Közel 4 éves kisfiú dührohamait hogy lehet kezelni ?
nagyon furcsa lett kisfiam mostanában olyanokat csinál mintha megszállná hirtelen az ördög csúnya arcot vág hörög és azt mondja meg akar minket ütni csúnya akar lenni ha valami nem tetszik neki egyszerre ordít üt vág
próbáltunk szép szóval próbáltuk kis fenék billentéssel fegyelmezni semmi se hatja meg
a boltba is ha nem kap meg valamit üvölt mint a sakál hörög
tényleg néha olyan mintha megszállná valami mert utána pár perce mintha semmi se történt volna és megint ugyan az a rendes kisfiú
furcsa nagyon
lassan indul az ovi és nem szeretném ha neki menne ott bárkinek is :(
Hörög??
Ez nagyon érdekes.
Megértem, hogy dühös vagy, tudom, hogy nehéz, ha nem kaphatod meg, amit szeretnél, de (itt magyarázat). Tudod, az anyukád vagyok, jót akarok neked, és akkor lesz neked jó, ha(magyarázat). Nagyon szeretlek, gyere ide kérlek, nem baj, ha mérges vagy, mindenki szokott mérges lenni, én is. Ilyenkor vegyünk egy nagy levegőt így(mutat), tartsuk bent(mutat), majd fújjuk ki együtt(mutat).
Ha ehhez nincs energiéd, kicipeled, megvárod, amíg lehiggadtok és utána mondod el ezeket. Biztosítsd, hogy szereted, az indulat mindenkiben benne van, de levezetni nem lehet úgy, ahogy ő csinálja, mert megbánt vele másokat, ezért inkább próbálja a leírt módszerrel, de van akinek toppantás, stresszlabda, fujjtatás, ökölbe szorított kéz, ajakba harapás válik be, van, aki szívesen piszkálja a körmét, vagy húzkodja a pólója alját mérgében. Adjatok célt a mozdulatnak, a hörgést le kell váltani, mert közösségben nem elfogadható indulatkezelési mód, alakítsatok ki egy helyettesítő viselkedést. Én pl papírzsepi galacsinokat gyártottam és hengergettem az ujjaim között és haraptam a szájam belső felét. Ez tökjó, mert nem látványos.
az a baj ezt egy ideje csináljuk de nem veszek észre változást sőt mintha egyre dühösebb lenne.
pedig egyedül van minden figyelmet megkap mindene meg is van.
de néha már félek tőle annyira feltudja magát húzni
gondolkodtam a cbd olajos kezelésen is már, védőnő azt mondta próbáljuk meg
Nem tudja levezetni a frusztrációját. Ütni tudja, hogy nem szabad, de nem talál más módot. Kisebb dolgoknál néha bejöhet, ha "elfújja a mérgét", mint a pitypangot. Ha nagyon bepörgött, akkor a férjem pl a tenyerét szokta tartani, mintha pacsit kérne, és mondja is: ide üthetsz, gyere. Még biztatja is, hogy nagyobbat, többször, amíg elég nem lesz.
Segíthet hosszú távon, ha otthon birkózósat, csikizőset játszotok, nálunk a fiúk (apa és fia) "bunyózni" is szoktak, párnákkal. De pl gyurmázás, papírtépés is segíthet. A lényeg, hogy taníts neki pár módszert, mielőtt "felrobbanna". Idővel jobb lesz, nálunk ugyanez volt, most lesz 5 éves a fiam ősszel, és sokat javult.
köszönöm minden kommentelőnek!
főleg hogy nem itélkeztek egyből mint a többi szuperanya
tudjátok egyedül vagyok vele egész nap apa kamionozik március óta a vírus miatt nem ment oviba nehéz időszak volt félek az újra beszokástól
ha apa itthon van azért könnyebb de neki is simán neki megy ha dühös
nekem nincsenek szüleim csak itt tudok tanácsot kérni és köszönöm a segítséget megfogadom minden tanácsotokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!