Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik egykori magyar vármegyé...

Melyik egykori magyar vármegyéről neveznéd el a fiúgyermeked?

Figyelt kérdés
Csatoltam egy szavazást is, de ha kihagytam volna valamilyen lehetséges nevet, az is érdekel, leszámítva a végletekig elcsépelt neveket, mint a Szabolcs meg a Csanád. Illetve kizárólag az MTA Nyelvtudományi Intézetében dolgozó, több évtizedes elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak ítélt nevek listájáról érdekelnek az ötletek, szóval ilyenek, hogy Borsod meg Bereg nem nagyon :D

2020. aug. 15. 11:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
2%
A nyelvnek az embert kell szolgálnia. Ha most tömegesen kérték a Dzsesszikát, akkor nem lehet mesgerségesen megakadályozni, mondván, hogy "ez romás". Igen, a mai magyarországi közösség rész a roma kultúra. "Magyarok" úgysem adják, hiába van engedélyezve. Szóval szerintem érthető, hogy ilyen nevek is bekerültek.
2020. aug. 15. 12:23
 12/25 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, nem nem érv a “szaktekintély”.

Azt ne mondd nekem, hogy ha valakit Oráliának hívnak, az nem hátrányos rá nézve! Márpedig adható név.

2020. aug. 15. 12:27
 13/25 anonim ***** válasza:
91%
#3 tudom, hogy keresztnév is. De mivel vezetéknévként nem ritka, így senki sem fog fennakadni a néven, de az biztos, hogy nem fogják egyből tudni, hogy az a keresztneve.
2020. aug. 15. 12:29
 14/25 anonim ***** válasza:
40%
Adható, de nem adandó. Nem kötelező. Hány olyan hülye lehet ebben az országban aki adni akarja ezt a nevet vajon? Az az 1-2 meg akkor is így hívná, ha akarná a gyereket, ha nem lehetne adatni. Lényegtelen.
2020. aug. 15. 12:31
 15/25 anonim ***** válasza:
91%
Buda név kimaradt.
2020. aug. 15. 12:34
 16/25 qkker1 ***** válasza:
88%
Egyiket sem adnám.
2020. aug. 15. 12:54
 17/25 anonim ***** válasza:
37%

14-es, 1-2 ember akkor nyugodtan kiszúrhat a gyerekével?

Nem mellesleg ha nem lenne engedélyezve, akkor hiába vergődne, NEM NEVEZHETNÉ úgy. Nem diktálhat be hivatalos iratokba olyan nevet, amit nem lehet adni, akkor sem, ha a feje tetejére áll.

2020. aug. 15. 13:02
 18/25 anonim ***** válasza:
72%
Szeretem az ősmagyar neveket, de vármegye nevét nem adnám a gyerekemnek. Inkább bibliait választottunk a külföldi férjem miatt.
2020. aug. 15. 13:13
 19/25 anonim ***** válasza:
23%
Kolozs vagy Kolos kifejezetten tetszik. Ismerek vkit, akinek s gyereke Ugocsa lett. Alapból tetszenek az ősmagyar nevek, de szerintem nem mindegy igazán vállalható.
2020. aug. 15. 14:58
 20/25 A kérdező kommentje:
#12 Ezt alapvetően a társadalmi környezet határozza meg, ahol az illető szocializálódik. Kevésbé intelligens, mondhatni primitívebb környezetben nyilvánvalóan hátrányt szenved egy Orália. Amennyiben azonban ilyen emberekkel elvétve, nem túl nagy időközönként találkozik, és alapvetően értelmiségi, kellően érett közegben tölti a mindennapjait, úgy pontosan annyi hátrány fogja érni, mint egy Andreát vagy Hannát.
2020. aug. 16. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!