Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Röviden leírod hogyan zajlott...

Röviden leírod hogyan zajlott a keresztelő? Hány hónapos volt a baba?

Figyelt kérdés
Hogy döntöttétek el, ki legyen a keresztszülő? Volt ebéd vagy vacsi? Ki fizette? Hogyan etetted meg a babádat, ha étteremben voltatok?
2010. nov. 4. 18:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem 3 hónapos volt most augusztusban mikor megkereszteltük.Sokat vaciláltunk ki legyen a keresztszülő,2 család is pályázott.Végül a Tesóm lánya let az 18 évesen,és a sógorom.Utánna egy étterembe mentünk ebédelni,a baba végig aludta az egészet.Természetesen mi fizettük.
2010. nov. 4. 18:17
 2/11 anonim ***** válasza:
62%

Most nyáron volt, Hugom lett a keresztanya, ő szetetett volna lenni, anyukám hugának a férje a keresztapa, nem volt más keresztapa jelölt itthon a családban, így külföldről lett a nagybátyám, nagyon örült a felkérésnek!

Mi társasházban lakunk Budapesten, nem fèrtünk volna el itt, mamik vidéken 200 km-re, + még külföldről is jöttek.

Anyukámnál tartottuk, 25- en voltunk, ott is aludtak előtte utánna.

A garázst kifestettük, szereztünk annyi asztalt széket, templomot kidíszítettük, 9- kor volt a keresztelő, utánna mise.

Nekünk reggelit ebédet vacsorát kellett adni, egész napos volt a keresztelő. Mi főztünk, én és a férjm álltok a keresztelőt, + az előtte utánna való vendéglàtást.

A keresztelŐt szerintem a szülőknek kell álni, nem a nagyinak keresztszülőknek.

2010. nov. 4. 18:56
 3/11 anonim ***** válasza:
62%

4 hónapos volt a fiam, család nagy része más városból jött, többek között a keresztszülők is. Ők korán reggel jöttek hozzánk vasárnap, együtt készülődtünk és mentünk a templomba. A többi, más városból érkezett családtag (anyósom famíliája) anyósoméknál gyűlt, onnan jöttek, plusz a többi vendég is a templomnál gyűlt. 12-kor volt a keresztelő (előtte konfirmálás volt), utána ebédre mentünk egy kulturális központba. Volt kaja, pia, zene, buliztunk nagyot. 2 szobánk volt foglalva a vendégházban, az egyiket a kicsinek tartottuk fenn, a másik a keresztszülőké volt (ők messze laknak, ezért este nem mentek haza a szülőkhöz, hanem itt aludtak és másnap indultak haza magukhoz külföldre). A kicsi jót aludt a zene közepette a babakocsiban, du. a 2 nagymama felváltva altatta fenn a szobában. Akkor még csak tápszeres volt, azt megmelegítettem a mikróban a konyhában. Minden nagyon jó volt. A mi házunk csak épül, nem tudtuk oda vinni aludni a keresztszülőket, azért aludtak a vendégházban.

Azért választottuk őket, mert szívesen vették (már van egy keresztlányuk, de keresztfiuk még nem volt) a gesztust, és mert az összes jelölt közül ők fogadták a legbarátságosabban a felkérést.

2010. nov. 4. 19:27
 4/11 anonim ***** válasza:
62%

Nekem ma 11 hós a lányom,és vasárnap lesz a keresztelő (azért ilyen későn mert egyszerre akartuk a mi esküvőnkkel jövő nyáron,de egyéb okokból nem házasodhatunk össze :( )így mégis őt 1 éves kora előtt megkereszteljük!

Nálunk a párom tesójáék lesznek a keresztszülők!A szülőfaluban lesz a keresztelő,de a lekóhelyen a kaja!Ebéd,egy étteremben!Bár hozzánk is jönnem távolról ők már holnap itt lesznek velünk!Mi viszünk etetőszéket,mert csak a sajátjában eszik (főleg most hogy jönnek a rágófogai)

És itt is mindent mi fizetünk kivéve a sütiket,arra többen is bejelentkeztek!De már nagyon várom! :)

2010. nov. 4. 19:42
 5/11 anonim ***** válasza:
62%
Utplsó vagyok!Bocsi gondolom az etetést a szopira értetted! Biztos beengednek egy nyugis helyre!Kérd meg őket!Vagy ha esetleg használsz hordozókendőt akkor vannak kötések amiben szoptatni is léehet!Én így fogom megoldani a déli szopit és alvást,hogy rajtam fog kendőben aludni, és szopizni is!
2010. nov. 4. 19:45
 6/11 anonim ***** válasza:
Szia, majdnem, egy hét híján hét hónapos volt a lányom a keresztelőn augusztusban, amit Írországban tartottunk, mert a férjem ír. Mivel a családja katolikus, ők szervezték az egészet, a keresztszülőkbe alig volt beleszólásunk (én az egyik sógornőmet akartam, végül a lánya lett. A keresztapa viszont egyáltalán nem az akit én akartam de mindegy. )A háznál volt parti utána, és ők fizették, mert meglepetés volt. Én azt hittem, csak szendvicsek lesznek, de volt minden. Kerti parti volt, ami nagy merészség Írországban de nem fagytunk meg. Mivel a lányom tápszeres,addigra már hozzátápláltunk, így nem volt probléma megetetni.
2010. nov. 4. 20:06
 7/11 A kérdező kommentje:
Hú, az esküvőm nem volt ekkora, mint a keresztelőitek:)
2010. nov. 4. 20:16
 8/11 anonim ***** válasza:
4 hónapos volt. A legjobb barátnőm és a férje, ill. a húgom voltak a keresztszülők. Jelen voltak: apa, anya, gyerek, a 3 keresztszülő, és az anyai nagyszülők. Nem élünk együtt apával, és kicsit bonyolult a családi helyzet, ha nem így lenne, akkor valósínűleg az apai nagyszülők is ott lettek volna, de más akkor sem. Utána elmentünk egy étterembe vacsorázni, nagyon jól éreztük magunkat, és kb 3 órát maradtunk. Az egészben az volt a legnagyobb felhajtás, hogy rendeltem amerikából egy gyönyörű, meanysszonyi ruha-szerű keresztelői ruhát. Nagyon jó volt így, ma sem csinálném másképp. Anyagi vonzatához annyit tennék hozzá, hogy a vacsi, a taxik oda-vissza, meg amit a papnak adtunk összesen 100ezer ft volt.
2010. nov. 4. 20:21
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja és én meg az apja fizettük.
2010. nov. 4. 20:21
 10/11 anonim ***** válasza:
Bocsi még az is lemaradt, hogy a babát természetesen nem vittük az étterembe. Hagytam itthon lefejt tejet, meg tápszert is, végszükség esetére. A babysitterrel maradt itthon.
2010. nov. 4. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!