Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ekkora probléma?

Tényleg ekkora probléma?

Figyelt kérdés

A kislányom 6 éves és sajnos alig akar köszönni a család többi tagjának (nagyinak, testveremeknek stb). Az anyám napi szinten mondja nekem, hogy nem köszön a gyerek.

Tényleg ilyen gáz?

2020. aug. 20. 14:55
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
87%
Addig nem mentek be pl a mamahoz. Ott álltok a küszöbön
2020. aug. 20. 15:51
 12/31 anonim ***** válasza:
87%

Már az oviban is anno meg kellett állni a küszöbön köszönni a csoportnak: "jóónaapot kíívánok, szervusztok kispajtáások!" enélkül be se mehettünk volna. Anyám meg úgy tanította, ha picit megszorítja a kezem, akkor az azt jelenti hogy elfelejtettem köszönni valahol.

Ez alap, és ha nincs kedve,hát nem hülye megérteni, hogy ez nem kedv kérdése.

2020. aug. 20. 16:03
 13/31 anonim ***** válasza:
86%
Velem az volt a gond, hogy nagyon zavarban voltam... Nem mertem köszönni. Meg az is, hogy nem értettem kicsiként, hogy kinek hogyan kell köszönni. Mindig rámszóltak és nagyon nem volt jó érzés. Pl. Csókolom a néniknek... Igen de egy kisgyereknek egy magas fiatal is lehet néni.. Köszöntem, hogy csókolom, erre leüvöltött hogy neki sziát kell köszönni. Bácsinak jó napot, mire a bácsi kioktat mogorván hogy "jó reggelt".. Sziával köszöntem egy fiatal nőnek, majd közölte milyen neveletlen vagyok, neki csókolommal kell köszönni... Az lett az eredménye,hogy évekig nem voltam hajlandó senkinek sem köszönni.
2020. aug. 20. 16:34
 14/31 anonim ***** válasza:
91%

13!

Ez momdjuk a felnőttek szegenyseginbizonyitvanya....

2020. aug. 20. 16:37
 15/31 anonim ***** válasza:
0%
A legrosszabbat kihagytam, a sziáról, nálunk úgy terjedt, hogy a "szeretnék izzadni alattad" rövidítése... Ezt persze csak azok tudták, akiknek nagyobb tesóik voltak... Nagyon remek érzés volt, mikor elsősként beléptem az osztályba, köszönök egy sziasztokkal, erre majdnem mindenki nevet.
2020. aug. 20. 16:37
 16/31 anonim ***** válasza:
78%
Allitolag ez attol van hogy amig kicsik szivesen köszönnek amikor nagyobbak meg nem mert akkor màr kötelezö kenyszeres elvàràs es az dacot ellenallast szül csak.
2020. aug. 20. 16:39
 17/31 anonim ***** válasza:
30%
15# nalunk a szeretlek imadlak akarlak-ot jelentette az üzik végén :D
2020. aug. 20. 16:39
 18/31 anonim ***** válasza:
68%
Igy is irtuk neha SZ.I.A :D
2020. aug. 20. 16:41
 19/31 anonim ***** válasza:
90%
13, fú ezt de utáltam én is.. szüleim jól belém nevelték hogy mindenkinek köszönni kell, aztán sorra ugattak le az emberek, hogy nem így kell... felnőttként is köszöntem pl szomszédoknak, vissza se böfögtek, ezért aztán érdemes volt illemtudo embert faragni belőlem :D most már csak max visszaköszönök, meg annak köszönök előre, akiről tudom hogy nem egy suttyó, és szokott köszönni.
2020. aug. 20. 16:58
 20/31 A kérdező kommentje:
Múltkor a sógornőm tett megjegyzést mikor jött hozzánk és köszönt mindenkinek a lányom meg játszott és,, nem vette figyelembe,, őt. Én így gondolom, hogy nem kell erőltetni semmit.
2020. aug. 20. 17:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!