Nálatok hogy zajlott a keresztelő? Anyukám szerint túl sok embert hívtam, és nem is igazán fogunk elférni itthon.
Nálunk így zajlott:
Aznap elmentünk a templomba, megvolt a keresztelő és utána hazajöttünk.
1 óra alatt összedobtam a 6 fogásos késői ebédet. A keresztelő minden vasárnap 11-től van nálunk.
Amit lehetett előző nap megfőztem. Mint pl. pörkölt - nokedli, köretek (3 féle), bepaníroztam a sajtot, a húst, stb.
Összesen: 15-en voltunk.
27-en voltunk összesen, nálunk ez volt a legszűkebb kör. Rajtunk kívül nagyszülők, dédszülők, testvéreink feleségestől, keresztszülők gyerekestől, plusz két család, ahol mi vagyunk még keresztszülők.
A kertben van egy nagy faépítmény, ahol régen munkagépek álltak, azt hoztuk rendbe és díszíttettük fel nagyon szépen, oda terítettünk. Az ételt egy kifőzdéből rendeltük, szerintem rendkívül jó áron. 40 ezer alatt fizettünk ennyi emberre, és sok húsos tálat hoztak, rántott húst, töltött húst, köreteket, savanyúságot. A süteményeket férjem szülei, a gyümölcstálakat az én szüleim állták. Italokat vettünk még külön, de így is sokkal jobban jártunk, mintha étterembe vittük volna ezt a sok embert, s így legalább a gyerekek is tudtak a kertben hancúrozni, nem unatkoztak.
Mi az esküvőnkkel együtt tartottuk meg a két gyerekünk keresztelőjét :)
Kerti buli, htalamas bográcsban főztünk 2 féle pörit, tarhonya. Közeli rokonokat megkértem, hogy hozzanak süteményt. Csak az esküvői tortát rendeltük.
Esetleg, ha készítenél apró fasírtgolyókat (előző nap is ki lehet sütni és aznap nem lesz oljaszagú a lakás) hozzá hideg krumlpisali vagy más majonézes saláta?
Mi délutánra időzítettük az időpontot, így mindenki ebéd után érkezett így ez is bőven elég volt.
Szé-nem szép nálunk is fontos volt, hogy ne legyen drága a vendéglátás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!