Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik egykori magyar vármegyé...

Melyik egykori magyar vármegyéről neveznéd el a fiúgyermeked?

Figyelt kérdés
Csatoltam egy szavazást is, de ha kihagytam volna valamilyen lehetséges nevet, az is érdekel, leszámítva a végletekig elcsépelt neveket, mint a Szabolcs meg a Csanád. Illetve kizárólag az MTA Nyelvtudományi Intézetében dolgozó, több évtizedes elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak ítélt nevek listájáról érdekelnek az ötletek, szóval ilyenek, hogy Borsod meg Bereg nem nagyon :D

2020. aug. 15. 11:28
A kérdező szavazást indított:
Arad
Temes
Ugocsa
Szatmár
Torontál
Bács
Szörény
Szepes
Kolozs
Zala
43 szavazat
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
65%
Nem, egyik ősmagyar név sem tetszik.
2020. aug. 15. 11:37
 2/25 anonim ***** válasza:
98%

Egyikről sem.

Amiket írtál, inkább vezetéknév.

Aradi

Temesvári

Szörényi

Szepesi

Zalai

Zalán gyakori név, inkább ilyesmiben gondolkodnék.

2020. aug. 15. 11:42
 3/25 A kérdező kommentje:

#2 Ezek bizony mind keresztnevek is, amiket elismert szaktekintélyek engedélyeztek.

Nem aktuális számomra egyébként a névadás téma, inkább arra vagyok kíváncsi, hogyan viszonyul a tömeg az ilyen ritkább nevekhez, amik teljesen egyenértékűek néhány hasonló eredetű, ám tömegesen elterjedt névvel (lásd kérdés alatt).

2020. aug. 15. 11:52
 4/25 anonim ***** válasza:
78%
Semelyikről, ahogy Afrikának, Indiának stb sem nevezném el, a gyerekem a gyerekem, nem egy város/megye/vármegy/ország/kontinens stb. Nem a földrajz, történelem vagy közigazgatási atlaszból választanék neki nevet.
2020. aug. 15. 12:01
 5/25 anonim ***** válasza:
93%

Elismert szaktekintélyek engedélyezték a Rikárdót, Brájent, Dzsesszikát, Zöldikét, Őzikét, Ajándékot, Oráliát, sőt régen a Leokádiát is...

Ez nem érv.

2020. aug. 15. 12:01
 6/25 A kérdező kommentje:
#4 Méltányolom az álláspontod, mindazonáltal megjegyezném, hogy - a nevadasi statisztikakat figyelembe véve - sokan nem így látják. Ez persze nem teszi a te véleményed kevésbé értékessé.
2020. aug. 15. 12:15
 7/25 A kérdező kommentje:

#5 A szaktekintélyre hivatkozás az egyik legerosebb érv, bármilyen témáról is legyen szó.

Ugyan ki tudja jobban, milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy névnek? Elismert professzorok vagy a nyolc általánost végzett Julika?

2020. aug. 15. 12:17
 8/25 anonim ***** válasza:
94%

6.

Tisztaban vagyok vele, hogy sokan (nem csak kis hazánkban) ilyen neveket adnak a gyerekeiknek. Én csak a kérdésre válaszoltam ami az volt, hogy én adnám e.

Felőlem mindenki hívhatja akár Duna-Tisza közének is a gyerekét vagy Africa Brownnak :D

2020. aug. 15. 12:20
 9/25 anonim ***** válasza:
91%

jó, hogy Árva megyét nem soroltad fel... :D

Sajnos egyiket sem adnám, ember neveként szép hangzásúak.

2020. aug. 15. 12:21
 10/25 anonim ***** válasza:
93%

9-es voltam, nah... kimaradt a NEM, szóval nem szép hangzásúak...

6-os, nagyon jó vagy :D

2020. aug. 15. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!