Keresztelő kérdés! Hogyan illik felöltözni?
Nem tudom, passzol-e ide a kérdés, de talán itt van a legtöbb tapasztalat, babák mellett. :)
Szóval a kicsiknek tudom, vannak nekik való keresztelőruhák. Na de felnőttként, pláne leendő keresztszülőként mit illik felvenni?
Az az igazság, hogy nem vagyok egy nagy divatguru. Van egy szimpla sötétkék koktélruhám, ebben járok esküvőre, ballagásra, minden egyéb ünnepre... Viszont ez jellegéből adódóan rövid, valamivel térd felett ér véget. Nem tudom, ez mennyire illendő templomban, pláne ugye úgy, hogy babával a kézben végig a figyelem középpontjában leszek kb.
Meg egyáltalán, van valamilyen szabály keresztelőre, mint ahogy mondjuk esküvőre sem veszünk fel bizonyos színeket? Nem lesz túl sötét, ha mégis ebben megyek?
A másik, amin gondolkodtam, egy maxi nyáriruha lenne, valami ilyesmi:
De ez meg nem túl elegáns, de legalább zárt.
Szóval összességében: miben illik menni?
Templom, tehát: nem miniszoknya, és vállad meg hátad meg dekoltázsod ne legyen fedetlen.
A keresztelő ünnepi alkalom, a belinkelt ruha hétköznapi, nem illik oda. Ha pedig keresztanya leszel, akkor pláne. Légy elegáns és takard, amit kell. Ennyi.
Színmegkötés nincs. A lábujjaid pedig nem kandikáljanak, szóval, zárt cipő kell.
Kosztüm, vagy elegáns ruha blézerrel. Ne teljes feketében, de elegánsan.
A linkelt ruha nekem erre az alkalomra (templomba) nagyon nem..
Én ebben voltam fekete blézerrel:
Sajnos olyan képet nem igazán találok, mint amilyen a ruhám, de tényleg egy átlagos koktélruha.
Talán ezekre hasonlít a legjobban: [link]
Annyi, hogy az enyémnek V-kivágású dekoltázsa van, és nincs ujja, csak széles pántja. De az természetes, hogy bolerót vennék rá, azzal tisztában vagyok, hogy templomba kell. :) Inkább csak a hossza miatt aggódom, főleg, hogy falun lesz a dolog, ott sokkal jobban nézik az ilyesmit, nehogy túl rövid legyen, főleg tűsarkúval.
Bár amit a második linkelt, az is hasonlóan rövid, szóval akkor talán csak én aggódom túl. :)
Kérdező, egyes vagyok. Igen, túlaggódod :)
Ha csak pár cm-rel ér feljebb a térdednél, az az ún. lady mini (definició szerint térd fölött max. 4 ujjnyival végződik, ez az a hossz, ami még nem villant belső combot ülésnél), és mint ilyen, tökéletesen illendő templomba.
Megvan. :) Kb. ilyen az enyém szabásra, talán kicsit hosszabb a derékrész, de az mindegy - csak az anyaga nem ilyen dupla, hanem egyrétegű, átlátszatlan teljesen.
Köszönöm a válaszokat, akkor nem aggódom, honnan szedjek még új ruhát is az alkalomra. :D
Ez a ruha megfelelő, főleg, ha, amint mondtad, kis bolerót is veszel.
Cipőből vegyél zártat, ne szandált, mert az valóban túl frivol lenne az eseményre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!