Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha terhesen elhagynak, szüleid...

Ha terhesen elhagynak, szüleid kitagadnak, munkád elveszíted, pánikba kell esni? Tényleg ekkora probléma egy gyerek?

Figyelt kérdés
szóval keresed a munkát, addig van még fizu az előzőből,ha nem esel le a lábadról szülés után pl tejlázzal, akkor segítség nélkül is megy az etetés, fürdetés,mivel ezekkel el is vagy, nem érsz rá magadba roskadni, hogy nem szeret senki, kapsz egy kis segélyt elég a rezsire valameddig.., de szóval tényleg elképzelhető, hogy te meg a gyerek éhenhalsz, vagy elveszi tőled a gyámügy? aki csak úgy spontán kijön ellenőrzésre, meg feljelent,vagy ilyesmi? ilyen esetben ki van ennek téve egy anya?
2013. nov. 2. 22:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
85%
Ezt most tényleg komolyan kérdezed? Remélem, csak kamu.
2013. nov. 2. 22:16
 2/20 anonim ***** válasza:
86%
Egy 40000 Ftos segelybol nem tudod eltartani kettotoket. Nem csak az a gond,hogy a gyamugy mi szol. Hogy csillapitod a lazat ha nincs penzed gyogyszerre? Ha nincs tejed es tapszer kell,mibol veszed meg? Hogy fizeted a futest,hogy ne fagyjon meg? Igenis az elete mulhat ezen a kicsinek. Vannak anyaotthonok,ahol befogadnak mar terhesen. Adnak babaruhat,segitenek mindenben. Ugy biztonsagban lehettek. De milyen szulo az,aki kitagad ilyen esetben es milyen ember az,aki a meg meg sem szuletett gyermeket is elhagyja? Es terhesen nem lehet munkat kapni,tudjak hogy seperc alatt lelepsz tappenzre.
2013. nov. 2. 22:20
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak egy fikció. Miért keresel munkát? Ha szoptatsz, meg szülés után vagy kapod a gyedet, vagy gyest. Magát a kérdés felvetését nem értem. Mire akarsz kilyukadni? Mit értesz azon, hogy tényleg nagy probléma-e a gyerek?
2013. nov. 2. 22:21
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük azzal hogy ha valaki dolgozik, és több mint 1 éve, közben terhes lesz,és be is jelenti a cég felé a cég nem rúghatja ki. (de 3 év után amikor letelik a gyes, már nem köteles visszavenni ha nem akar)

Attól hogy az apuka lelép, a szülők elfordulnak, még nem lesz az anyuka életképtelen.

Nekem volt is férjem meg nem is. Ott volt, de nem segített soha semmiben, mert ahogy mondogatta a gyerekneveléshez anya kell. Azért van otthon az anya, hogy ellássa a gyerekét. Így egy pelenkát nem cserélt ki, vagy nem ment a boltba tejért..A szüleim sem tagadtak ki, de sosem segítettek, ahogy mondták: "nem érnek rá, dolgoznak, és örülnek ha otthon leteszik a feneküket" Szóval az etetés, fürdetés, gyereknevelés nagyon sokszor csakis az anyára hárul..

Egy talpraesett nő ha egyedül is marad egy csecsemővel mindig megtalálja a megoldást, hogy ellegyen a picivel. Ha kell elmegy feketén dolgozni, ha kell átmegy a szomszédba kapálni, de valamit csinál hogy ne éhezzenek..

Aki nem képes küzdeni a gyermekéért, aki feladja mert kitagadták, elhagyták, az jobban jár ha a gyermeket a kórházban hagyja, és szépen kisétál nélküle..

2013. nov. 2. 22:21
 5/20 A kérdező kommentje:

sajnos nem fikció, meg nem kamu

önkormányzatis a lakás, eddig is elvoltam valahogy amikor nem volt munkám, az egy éves munkaviszony, hogy meglegyen, ezért kell most még dolgoznom, nem mondom el hogy van gyerek, még letagadható, előző munkahely azért szűnt meg mert határidős volt, nem hosszabbítottak, a szülő valóban ilyen, anno engem kitett anya utcára, de beszélünk, meg minden ok, úgy ahogy, csak most ezzel megint utál, most a gyereket tagadta ki, aki még meg sem született, apa éretlen volt, de ez most derült ki számomra, meg sorolhatnám, mindennek oka van, azért a gyerek mint probléma a kérdés, mert ediig is ez volt, egyedül voltam segítség nélkül, de most, hogy jön egy gyerek, valahogy mindenki mint egy vészmadár mossa a fejem, kezdve azzal, hogy el kell vetetni. szóval ezért van erre kiélezve a kérdés.

2013. nov. 2. 22:39
 6/20 A kérdező kommentje:
én is azon vagyok, ahogy #4, hogy szerintem megoldható minden, valahogy mindig lesz
2013. nov. 2. 22:40
 7/20 anonim ***** válasza:
4-es szívemből szóltál.
2013. nov. 2. 22:41
 8/20 anonim ***** válasza:
Határozott idejű a munkaszerződésed? Ha határozatlan, akkor jelentsd be! Apától követelheted a gyerektartást, de a gyes és családi nem lesz elég albérletben, még önkormányzatiban sem.
2013. nov. 2. 22:47
 9/20 A kérdező kommentje:

határozott volt a szerződés. apukától nem követelhető semmi, mert hivatalosan nincs jövedelme, amire ügyel is.meg eleve örülök, ha majd egyáltalán a nevére veszi.

szóval kb minden rosszul néz ki, de nem tudom elképzelni mégsem, hogy éhhalál, meg gyerekelvétel, meg akármi.

2013. nov. 2. 22:54
 10/20 anonim ***** válasza:
16%
Majd megbánod.
2013. nov. 2. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!