Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha volt...

Mit lehet tenni, ha volt férjem hímsoviniszta és szexista hozzászólásaival bombázza a 6 (nemsokára 7) éves lányomat?

Figyelt kérdés

Amikor összejöttünk, akkor is kezdte, hogy a nő dolga a házimunka, de én nem hagytam neki. Azt sem tűrtem el, hogy úgy csinál egy egyszerű pórszívózásnál, mintha nem értene hozzá, mert akkor én "véletlenül" nem értettem a mosáshoz, és akkor vehette volna fel ugyanazt a boxerét. Amíg együtt voltunk, nem csinálta ezt, csak a kapcsolatunk elején.

Mióta elváltunk és azóta összeházasodott egy másik nővel, azóta elkezdte a kislányomnak is mondani a szexistábbnál szexistább és a hímsovinisztábbnál hímsovinisztább szövegeket a gyereknek, mert mióta az új feleségével van együtt, azóta ezt bátran mondja, mivel a mostani felesége megcsinál helyette mindent, még a cipőjét is leveszi neki. Olyanokat mond a gyereknek, hogy mivel SAJNOS (pedig amúgy ezt a sajnos szót sem értem, mert mindig is örült, hogy kislánya fog születni) lánynak született, ezért meg kell tanulnia, hogy hol a helye és mit engedhet meg magának egy férfival szemben, mert később lányból nő lesz, és a nőknek ki kell elégíteniük a férfiak szükségleteit. Meg ehhez hasonló baromságok. Előttem sose mondja, ezért rá se tudok ilyenkor szólni, mindig akkor mondja, amikor a gyerek megy. Még nem tudja úgy értelmezni ezt, nem is viseli meg, de valamilyen szinten felfogja és a múltkor is megkérdezte tőlem, hogy a lányok tényleg szolgák-e, mert az apja mondta neki a fenti szöveget. Apukával ilyet megbeszélni nem lehet, mert él a saját kis hímsovi világába. Nem vagyok femináci, de ilyeneket akkor se mondjon a gyereknek és ne alacsonyítsa le, mert még gyerek és a lánya. Tudom, hogy gonoszság, de ha rajtam múlna, nem is engedném a gyereket hozzá, legszívesebben tiltanám, de nem tilthatom, mivel az apja, és ezt leszámítva szereti.

2020. aug. 18. 15:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
4%
10 hagyd, leírták már neki páran, de kinoderáltatta.
2020. aug. 20. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!