Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Evangélikus keresztelön ki...

Evangélikus keresztelön ki lehet keresztanya, keresztapa?

Figyelt kérdés

En katolikus vagyok,férjem evangélikus.

Evangélikus templomban esküdtünk.

Sokkal lazábbnak látom ezt a valládt és szeretném ha a gyermekem evangèlikus lenne.

Keresztanya,keresztapa viszont katolikus.

Van valakinek tapasztalata ebbol?

2019. jan. 20. 16:49
 1/8 anonim ***** válasza:
11%
Idiótaság katolikus keresztszülőt választani, ha evangélikusnak akarod nevelni a gyereket. Hogy egyházjogilag hogy van, nem tudom, kérdezd meg a lelkészt!
2019. jan. 20. 16:54
 2/8 A kérdező kommentje:

Megfogom kérdezni de kicsit odébb van a keresztelo.

Csak van e esely arra h katolikusok lehessenek e a szulok.

Mert ha nem akkor nem agyalok ezen.

2019. jan. 20. 16:55
 3/8 A kérdező kommentje:

Csak pl tudom azt h volt katolikusoknal evangelikus keresztapuka.

Bar feltetelekhez volt kotve.szigoru feltetelekhez de elfogadtak.

Nos ugye h az evangelikusok mennyire mennek bele ha katolikus keresztszulok lennenek.

Evangelikus vallast szeretnenk,de nekem fontos a keresztszulo is.

Egyedul ferjem testvere evangelikus es felesege

nah oket semmikepp sem szeretnenk.Nem igazan gyerekbaratok.

2019. jan. 20. 16:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Én katolikus vagyok, a párom református, nem vagyunk házasok és a lányaink evangélikusnak lettek keresztelve. A keresztanya református, a keresztapa katolikus. 5 perc alatt elintéztem, semmi gond nem volt.
2019. jan. 20. 20:09
 5/8 A kérdező kommentje:
koszonom szepen😊ezt jo olvasni😊
2019. jan. 20. 20:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Én evangélikus vagyok, és a nagyfiam is annak lett keresztelve. A keresztapja szintén az, a keresztanyja viszont katolikus. Egyáltalán semmi gond nem volt vele, annyi volt csak a feltétel, hogy meg legyenek keresztelve a keresztszülők, a felekezet mindegy.
2019. jan. 20. 20:27
 7/8 A kérdező kommentje:

Megvannak ok is😊szuper😊

köszönöm😘

2019. jan. 20. 20:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez a családi felállás, mint nálatok. Fiam evangélikus templomban lett keresztelve. Két pár keresztszülő volt: az én testvéremék és a feleségemé. Az enyémek evangélikusok, a feleségemé katolikusok. Tehát nem feltétel sem az, hogy egyetlen keresztapja és keresztanyja legyen a gyereknek, sem az, hogy a keresztszülők evangélikusok legyenek.
2019. jan. 20. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!