Apuka nem magyar de a baba a magyar nemzetiseget kapja csak. Csaladi nev anya konyveztetesben valakinek tapasztalata ebben a szituacioban?
Kulfoldon eluk, de se en se a parom nem itteni, igy automatikusan magyarorszagon kell anyakonyveztetnem ha megszuletik a baba, esetleg ha kettos allampolgarsagot akarunk akkor az apareszerol tudjuk meg, de csak a magyarnal maradunk.
Azt olvastam hogy az utonev olyan kell hogy legyen ami regisztralt otthon, viszont azt nemtudom hogy anyakonyveztetheto e a baba az apa vezetek nevevel?
Magyar nemzetiséget nem kap, azzal születik, ah az egyik szülő magyar. A magyar állampolgárság az, amit kap, mivel te magyar vagy.
Anyakönyvezni a szülés helyen fogják, nektek a saját állampolgárságotok szerinti orszag nagykövetségén kell újra anyakönyveztetni.
Azt, hogy az apa nevére milyen módon lehet születéskor anyakönyvezni, aúr a születés heyle szerinti orszag törvénye dönti el. Van ahol érvényes apasági nyilatkozatot lehet tenni, van ahol ennek valami feltetele van. Erről helyben kell érdeklődni- ahova terhesség alatt gondozásra jársz biztosan tudnak segíteni.
Koszonom a segitseget.
Cipruson elunk.
Ha itt anyakonyveztetik egy nevel majd a nagykovetsegen ujra anyakonyveztetik, akkor azzal a nevel mar mindenkepen ujrafogjak?
Gondolok itt a keresztnevre is most, olvastam hogy csak regisztralt lehet de ebben az esetben nem tudom.
Felek attol hogy itt anyakonyvezik x y neven majd a magyar nagykovetsegen azt nem fogadjak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!