Szülők, anyák! Ti, hogy választotattok keresztanyát a gyermeketeknek?
Nos nálunk az a helyzet, hogy nekem is és a páromnak is csak fiú testvérei vannak. Mindegyik nőtlen és egyedülálló. Rokonságban sincs olyan akit fel kérhetnénk, illetve a baráti körünkben sem, ugyanis azok jönnek, mennek.
Mi a teendő ilyen esetben?
Keresztapja lesz a gyereknek. Nem kötelező a keresztanya...
Nekem is csak keresztapám van. Ő is nőtlen de soha nem zavart. A bátyám kislányának én vagyok a keresztanyja de a férjem nem a keresztapja, akkor még nem is voltunk házasok. A bátyám kisfiának az én keresztapám a keresztapja.
Nálunk is hasonló a helyzet, illetve aki lehetett volna, őt nem szerettem volna.
Így csak keresztapja van a kisfiamnak.
A fiúnknak a párom öccse és annak élettársa a keresztszülei. A lányunknál már necces volt, mert a másik öccsének is van ugyan élettársa, de ő nem vállalta a keresztanyaságot, pedig közös házuk, közös gyerekük van, tehát nem futó kapcsolat, így csak a sógorom a keresztapja. Az atya meg is lepődött, de nem csinált belőle problémát. Most viszont fogalmunk sincs, hogy ki lesz a 3. gyerkőc keresztszülője, nekem van ugyan egy bátyám, de elvált, meg évente 1szer találkozunk kb. 1 órára (vagy még annyira sem), így sok értelme nem lenne felkérni...
Nekem anyukám huga volt a keresztanyám, az unokatestvére meg a keresztapám, mert akkor még egyiknek sem volt kapcsolata. Keresztanyám már meghalt, keresztapámmal kb. 5 évente 1szer találkozom, ha találkozunk valahol, nem ismer meg...
Tehát inkább legyen 1 keresztszülője, akár egy keresztapja, aki tényleg részt is vesz az életében, aki vállalja a hitbéli nevelését, terelgetését (mert ugye erről szól a keresztszülőség), mint hogy olyan keresztanyja legyen, aki le se tojja.
A férjemnek az anyósom a barátnőjét és annak férjét kérte fel anno, a keresztelő után pár hónapra nem is látták többet őket, megromlott az addigi mindennapos baráti kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!