Mi az az anyagi helyzet, amiről úgy gondoljátok, hogy afelett már lehet gyereket vállalni?
Stabil munkahely a két fél részéről, 2-3 hónapnyi megtakarítás (ezalatt pl bőven lehet új munkát találni).
Lehet valaki ennél többet is fog mondani, de ha mindenki úgy készülne fel anyagilag, hogy ha beteg lesz a gyerek és drága kezelései lesznek, tudja fedezni, akkor alig lennének gyerekek.
Minimum annyi megtakarítás, ha senki nem tud dolgozni 1-1,5 évig, akkor is meg lehessen élni gond nélkül.
Biztos lakhatás - ha nem saját ingatlan, hanem albérlet, az sem gond, de ha azt ott kell hagyni, anyagi gátja ne legyen egy új bérlésének
Ez a lakhatás legyen olyan, hogy a gyereknek jusson legalább egy fél saját szoba - akkor is ha a kezdetekben a szülőkkel alszik, mert így látják jónak
Valamint én nőként fontosnak tartom, ha valami történik, megbolondul az uram vagy én bolondulok meg vagy mindkettőnk, akkor 1 napig sem kelljen azért maradnom, mert anyagilag nem tudok leszakadni, annyim legyen, ha beüt a baj, akkor összecsomagolom magam és a gyereket és el tudunk menni
Havi szinten a lakhatás, rezsi, étkezés és ilyesmik kifizetése után jusson minőségi ruhára, kultúrára, közös programokra a családnak
Ne kelljen olyanokon spórolni, mint pl. gyerekülés az autóba
Ne kelljen a gyereknek 16-17 éves korában azt mondani, ha akar valamit, akkor irány a diákmunka - ha akar, más tészta, de erre ne alapozzunk
Ne kelljen neki azt mondani
Azért megnézném, hogy spóroltok össze 1 évnyi élhetesre való pénzt :D
Stabil munkahely... 6éve dolgoztam annál a vállalkozásnál, ahonnan mentem szülni, majd mikor 5hós terhes voltam, meghalt a főnök (elaludt és nem kelt fel, semmi jele nem volt, a boncolason sem találtak semmit, 40éves volt) megszűnt az iroda, ahonnan akár nyugdíjba is mentem volna...
Nálunk annyi volt a "feltétel" amit férjemmel megbeszéltünk, hogy saját lakás, hogy tető mindig legyen a fejünk felett, illetve az autó, hátha sos orvoshoz kell szaladni, vagy bármi (3 autó is lett kettőnknek, mire megszületett a fiam 😅)
Hitelünk nincs, olyan, meg hogy mind a kettőnk egyszerre legyen munkanélküli, kizártnak tartjuk. Elég keresett szakmánk van, így nem volt nálunk az, hogy x összeg csücsüljön a számlánkon mire jön a gyerek.
"Azért megnézném, hogy spóroltok össze 1 évnyi élhetesre való pénzt :D"
Én például ameddig a szüleimmel éltem, kényelmesen félre tudtam tenni ennyit - többet, de ennyit minimum. Férjem ugyanez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!