Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 evesen nem beszel, mamma...

2 evesen nem beszel, mamma mindenki 1-2szot tud ezen kivul. Logopedushoz erdemes elvinni?

Figyelt kérdés
2020. aug. 12. 09:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
50%

Off: ha az anyja sem tud értelmes kérdést kiírni, nem csoda!

On: vidd el beszédindító foglalkozásokra. A mozgásfejlődése rendben? Mivel szorosan kapcsolódnak egymáshoz.

2020. aug. 12. 10:09
 2/20 anonim ***** válasza:
38%
Nem. Inkább TSMT vagy hasonló fejlesztésre, neurológiára.
2020. aug. 12. 10:09
 3/20 anonim ***** válasza:
A gyerekorvos mit mond? Alapvetően az hangutánzók is bele tartoznak ilyenkor a szokincsbe, szóval ha azokkal együtt megvan a minimum követelmény akkor én várnék még,pont ahogy a sajátommal tettem.Elmúlt 2.5 éves mire beindult a nyelve akkor viszont egyszerre két szavas kis mondatokban.Ha a gyerekorvos nem látja szükségét én meg várnék vele.Amugy az se mindegy lány vagy fiú a fiúk később érnek ilyen téren.
2020. aug. 12. 10:12
 4/20 anonim ***** válasza:
79%
A mai eszemmel nem vinném sehová, otthon tsmt-t csinálnám, persze az enyémet vittem, de a logopédiának semmi értelme amíg nem érett az agya a beszédre, attól még csinálják jó pénzért.
2020. aug. 12. 10:50
 5/20 anonim ***** válasza:
41%

Nevelesi tanacsado es ott eligazitanak.

Leven hiaba a otthoni fejlesztes ha pl a hallasaval van gond de lehet h a hangkepzo szervei hibasak

Elsore ki kell zarni a fizikai hibakat majd utana lehet logopedus vagy tmst vagy mas...

Nalunk a kozosseg inditotta el a beszedet 3.5 evesen

Addig semmi nem hasznalt egyszeruen lusta volt mert megertetuk mit akar 🤣

2020. aug. 12. 12:36
 6/20 A kérdező kommentje:

3,5 evesen kezdett el beszelni? Elotte mondott szavakat?

Tsmt az mi? Es hogy lehet otthon csinalni?

Koszonom

2020. aug. 12. 20:25
 7/20 A kérdező kommentje:

Mozgashoz van koze?

O neki azzal abszolut semmi baja sincs. Nagyon aktiv ugyes mindenbe gyorsan fejlodott mozgasba maszni menni is koran elkezdett.

Ket nyelvu es fiu, de azert jobb felni mint megijedni alapon

2020. aug. 12. 20:27
 8/20 anonim ***** válasza:
A mozgáshoz nagyon sok köze van a beszédnek. Ha jó mozgású, akkor még kevésbé kell aggódnod, bár egy kétnyelvű fiú esetében amúgy sem kell aggódni, később kezdenek beszélni.
2020. aug. 12. 21:02
 9/20 anonim ***** válasza:

5os vagyok

Igen akkor, leven addigra jott ra h az oviban senki nem erti meg. Igy nekiallt beszelni.

A mozgas fejlodese normalis volt nem volt elmaradas vagy mas.

Egyszeruen lusta volt. Igaz igy kellet logopedus 4 evig amig a tul gyors beszedfejlodes miatti hibakat kijavitsa

Most 3ikos lesz es tokeletesen beszel valaszekosan es tul sokat 😅 mese es versmondot nyert.

SNI nem lett.

2020. aug. 12. 21:15
 10/20 A kérdező kommentje:

Koszonom, megnyugodtam :))

Csakhat jobb odafigyelni idobe a gyerkocokre : )

2020. aug. 12. 21:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!