Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet egy nem vallásos kereszt...

Lehet egy nem vallásos keresztanya? Egyáltalán mik a feladatai?

Figyelt kérdés
Gyerekkori legjobb barátnőm terhes és feltétlenül ragaszkodik hozzá, hogy én legyek a keresztanyja a babának. Ő mélyen vallásos, ez neki fontos dolog. Nos én mindenképp jelen leszek a gyermek életében és segíteni fogok nekik, amiben csak tudok, de ezt a keresztanyaságot nem teljesen értem. Mik a feladatai? Valami olyasmit olvastam, hogy “részt vesz a gyermek vallásos nevelésében”. Na, hát én ebben abszolút nem tudok, leginkább ateista-féle vagyok, távol állok a kereszténységtől. De gyerekkoromban megkereszteltek a szüleim, ha ez számít valamit. Hogyan lesz valaki keresztanya és mik a feladatai? Lehet ezeket nem vallásosan is elvégezni? Mert én a keresztanyaság nélkül is úgy terveztem, hogy segítek, veszek neki mindenfélét, vigyázok rá, ha kell stb, ezen felül nem tudom milyen feladatok vannak még.

2020. aug. 20. 09:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
23%

Amennyiben az igazság ultragáz, hát legyen. A papok nagy része pedofil.

A keresztszülő feladata akkor is ennyi.

2020. aug. 20. 19:50
 12/13 A kérdező kommentje:
Azt csak zárójelben megjegyezném, a 8as mentségére szóljon, hogy a pedofilozásnak valóban van alapja, tetszik vagy sem, ez tény sajnos....
2020. aug. 23. 18:18
 13/13 anonim ***** válasza:
A papok közt arányaiban nincs több pedofil, mint a népesség többi részében. A botrányt inkább az váltja ki, hogy a papokat valami felsőbbrendű erkölcs letéteményeseinek nézik, ezért tőlük jobban elvárják a tisztességes életet. Én nem vagyok vallásos, semmivel nem tartom jobbnak a papokat más embernél, ezért egy pap pedofíliája pont ugyanannyira háborít fel, mintha a szomszéd pék lenne az.
2020. aug. 23. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!