Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek nevelési problémák? Ki...

Gyerek nevelési problémák? Kinél hogy megy a gyerek nevelés?

Figyelt kérdés

Férjemnek elég egyedi elképzelése van a nevelésről.

Olyanokra tanítja a gyereket ami szerintem hosszú távon nem lesz jó. Hacsak nem politikust akarunk nevelni.

Így és ehhez hasonlóan "neveli" a gyereket. Számtalan példából kettőt hoztam.

A gyerek olyat csinált ami veszélyes a testi épségére ezért rászóltam, hogy " ezt meg ne lássam mégeszer, mert veszélyes". A férjem a gyereknek a következőt mondta "fiam hallottad anyádat. Legközelebb úgy csináld, hogy ő ne lássa"

A férjem kint volt a a gyerekkel a szabadban (déltájban, hőségriadó idején, napvédő krém nélkül). Hívtam, hogy jöjjenek be, mert veszélyes lehet (leéghet, hőgutát kaphat a gyerek).

A férjem a gyereknek ezt mondta. "sajnálom fiam be kell mennünk mert anyád azt mondta"

A férjemtől sem áll távol a hasonló viselkedés.

Tél kezdetén megkértem, hogy hozza be a nappaliba az elektromos fűtőtestet, mert fázom. Én elmentem fürdeni, mikor végeztem, bementem a nappaliba és látom, hogy bevitte a fűtőtestet, de azt be nem kapcsolta, amikor ezt szóvá tettem a következő választ kaptam. "azt nem kérted, hogy kapcsoljam is be"

Ezek első hallásra még viccesek is, de kicsit belegondolva később nagyon nem lesz az. A kamaszkor (bár még messze van) egyébként is egy idegrendszert megterhelő időszak, de ha így neveli még rosszabb lesz. Úgy gondolom, hogy ennek hatására a gyerek mindent meg/kimagyaráz majd, mi pedig téphetjük majd a hajunkat.

A férjem nem érti a problémát és szerinte ez nem is az, hanem poén és egyébként is én be vagyok savanyodva.

Van így másnál is? Ki hogyan regálna le hasonló helyzetet?

2020. aug. 12. 15:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Sztem meg a férj nem viccel, hanem egy igazi gyökér... ezek ilyen totál indokolatlan és humortalan heccek, amitől minden normális embert kiráz a hideg, nem csodálom, hogy a Kérdezőnek se tetszik.

Ha világ életében ezt csinálta és a gyerek előtt is ilyen volt, akkor megváltoztatni nem tudod, meg ezek szerint te így elfogadtad őt, viszont a gyerek nevelésével kapcsolatban konszenzusra kellene jutnotok, mert ez így biztosa nem lesz jó.

2020. aug. 15. 21:11
 12/12 anonim ***** válasza:
54%
Kérdező ha neked ez nem szimpi miért őt választottad? Ez a stílus gondolom gyerek előtt neked is vicces volt, most meg rácsavarodtál az anyatigris szerepre.
2020. aug. 15. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!