Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 evesen nem beszel, mamma...

2 evesen nem beszel, mamma mindenki 1-2szot tud ezen kivul. Logopedushoz erdemes elvinni?

Figyelt kérdés
2020. aug. 12. 09:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

3eves korig nem gaz ha nem beszel folyekonyan a lenyeg h ezt azt mond

A legtobb gyerek lusta csak 😅 otthon megertik minek strapalja magat. A kozosseg/ovi/bolcsi nagyot lok ha alapban nincs baj massal.

A nevelesiben tudnak felmeres csinalni logopedia mozgas pszihologia etc... Majd onnan tudnak tovabb kuldeni audiologiara, gegeszetre (fizikai dolgok kizarasa) ha ezek negativ eredmenyt hoznak akkor jon a beszedvizsgalo utana toluk kapsz eligazitast h kell e torna vagy mas ...

Nekunk csak a logopedusz irta elo heti 4x1 oraban

Amibol heti 2x30perc lett

Leven logopedus hiany van, maganban is fullon vannak nekunk 1 ev volt a varolista de inkabb feladtuk a varast otthon gyakoroltunk.

2020. aug. 12. 21:46
 12/20 anonim ***** válasza:
Kétnyelvű gyerekeknél meg az is normális ha 3 éves korukig nem szólalnak meg.A válaszok is masmilyenek lettek volna ha a fokérdesbe bele írod,mert ez az infó nagyon nem mindegy.
2020. aug. 13. 09:08
 13/20 anonim ***** válasza:

Na igen ez a fontos info kesobb jott.

Tobb nyelvu gyerekek kesobb beszelnek es keszulj h mondaton belul majd keveri a szavakat. Vagyis azt a szot mondja amelyik a ket nyelv kozul konnyebb kimondani. Mondanton belul valt nyelvet. Keveri a ragokat toldalekokat. De majd helyrerakja ha odafigeltek arra h ti ne keverjetek a nyelveket. Vagyis kovetkezetesen pl te magyarul apa meg angolul beszel.

2020. aug. 13. 13:36
 14/20 A kérdező kommentje:
Azert nem irtam, hogy 2nyelvu mert attol még szerintem kellene tudjon mondani szavakat parat legalabb. Ha mondjuk azt nezzuk, hogy 2-3ev kozott 200szot kene tudjon.. na attol messze messze tavol vagyunk. Meg azt olvastam, hogy probelma ha 2-3ev kozott ugy kommunikal, hogy fogja a kezunket es visz bennunket oda ahol akar valamit.
2020. aug. 13. 20:56
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ne a konyvek ajanlasok alapjan nezd a gyereket.

Gondolkodj. Ha neked kellene ket idegen nyelvet egyszerre megtanulni ugy h nincs aki elmondja az anyanyelveden. Mit is jelent a szo akkor hogy tanulod meg? Nehezen

Ok elsore azt fogjak fel ertelmezik h melyik szo melyik nyelvhez tartozik. Majd ha ebben biztosak akkor kezdenek beszelni. De nekik egy targyra ket kulonbozo szot kell kapcsolni. Ez sokkal nehezebb dolog.

Igy aki ket nyelvu annak sokkal tobb ido kell a beszedhez.

Es felejtsd el az ajanlasokat. Sok esetben csak artanak mint hasznalnak.

2020. aug. 13. 21:41
 16/20 A kérdező kommentje:

Koszonom, igazad van :)

Csak gondoltam ha valamivel esetleg segithetem akkor eltudnam mar kezdeni vele

2020. aug. 13. 22:22
 17/20 anonim ***** válasza:
Tudod segíteni pl. Tsmt-vel, mi jártunk mindenhova, csak ez az egy segített,
2020. aug. 13. 23:26
 18/20 anonim ***** válasza:
De ha nem viszed sehova akkor sincs semmi, 2 évesen kell tudni 20-50 szót az egynyelvű gyereknek és ebben az állathang utánzás is benne van. Hinta, trambulin jót tesz, én a beszédinditásnak nem sok értelmét láttam, jártunk kb. fél évig, 3 évesen kezdett beszélni, egynyelvű, ha nem jártunk volna logopédiára akkor is elkezdte volna.
2020. aug. 14. 08:00
 19/20 A kérdező kommentje:
Hinta trambulin miert jo? Miben tudtal még segiteni?
2020. aug. 14. 08:02
 20/20 anonim ***** válasza:

A trambulin elvileg fejleszti a beszédet, ezt több gyógytornász mondta nekünk, nem tudom mennyire igaz, de a lányom nagyon szereti. A hinta pedig nagyon jól fejleszt rengeteg mindent, csepphintát is vehetsz, sima hinta is jó. Tsmt-ben van olyan gyakorlat kiírva, hogy egy pokrócban hintáztassuk, pörgetés is jó, akár forgós fotelben is lehet, vagy megfogod a kezedben, de mindkét irányban ugyanannyit csináld.

Ezek a gyakorlatok nem ártanak senkinek, de egy kétnyelvű gyereknél teljesen normális ha nem beszél semmit 2 évesen.

2020. aug. 14. 09:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!