Röviden leírod hogyan zajlott a keresztelő? Hány hónapos volt a baba?
Most nyáron volt, Hugom lett a keresztanya, ő szetetett volna lenni, anyukám hugának a férje a keresztapa, nem volt más keresztapa jelölt itthon a családban, így külföldről lett a nagybátyám, nagyon örült a felkérésnek!
Mi társasházban lakunk Budapesten, nem fèrtünk volna el itt, mamik vidéken 200 km-re, + még külföldről is jöttek.
Anyukámnál tartottuk, 25- en voltunk, ott is aludtak előtte utánna.
A garázst kifestettük, szereztünk annyi asztalt széket, templomot kidíszítettük, 9- kor volt a keresztelő, utánna mise.
Nekünk reggelit ebédet vacsorát kellett adni, egész napos volt a keresztelő. Mi főztünk, én és a férjm álltok a keresztelőt, + az előtte utánna való vendéglàtást.
A keresztelŐt szerintem a szülőknek kell álni, nem a nagyinak keresztszülőknek.
4 hónapos volt a fiam, család nagy része más városból jött, többek között a keresztszülők is. Ők korán reggel jöttek hozzánk vasárnap, együtt készülődtünk és mentünk a templomba. A többi, más városból érkezett családtag (anyósom famíliája) anyósoméknál gyűlt, onnan jöttek, plusz a többi vendég is a templomnál gyűlt. 12-kor volt a keresztelő (előtte konfirmálás volt), utána ebédre mentünk egy kulturális központba. Volt kaja, pia, zene, buliztunk nagyot. 2 szobánk volt foglalva a vendégházban, az egyiket a kicsinek tartottuk fenn, a másik a keresztszülőké volt (ők messze laknak, ezért este nem mentek haza a szülőkhöz, hanem itt aludtak és másnap indultak haza magukhoz külföldre). A kicsi jót aludt a zene közepette a babakocsiban, du. a 2 nagymama felváltva altatta fenn a szobában. Akkor még csak tápszeres volt, azt megmelegítettem a mikróban a konyhában. Minden nagyon jó volt. A mi házunk csak épül, nem tudtuk oda vinni aludni a keresztszülőket, azért aludtak a vendégházban.
Azért választottuk őket, mert szívesen vették (már van egy keresztlányuk, de keresztfiuk még nem volt) a gesztust, és mert az összes jelölt közül ők fogadták a legbarátságosabban a felkérést.
Nekem ma 11 hós a lányom,és vasárnap lesz a keresztelő (azért ilyen későn mert egyszerre akartuk a mi esküvőnkkel jövő nyáron,de egyéb okokból nem házasodhatunk össze :( )így mégis őt 1 éves kora előtt megkereszteljük!
Nálunk a párom tesójáék lesznek a keresztszülők!A szülőfaluban lesz a keresztelő,de a lekóhelyen a kaja!Ebéd,egy étteremben!Bár hozzánk is jönnem távolról ők már holnap itt lesznek velünk!Mi viszünk etetőszéket,mert csak a sajátjában eszik (főleg most hogy jönnek a rágófogai)
És itt is mindent mi fizetünk kivéve a sütiket,arra többen is bejelentkeztek!De már nagyon várom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!