Másnál is ilyenek a nagyszülők? Mit lehet ezzel kezdeni?
Hány éves a gyerek? Miért baj, ha ő is megpróbálja darabosan adni? Furák a gyerekek, van akitől csak így fogadják el, mástól meg csak úgy.
Hagyd rá.
Ameddig nem olyat csinál, amit te tiltanál (pl. csokival tömi csakazértis), addig nem vitatkoznék.
A konkrét peldara: sok gyerek mástól simán elfogadja azt, amit az anyjától nem.
Amúgy meg vagy szólsz neki, hogy anyu/Zsuzsa néni, próbáltam,csináltam, akármi, vagy simán ráhagyod és ennyi
Mivel a gyereknek semmi baja sem lesz töle, ezért nem értem, miért problémázol?
Sok gyerek máshol megeszi, amit otthon nem egy próbát megér!
Nálunk pl otthona sárgarépa meg a borsó "ehetetlen" volt a gyereknek, a mamánál meg ezek voltak a kedvencek.
És nem azért, mert ö jobban készítette, sok esetben amit töle hazahoztunk, itthon nem volt jó, amit meg tölünk vittünk át, ott nagyon tetszett neki.
Én értem. A kérdező nem az zavarja, hogy ad a gyereknek gyümölcsöt, hanem az, hogy megkérdőjelezi a szülői kompetenciáját.
Nekem apósom ilyen. Próbálom elengedni a fülem mellett, de azért magamban sokszor forrtyogok.
Én is értem a kérdezőt.
Nem konkrétan a kajával van baja hanem azzal, hogy inkompetensnek nézi a nagyi a gyerek előtt.
Nálunk is ez a helyzet. Lassan két éves a lányom. Válogatós, nem beszél és nem szobatiszta. Anyós szerintem mert nem foglalkozok vele és majd ő magtanítja, de azt olyan hangsúllyal mondja, hogy minden porcikám beleremeg. (programokra járunk a gyerkőccel, rengeteg inger éri, énekelünk, olvasunk neki, együtt sportolunk,gyakorlatilag mindent együtt csinálunk, szóval nem igaz, hogy elhanyagoljuk.)
Persze nála sem eszik és nem szólal meg, így a mama begurul, kiabálni kezd, szidja a gyerekemet, hogy buta és neveletlen.
Mi rá szoktunk szólni, általában nem ér semmit, akkor következik néhány hét mosolyszünet és minden kezdődik elölről. Sajnos nagyon idegtépő egy ilyen ember a közvetlen környezetben.
Max annyit csinálhatsz, hogy ráhagyod és majd rájön, hogy nem olyan egyszerű az etetés, mint ahogy azt ő elképzelte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!