Miért ekkora probléma, ha abból a pohárból iszik, amiből szeretne?
Kisfiam 3 éves. Itt járt a védőnő,néha (fél évente 2x) csak úgy fogja magát és "beugrik". Faluban élünk.
Öntöttem ki a kakaót a pohárba (már a kakaóba is belekötött de ez nem is érdekel) ,mikor a kisfiam felszólalt,hogy "anya miért nem a kék pohárba öntöd? Az nem tiszta?". Fogtam és átöntöttem a kékbe,mellesleg mindíg abba öntöm csak most nem figyeltem mert a védőnő dumált.
Egyből lehurrogott,hogy a fejemre nől a gyerek,hisztis lesz,az legyen amit én mondok,ne adjak neki választási lehetőséget mert kihasználja,vérszemet kap bla bla bla...
Hozzáteszem,a fiam egy tök jó gyerek,nem kell neki semmit 2x mondani,szótfogad (még nincs itt a dackorszak:)),nem válogat stb. De poharam nekem is van kedvencem,neki miért ne lehetne?
Szard le a védőnőt..
Nekem is volt gyerekként egy kedvenc poharam, mindig abból ittam a nagyszüleimnél. Persze hiszti nem lett volna belőle, ha nem abban kapom, de az volt a kedvencem így mamámék mindig figyeltek erre. A mai napig, felnőttként is, ha a nagyszüleimnél vagyok és megkínálnak innivalóval, akkor abban a pohárban kapom. (Amúgy nem gyerekmintás, hanem üveg, számozva..és nekem a 4-es a kedvencem.)
A gyereked pedig a leírásból ítélve egyáltalán nem hisztizett, csupán megkérdezte, hogy most miért nem abba töltöd? (nagyon okos, feltűnt neki, hogy mindig a kékben kapja, most pedig kíváncsi volt, hogy miért nem)
Szóval azt javaslom szard le.
Mondjuk én ebben a helyzetben nem öntöm át,hanem azt mondtam volna,bocs,elfelejtettem,legközelebb abba öntöm,most idd meg ezt.
De a védőnőnek nincs hozzá köze hogy te hogy csinálod.
De jó neked!:)
Az enyém viszont nagyon akaratos, pedig nem szoktam ráhagyni. Jót akart szerintem, csak nem egyformák a gyerekek. Általánosságban igaza van amúgy, csak nem ismeri a te fiafat eléggé.
miért érzem azt, hogy kicsit provokatív, vitaindító a kérdés... Ha viszont nem ennek szántad, az alant olvasható írást olvasd el. Hidd el nem minden védőnő hülye, láttak ám már egyet, s mást.
Köszönöm utolsó:)
Csak jelen esetben nem ő él a fiammal,nem ő neveli,nem tudja milyen alapból. Érzésből nevelek,nem az írott "szabályok" szerint! Nem tudom melyik részét érezted provokatívnak,de sajnálom,nem annak szántam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!