Lehet egy nem vallásos keresztanya? Egyáltalán mik a feladatai?
1: a szülő vallásosan akarja nevelni.
Legyél ott, szeresd. Nagyjából ennyi.
Lehet korai, de kérdezze meg a barátnőd a plébánián, hogy nem kell-e bérmáltnak lennie a keresztszülőnek. Nálunk kellett. (Más vallású, felekezetű ettől még lehet keresztelési tanú.)
Szerintem ez a szülőkön múlik, hogy mit várnak el a keresztanyától.
Nálunk a keresztanyák vallásosak, de nem tőlük várjuk el, hogy arra neveljék a gyereket,hanem azt szeretnénk, hogy részt vegyenek az életében.
Sok helyen ez megmaradt szokásnak csak...
Ha meg a vallási, lelki okok miatt nem szeretnéd elvállalni, akkor azt beszéld meg vele. Kérdezd meg, hogy miért téged kért, tisztel meg ezzel.
Amúgy a keresztszülők egyik feladata, hogyha valami történik a szülőkkel, akkor ők nevelik a gyereket. A vallásos nevelés csak egy része a fogadalomnak, szerintem többről szól.
Vallásosság nélkül meg úgy tudod segíteni, hogy pl elfogadod, hogy ő keresztény, elviszed a templomba ha úgy adódik (nem kell misén részt venned), végigkíséred, támogatod ezen az úton.
Szerintem ez elég hülye kérdés. Nyilván a gyerek anyja tudja, hogy te hogyan állsz a dolgokhoz, és ennek tudatában is téged választott. Szerintem nem akar semmit, feladatokat, csak annyit h nevén nevezhető legyél a gyereknek, te leszel a keresztanyja, nevezhetnek így, nem szimpla barátnő maradsz.
Amúgy ha tényleg mélyeb vallásos lenne, akkor Isten előtt nem kérne hazugságra, mert részedről az lesz, amikor megfogadod, hogy segíted a vallásos életben. És az h nem nézed le a vallást, stb az nem egyenlő azzal amit majd ott meg kell ígérned. Szóval erről ennyit. Nem kell túlgondolni a barátnőd esetében ezt a keresztanya kivalasztása dolgot.
#8 Az, hogy szeresse a gyereket, minden családtag feladata. A keresztszülőé még emellé az, hogy segítse a vallásos nevelést. Azért pontoztak le, mert nem a témához szóltál hozzá, csak idepötyögtél egy közhelyet, és vártad a lájkot a nagy bölcsességedre. A pedofilozás meg ultragáz.
(Nem vagyok vallásos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!