Hogy lehet az, hogy valaki használhatja így saját célokra a cégi autóját?
19 éves haverom egy informatikai cégnél dolgozik, nagyobb vállalatoknak raknak össze/telepítenek/szervizelnek számítógépeket.
Rajta kívül még 1 alkalmazott van annál a cégnél + a főnök.
Mindkettőjüknek van cégi autó, a haveromnak egy 2008-as 2 literes Skoda Octávia.
Azzal futkos ha kell valahová kimenni szervizelni, de a saját dolgait is azzal az autóval intézi.
Ha megyünk moziba, bulizni, kajálni vagy csak simán autózni amikor ő a sofőr mindig a céges autóval jön.
Nyáron voltunk két hétre a Balatonnál, akkor is ő volt a sofőr, ott is mindenhol a céges autóval futkosott.
Az összes autózgatásának a nagy részét a főnöke fizeti, vagy leírják az adóból vagy nem tudom hogy van ez. Az mondta félévente 1-szer max 2-szer teletankolja a saját pénzéből, a többi mind a céges pénzből megy.
Fizetéséből sem vonja le neki, ugyan annyit keres mint 1 éve amikor még nem volt autója.
Lehetséges! A cégtől és a főnök döntésétől függ.
Családtagom az előző cég autójával még a külföldi nyaralásra is a cég autójával ment. Úgy kapta az autót, hogy a saját céljaira is használhatja. Benzin is a cég költsége volt.
A jelenlegi (külföldi) munkaadójánál is ugyanez a helyzet: feltöltött bankkártya, direkt neki megrendelt autó és még az autómosást is a cég fizeti. Nem hencegni akarok, de magas funkcióban levő egyénről van szó.
Egy másik nagyon közeli rokonom (nő) szintén cégautóval jár, magán célokra is használhatja, kisebb megkötésekkel.
Ezen mi a furcsa, kérdező? Nekem is van, és a munkatarsaim többségének is. Én még nem voltam vele külföldön de kollégák rendszeresen azzal mennek tengerpartra nyaralni is.
Mosást mondjuk nem fizetik, azt saját zsebből szoktuk, de ezen kívül mindent a cég fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!