Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha volt...

Mit lehet tenni, ha volt férjem hímsoviniszta és szexista hozzászólásaival bombázza a 6 (nemsokára 7) éves lányomat?

Figyelt kérdés

Amikor összejöttünk, akkor is kezdte, hogy a nő dolga a házimunka, de én nem hagytam neki. Azt sem tűrtem el, hogy úgy csinál egy egyszerű pórszívózásnál, mintha nem értene hozzá, mert akkor én "véletlenül" nem értettem a mosáshoz, és akkor vehette volna fel ugyanazt a boxerét. Amíg együtt voltunk, nem csinálta ezt, csak a kapcsolatunk elején.

Mióta elváltunk és azóta összeházasodott egy másik nővel, azóta elkezdte a kislányomnak is mondani a szexistábbnál szexistább és a hímsovinisztábbnál hímsovinisztább szövegeket a gyereknek, mert mióta az új feleségével van együtt, azóta ezt bátran mondja, mivel a mostani felesége megcsinál helyette mindent, még a cipőjét is leveszi neki. Olyanokat mond a gyereknek, hogy mivel SAJNOS (pedig amúgy ezt a sajnos szót sem értem, mert mindig is örült, hogy kislánya fog születni) lánynak született, ezért meg kell tanulnia, hogy hol a helye és mit engedhet meg magának egy férfival szemben, mert később lányból nő lesz, és a nőknek ki kell elégíteniük a férfiak szükségleteit. Meg ehhez hasonló baromságok. Előttem sose mondja, ezért rá se tudok ilyenkor szólni, mindig akkor mondja, amikor a gyerek megy. Még nem tudja úgy értelmezni ezt, nem is viseli meg, de valamilyen szinten felfogja és a múltkor is megkérdezte tőlem, hogy a lányok tényleg szolgák-e, mert az apja mondta neki a fenti szöveget. Apukával ilyet megbeszélni nem lehet, mert él a saját kis hímsovi világába. Nem vagyok femináci, de ilyeneket akkor se mondjon a gyereknek és ne alacsonyítsa le, mert még gyerek és a lánya. Tudom, hogy gonoszság, de ha rajtam múlna, nem is engedném a gyereket hozzá, legszívesebben tiltanám, de nem tilthatom, mivel az apja, és ezt leszámítva szereti.

2020. aug. 18. 15:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
65%

Te válaszzottad őt neki apukának, gratulálok.

Ilyen esetben szembemennék azon elvemmel, hogy nem mondunk a másikra rosszat és elmondanám neki, hogy apa agya beteg sajnos és butaságokat beszél. Amúgy meg csak akkor engedném át amikor muszáj.

Azt leszámítva szereti, hogy lenézi?!

2020. aug. 18. 15:47
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak egyet tehetsz, hogy a lányodnak otthon miden téren (a legtermészetesebb módon) tanítod az ellenkezőjét. Meséken, történeteken és gyakorlati példákon keresztül
2020. aug. 18. 15:48
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Felügyelt láthatást kérni?
2020. aug. 18. 16:09
 4/11 anonim ***** válasza:
28%
A felügyelt láthatás hülyeség. Ha apuka el akarja vinni nyaralni a lányát, akkor viszi majd a feleségét meg a volt feleségét is?
2020. aug. 18. 17:00
 5/11 anonim ***** válasza:
81%

Erre nem adnak felügyelt láthatást szerintem. Felügyelt láthatáscsak néhány órás együttlétet engedélyez, tehát nyilván nem lehet együtt menni nyaralni. Akiilyen szigorítást kap sz nem viheti el éjszakára a gyereket.

Fontos kérdés, hogy a lányod mit szól mindehhez? Szeret ott lenni?

2020. aug. 18. 17:28
 6/11 Derjaderja ***** válasza:
43%

Elképzelhetetlen lenne leülni a volt férjeddel (akár a párjával együtt) egy komoly beszèlgetésre, ahol elmondod, hogy milyen és mennyi kárt okozhat nála az ilyesmi?

Akár utánaolvasva bizonyítékokat vihetnél vagy ha van esetleg egy pszichológus, akit pontosan megkérdezel erről, hogy jól el tudd mondani?

Valahogy azt kellene hangsúlyozni, hogy ma már megvan a lehetőség arra, hogy mindenki az ízlése szerinti női szerepet válassza magának, de az ilyen belerögzült normák gyakorlatilag bilincsként működnek és saját maga fogja őket valóra váltani.

Pl kérdezd meg a férjed, mit szól, ha a lányotok okos, tehetséges lesz, de sehol nem fog jól szerepelni, mert tudat alatt úgy érzi, ő nem lehet sikeres.

Ha a férfi kollégái között nem mer majd megszólalni. Ha benne marad egy bántalmazó kapcsolatban, hisz ez a kötelessége?

Azt is mondhatod, hogy ennek (pl karrier) semmi köze sincs ahhoz hogy vki pl gyengéd édesanya vagy házias feleség lesz-e. Keress példát olyan személyekről, akik sikeres nők és házias anyák is. Van nagyon sok ilyen könyv is most már.

Ha ez nem hat, vidd is el a gyereket egy pszichológushoz (vmi jóhoz), egyrészt beszèlgessen vele erről, másrészt akár adjon vmifèle tanácsot a férjeddel való kommunikációra erről.

2020. aug. 18. 17:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy! Írjátok le még 100x, amikor a kérdésben világosan le lett írva, hogy a férfinak le lett törve a kis szarva, és ő is kivette a részét a házimunkából, de amikor elváltak és összejött az új csajával, azóta csinálja ezt. És le lett az is írva, hogy nem lehet az ilyet vele megbeszélni. Csak elkellene olvasni. Értő olvasás.
2020. aug. 18. 20:12
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén sajnálom, rosszabb, ha a gyerek lelkét pusztítják így.

Nézze meg apukával az új aladdin filmet, én is ilyen közegben nőttem fel elsírtam magam rajta!

Ha a beszéd nem hat, a lelkére kell hatni, hátha megindítja valami film, amit a gyerekkel együtt is nézhet.

Egyébként igen, meg kell mondani, hogy ez csak apuka véleménye, a világ “jobbik” fele máshogy gondolja.

Azt is megmondhatod, hogyha akar szolga lenni, az egy szabad választás, de akkor is sokan fogják szeretni, ha nem az!

Egyébként vigyázz erre, mert nálunk apám kezdetben velem hozatta magának a távirányítót, apróbb dolgokat maga után, amint nagyobb lettem, nekem kellett mosogatni helyette is, felmosni, majd főzni, öcsémre is, ha anyám nem volt kéznél, szóval az ilyen tetvek(bocs) nem csak hangoztatják a dolgokat, hanem így is cselekszenek. Kezdetben amíg kicsi vagy lazán, majd kiküldenek mert te úgysem tudsz hozzászólni, neked ez nem való, ilyesmi..

2020. aug. 18. 21:25
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
hagyd rá nyugodtan, egy gyerek se hülye, elég gyorsan felfogja, hogy az apja csak házirabszolgának szeretné önmaga meg később egy másik teremtés koronája számára, majd otthagyja azt a fszt. csak ilyen előzményekkel tanítsd meg neki, hogy ne járjon semmilyen fiúkkal, mi, akik ezt a sorsot örököljük, csak az egyedül élés és az újabb agresszív bunkó közül választhatunk...
2020. aug. 19. 10:16
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
neked se sok eszed lehet ha ilyen férfinak szültél gyereket
2020. aug. 20. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!