Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek vallalás autó nélkül?

Gyerek vallalás autó nélkül?

Figyelt kérdés

Érdekelne vannak e itt olyanok akiknek van/vannak gyerekeik és nincs autójuk.

Zavar e titeket , hogy nincs, mekkorák a gyerekek, kesőbbiekben terveztek e atót venni?

2020. aug. 15. 18:52
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
38%

Nekünk nincs, amíg babakocsisok voltak nem is éreztem szükségét, mert a fél boltot eltoltam babakocsiban, ők is kényelmes helyen voltak, nem húztam őket magam után esőben vagy 40 fokban. Igaz, városban élünk, de annyira semmi nincs közel, a buszközlekedés meg elég rossz, vagy rohamtempóban vásárolunk, intézzük a dolgunkat vagy várunk 1 órát a buszmegállóban (most nyáron a tűző napon, a legtöbb helyen).

Szóval nagyon is érzem szükségét az autónak, de nem merek vezetni, egy rossz mozdulat, egy félrenézés (eléggé figyelemzavaros vagyok, rosszul koncentrálok) és ott halunk meg, vagy lecsuknak, mert elütök valakit-ezt nem vállalom be. Férjem ugyanígy van a vezetéssel.

Én el sétálgatok egyébként, így mikor oviban, iskolában voltak nem is hiányzott az autó, nekem miattuk hiányzik kifejezetten, mert sajnálom őket, mikor látom mennyire fáradtak, vagy épp ömlik ránk az eső, más gyerek meg vígan ül az autóban, hát mit ne mondjak nem kellemes érzés fog el... És ez az én hibám, mert nem tudom megadni nekik és ilyen szempontból felelőtlenül vállaltuk őket.

A kirándulásokat, balatoni fürdéseket meg ne is említsük, mert az nekem is halál (24- es elég jól leírta), nem pihenés, csak szenvedünk a sok cuccal, a hőségben, a gusztustalan vonaton. Sokszor maguk a gyerekek kérik, hogy ne is menjünk.

Szóval, ha előről kezdhetném, bizony én nem vállalnék gyereket autó nélkül, mert nagyon sok kellemetlenség éri őket és sokmindenből kimaradnak ezáltal, sajnos.

2020. aug. 16. 08:36
 32/33 anonim ***** válasza:
84%

Kis faluban élünk, kisváros 15 percre, nagyváros 40 percre busszal. Nincs autónk de nagyon hiányzik.

Bevásárolni vagy kirándulni, strandra menni nagyon rossz busszal. Nekünk apósom segít sokat, fuvaroz minket ha szükséges. Kicsi gyerekkel nehéz, de már egy 5-6 évessel könnyebben mozog az ember.

Nekem nem lesz jogosítványom, félek az autóban. Férjem gondolkodik rajta de most nem fér bele anyagilag.

A mi helyzetunkben nyilván nagy segítség lenne egy autó, de lehet élni nélküle.

2020. aug. 16. 10:21
 33/33 anonim ***** válasza:
53%

Nekünk még ugyan nem született meg a gyerekünk, de pár hét múlva itt lesz. Mi városban lakunk, a legtöbb dolog sétatávolságra van tőlünk, így szerintem ezzel nem lesz gond.

Amúgy tervezünk venni olyan 3-4 év múlva.

2020. aug. 16. 12:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!