Keresztelő hogy zajlott nálatok?
7 hónapos volt, kb 36-8 ember volt. A kisgyerekeket fél/adagra számoltuk.
Egy csárdában tartottuk meg az ebédet, nagy családunk baráti körünk van. A házunkban nem tudtunk volna ennyien leülni és ebédelni együtt. Olyan helyet válaaztottunk, ahol nem volt gond a fiamnak a tápszert elkészíteni + babakocsit bevinni abban aludt.
Szia!
Mind a 3 gyerkőcnél kb. 30 fő volt, étteremben tartottuk. 1x vacsora (szombat késő délután volt a keresztelő), 2x ebéd. A gyerkőcök 5, 8 és 5 hónaposak voltak.
Másodjára és harmadjára olyan éttermet választottunk, ahol a nagyobb gyerekeknek is volt játszó lehetőség.
Az utolsó alkalomnál egy sunday brunchos megoldás volt. 12-16h között volt az étterem is nyitva, ital is benne volt.
Itthon nem nagyon lett volna megoldható a vendéglátás, még a kertben sem. Nem hiszem, hogy összességében sokkal rosszabbra jöttünk ki az éttermekkel, mint az itthoni főzéssel.
1 éves volt a lányom, mikor megkeresztelték, épp a szülinapján, egybe tartottuk a kettőt, ezért jó sok vendéget hívtunk (csak nagyszülők, unokatesók, nagynénik nagybácsik és dédik, de így is 26-30an voltunk legalább)
bogrács gulyás volt meg pácoltam be grillezéshez húsokat. Anyósom sütött aprósüteményt, anyám pogácsával készült, nagymama kétféle salátát készített, így ezekre nem volt gondom. Ezeket ők hozták.
Én előtte levő nap előfőztem a marhát a gulyáshoz meg bepácoltam a húst. Délután a tortát sütöttem meg (egyszerű túrótorta, 2 óra alatt megvoltam díszítéssel együtt).
Eközben a férjem kint rendezkedett a kertben hogy szép rend várja a vendégeket. A nagytakarítást (lakás ablakok stb) még előtte levő napokba megcsináltam, hogy utolsó nap süthessek és már csak feltörölni keljen.
Aztán másnap mise keretében megkeresztelték, nagyon jól viselte hangja nem volt. Mikor délelőtt haza értünk, 10 óraizott aztán el is aludt, volt 2 órám, hogy a vendégekkel legyek, de addigra már valaki fel is tette a bográcsot - nagynéném, a férjem pedig neki állt sütni a húsokat. A vendégek meg beszélgettek, inni kezdtek, elkezdték magukat kiszolgálni :) Mikor a lányom felkelt nagyon jó kedvűen ébredt, egyből vittem ki a pokrócra a többiek között, ott eljátszott délután 3-ig kb, evett ivott, aztán lefektettem aludni, még egy kicsit beszélgettünk a vendégekkel aztán 5 óra magasságában hazamentek.
Nagyon jól sikerült, nagyon jó nap volt, most lesz egy éves a húgi nyáron, nála megint így csináljuk.
Fel eves volt.
Nem csinaltunk nagy felhajtast.11 en voltunk.maga a keresztelo kb fel oras volt,utana a templom melletti parkban volt egy rovidebb fotozas,aztan etteremben ebedeltunk.
En biztosan nem sutottem,foztem volna.eleve magahoz a keresztelohoz sem volt sok kedvem.nem vagyok hive.a nagyszulok eroltettek.
5: és emiatt feltétlenül le kellett engem pontoznod, aki meg szerettem volna nagy ünneplést ezen a számomra duplán fontos napon? gratulálok hozzá. Remélem ennél azért több örömmel éled az életet.
4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!