / az egész környék a játszón és a csúszda mellett kikapja a mellét az anyuka amit el se takar és vígan lóbálja a gyerekének persze ezt lehet szolidan , de minek?! Én is szoptattam , de lehet azt sunyibban is nem gerjesztve a népet szerintem nem vagyunk állatok,nem? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!