Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha lányom lesz és...

Mit tegyek, ha lányom lesz és semmit nem tudok majd tanítani neki a nőiességről?

Figyelt kérdés
Én és a nőiesség nem említhető egy napon, olyan távol áll tőlem. Nem vagyok férfias, de nőies sem. Emiatt gimiben folyton bántottak és a fiúktól is folyton elutasítást kaptam. Önértékelési problémáim és önbizalomhiányom is volt, amin 20 évig nem tudtam javítani. Próbáltam nőiesebb lenni, a netről olvastam ezt-azt, de az akkor is csak egy betanult valami volt, semmi több, és látszódott rajtam, hogy nem áll jól és csak megjátszom. Ezért (is) gondoltam azt, hogy nekem csak és kizárólag fiam lehet. Amikor terhes lettem, akkor is úgy gondoltam, hogy fiam lesz. Hát nem így lett. Valamilyen szinten csalódott vagyok, félek, hogy nem fogok majd vele mit kezdeni, és ugyanolyan nőietlen lesz, mint én. Tudom, hogy más mindent megtenne egy gyerekért, és azt is tudom, hogy a gyerekét és nem a gyereke nemét szereti az ember, ezen már túl vagyunk, nem kell leírni. De akkor is nem akarom, hogy olyan lúzer legyen, mint én. Hogy bántsák, hogy megalazzák, hogy kiközösítsék. Tudom, a gyerekek gonoszak, és bármibe bele tudnak kötni, de akkor is féltem ettől. Jó, nem törvényszerű, hogy egy nőietlen nőnek nőietlen lánya legyen, vagy egy nőies nőnek nőies lánya legyen, de az esetek nagy többségében így van.
2020. aug. 23. 10:09
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
22%
9es és te hány éves vagy ilyen magasröptű gondolatokkal, 14-15?
2020. aug. 23. 11:09
 12/30 anonim ***** válasza:
86%

Az édesanya dolga az, hogy megfelelő anyaképet mutasson a gyermekének. A gyermek a szülő szerepeket tanulják meg nemtől függően. Tehát nem nőiességet kell tanítani neki, hanem szerető anyai hátteret kell biztosítani. A gyermekek egy része nem azért boldogul nehezen az életben, mert nőies vagy férfia, hanem hogy nem látta megfelelően a családon belüli nemi szerepek dinamikáját.

Arra törekedj, hogy szerető, gondos anyuka legyél és minden rendben lesz. ;)

A stílust, testalkatot, fizimiskát úgysem tudod befolyásolni max csak kis mértékben.

2020. aug. 23. 11:15
 13/30 anonim ***** válasza:
18%

Ez úgy hülyeség, ahogy le van írva.

"Az édesanya dolga az, hogy megfelelő anyaképet mutasson a gyermekének." Elfelejted, hogy nem mindenki lesz anya és nem mindenki lesz apa.

"A gyermek a szülő szerepeket tanulják meg nemtől függően." Tudod itt a 21. században annyi lenne a különbség az anya és az apa között, hogy az anya az, aki kihordja és megszüli a babát. De mint mondtam, nem mindenki lesz szülő, és nem a szülői szerepeket tanulják meg. Lehet valakinek jó anyja vagy jó apja, ha őmaga valójában rossz anya vagy rossz apa. Ez nem ettől függ!

"A gyermekek egy része nem azért boldogul nehezen az életben, mert nőies vagy férfia, hanem hogy nem látta megfelelően a családon belüli nemi szerepek dinamikáját." Ez is hülyeség, mert nem így van. Akinek nem volt családja, hanem mondjuk állami gondozott volt, azzal mi van? Tehát itt megbukott ez a nagy elméleted.

"Arra törekedj, hogy szerető, gondos anyuka legyél és minden rendben lesz. ;)" Ezzel nincs minden megoldva és nincs minden rendben kis szivem, jó lenne, ha így lenne, de nincs így.

2020. aug. 23. 11:32
 14/30 anonim ***** válasza:
39%

Azért próbáld megtenni a tőled telhetőt. Pl. oké, hogy nem szimpi neked a rózsaszín, de azért a kislánynak vegyél rózsaszín ruhákat is, babát, barbit, királylányos ezt-azt. Lásson kislányoknak való meséket, darabokat. Ha olyat kér, ami neked nem tetszik, pl. játék sminkkészlet, akkor ne tagadd meg tőle azért mert te felnőttként nem sminkelsz, körömlakk ugyanez. Haját se vágasd a saját ízlésed szerint fiúsra, hadd döntse majd el ő, milyet akar.

Ha emellé szerető és gondoskodú anyukája vagy neki, semmi gond nem lesz. Ha lányos akar lenni, az lesz, ha fiús, az sem gond. Csak lásson más opciót is.

2020. aug. 23. 11:35
 15/30 anonim ***** válasza:
69%

A szocializáció elsődleges színtere a család. A szülők viselkedése mindenképpen hatással lesz a felnövekvő gyermek által alkotott szülői képről. Ez lehet +/- hatású. Egy alkoholista családapa például szolgálhat megerősítő példaként, melynek következtében torzulhat az apai szerepekről alkotott kép. (Pl apaként berúghat és verheti a családját, mert az ő apja is azt tette) Ugyanakkor lehet negatív előjelű is a tapasztalat, mely építően is hathat a jövőben (pl alkoholista volt az apa és verte a családját, ezért soha nem nyúl italhoz és kerüli a testi erőszakot)

A szülő viselkedése tudatosan és tudattalanul is befolyásolja a róluk alkotott képet.

Fontos hogy KÉPET! Tehát nem kell szülőnek lenni ahhoz, hogy legyen egy szülői kép a fejünkben. (Ha például haverodnak azt tanácsolod, hogy ne vegye megy a 10 éves gyermekének a GTA V-öt az éppen ezért van)

2020. aug. 23. 11:44
 16/30 anonim ***** válasza:
65%

"azért a kislánynak vegyél rózsaszín ruhákat is, babát, barbit, királylányos ezt-azt. Lásson kislányoknak való meséket, darabokat."

Ne!

Csak ha elnyomott, önálló gondolatok nélküli nőnek akarod nevelni.

Mi az, hogy lányoknak való mese? A mese nemtől független.

Ruhákból: rózsaszínt IS, de ne csak habos babos rózsaszínt, mert az ugyanúgy nem választás, hanem terelés

2020. aug. 23. 11:44
 17/30 anonim ***** válasza:
73%
A legnőcisebb nőnek a lánya, akit ismertem, a legfiúsabb lány volt. Pedig az anyja próbálkozott, de a lány írtózott minden nőiességtől. Én sem anyukámtól tanultam sminkelni, öltözködni stb. Emiatt ne izgulj. A közösség fogja alakítani az ízlését.
2020. aug. 23. 12:06
 18/30 anonim ***** válasza:
67%

Az én anyukám sem volt kifejezetten nőies és én sem vagyok az, mégsem cikiztek soha. Összességében örülök, hogy olyan vagyok amilyen. Egészséges önbizalommal rendelkezem. :D

Szerintem egyszerűen csak hagyd kibontakozni, a többit adni fogják tiniként majd a barátok, a divatlapok, stb.

Tanítsd meg arra, hogy nem minden a külső és smink nélkül is lehet gyönyörű nő!

Szerintem jó anya leszel, ne aggódj! :)

2020. aug. 23. 12:06
 19/30 anonim ***** válasza:
27%

"Ne!

Csak ha elnyomott, önálló gondolatok nélküli nőnek akarod nevelni.

Mi az, hogy lányoknak való mese? A mese nemtől független.

Ruhákból: rózsaszínt IS, de ne csak habos babos rózsaszínt, mert az ugyanúgy nem választás, hanem terelés"

lmbtq zászló a házatokon? 😉

2020. aug. 23. 12:08
 20/30 anonim ***** válasza:
50%

Külsőségekben én sem vagyok nőies. Kamaszként se érdekelt se a smink, se a ruhák. Farmer+póló, kánikulában szoknya-póló volt az alapruhatáram. Hosszú hajat hordok kb 40 éve, de csak azért, mert ezt elég megfésülni és összefonni, nem kell hozzá fodrász.

A nagylányom ugyanilyen, ha lehet, még kifejezettebben. A húga ezzel nagyon is foglalkozik vele, mi áll jól neki. Időnként sminket használ, ügyel rá, hogy harmonizáljanak a ruhák, amiket felvesz, képes átpakolni a cuccait, hogy az előző napi táska nem illik az aznapi ruhához, több mint kétszer annyi lábbelije van, mint a nővérének meg nekem.

Szóval ne aggódj, a gyerek személyiségén nagyon sok múlik. Ha tőled nem tanul ilyesmit, de van hozzá affinitása, majd megtalálja a megfelelő barátnőket, azok anyukáit, nővéreit... Csak hagyd kibontakozni, ne akard olyanná tenni, mint te vagy. Nem azért, mert az rossz, hanem mert ő egy másik ember.

2020. aug. 23. 12:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!