Melyik egykori magyar vármegyéről neveznéd el a fiúgyermeked?
Egyikről sem.
Amiket írtál, inkább vezetéknév.
Aradi
Temesvári
Szörényi
Szepesi
Zalai
Zalán gyakori név, inkább ilyesmiben gondolkodnék.
#2 Ezek bizony mind keresztnevek is, amiket elismert szaktekintélyek engedélyeztek.
Nem aktuális számomra egyébként a névadás téma, inkább arra vagyok kíváncsi, hogyan viszonyul a tömeg az ilyen ritkább nevekhez, amik teljesen egyenértékűek néhány hasonló eredetű, ám tömegesen elterjedt névvel (lásd kérdés alatt).
Elismert szaktekintélyek engedélyezték a Rikárdót, Brájent, Dzsesszikát, Zöldikét, Őzikét, Ajándékot, Oráliát, sőt régen a Leokádiát is...
Ez nem érv.
#5 A szaktekintélyre hivatkozás az egyik legerosebb érv, bármilyen témáról is legyen szó.
Ugyan ki tudja jobban, milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy névnek? Elismert professzorok vagy a nyolc általánost végzett Julika?
6.
Tisztaban vagyok vele, hogy sokan (nem csak kis hazánkban) ilyen neveket adnak a gyerekeiknek. Én csak a kérdésre válaszoltam ami az volt, hogy én adnám e.
Felőlem mindenki hívhatja akár Duna-Tisza közének is a gyerekét vagy Africa Brownnak :D
jó, hogy Árva megyét nem soroltad fel... :D
Sajnos egyiket sem adnám, ember neveként szép hangzásúak.
9-es voltam, nah... kimaradt a NEM, szóval nem szép hangzásúak...
6-os, nagyon jó vagy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!