Mit tegyek, ha lányom lesz és semmit nem tudok majd tanítani neki a nőiességről?
"lmbtq zászló a házatokon? 😉"
Anélkül hogy rákeresnék azt se tudom, mit akarsz.
Inkább legyen valaki lmbtq támogató, mint ilyen korlátolt szerencsétlen.
Most itt nyomod a kacsingatós vigyori fejeket, a gyereked meg majd tizen x év múlva sírdogàl, hogy az egy bites szülei megnyomorították lelkileg. A szülei akinek soha nem volt elég jó, akik nem tudták belenyomni az általuk jónak gondolt sztereotipiákba. Nagy büszkeség, tényleg. Erre érdemes itt verni magad.
Az viszont baj, ha saját magaddal elégedetlen vagy, lúzernek érzed magadat. Ezzel feltétlnül foglalkozni kellene, akár szakember segítségét is kérve.
"Nőietlen nőként" is nagyon jól érezheti magát az ember a bőrében. Sőt, jobban, mint sok önmagával elégedetlen, és ezt külsőségekkel palástolni igyekvő nőtársa. 100 méterről kiabál, hogy a csinos külső mögött egy magabiztos, elégedett, "oké vagyok, és ti is azok vagytok" személyiség áll, vagy ennek az ellenkezője.
Én jókat mulatok a "ne legyen kötelező festeni az őszülő hajat" kampányt szervezőkön, az újságban megjelenő "nyáron kötelező lakkozni a lábkörmöket" címen és egyéb hasonló ostobaságokon. Sose találkoztam még a festetlen hajú időseket megbüntető rendőrrel, és a boltból se küldtek még k, mert nincs befestve a lábkörmöm. De tényleg vannak emberek, akik nem azért festik, meg lakkozzák magukat, mert ők így érzik jól magukat, hanem mert ez "kötelező". Hát ők tényleg sajnálatra méltók.
13_as: "Elfelejted, hogy nem mindenki lesz anya vagy apa." Jót röhögtem, aki nem lesz anya vagy apa, annak gyereke sem lesz, tehát saját gyerekének nem fog mintákat átadni. Kicsit sok a logikai hiba a hozzászólásodban.
Kérdező, ne parázz ezen, a legtöbb, amit adhatsz a gyermekednek, hogy önmagad vagy, és őt is engeded, hogy önmaga lehessen, nem erőltetsz rá külső elvárásokat. A párod téged választott olyannak szeret, amilyen vagy. Ez a fontosabb vagy a rosszindulatú csúfolodók? Tanítsd meg inkább kezelni az ilyen helyzeteket.
Nálunk a családban van ilyen gyerek. Ott az anya full férfias, nemcsak h nem nőies.
Én azt tudom tanácsolni erre, hogy ne erőltesd rá amit te hordasz, gondolsz. Eleve minden mozdulatoddal tanítani fogod. A feldogásodból, mindenből lesz benne belőled. De ettől ha azt mondja h szeretne rózsaszínben járni, csillogós táskát, körmöt festeni, ne legyél lekezelő, ne a saját gondolataidat közvetítsd ilyen téren. Engedd hogy kicsit menjen más csoporttársai, iskolatársai után ilyenekben. Aztán felnőve majd ő tudja. Szerintem ennyi bőven elég.
(Az említett rokonnál két lány van. A nagyobban magát látja, feketében járatja, mondja neeki hogy te olyam vagy mint én. Az önbeteljesitő jóslat pedig működik a gyerek úgy kezd viselkedni. A másikra azt mondja h kicsit sem hasonlít rám, imádja a rózsaszínt, olyan lányos. Az a gyerek is úgy viselkedik ahogy elvárják tőle. A te gyereked, a te érdeked hogy mentálisan jól legyen. Nem tudom h megnyugtat-e vagy sem, de nagy a felelősséged, mert tehetsz érte elég sokat!)
Az a lényeg, hogy ne erőltesd rá a saját hülyeségedet, hogy egy nő nem akkor jó, ha nőies.
- Ez nem hülyeség. Ez így van. A lányosabb lányokhoz és a nőies nőkhöz mennek oda előbb a férfiak, nem a férfias nőkhöz.
kérdezőnek írtam, hogy a saját dolgait ne erőltesse a gyerekre, igenis, teremets meg neki a csajosságra a lehetőséget. Mutassa be azt a világot is és ne húzza a száját, ha csajoskodni akar.
- De ez az, hogy nem fogja tudni, muvel az nem csajoskodás lesz, hanem egy betanított valami, és a gyerek azt fogja érezni, hogy hát ha anyu is utálja, és csak megjátsza, hogy szereti, akkor az nem is igazán jó dolog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!