Mennyire befolyásolhatja a genetika a baba nemét?
Itt főleg olyan embereket keresek, akik hasonló helyzetben vannak, mint én.
A férjem családjában, apái ágról csak és kizárólag fiúk születtek. Az apjának 3 fiú testvére van, azoknak pedig csak fiú gyermekeik. A férjem testvérénél is kisfiú lesz és nálunk is. Viszont én nagyom szeretnék majd egy kislányt is és félek, hogy az esélyem erre szinte nulla.
Tudom, mit mond a tudomány, inkább a hasonló családi helyzetben lévő emberek tapasztalata érdekelne. Van, akinek ilyen helyzetben összejött a lány? Vagy csak reménykédnek?
Kérlek, olyan ember írjon, aki nem piszkálni akar!
"Tudom, mit mond a tudomány, inkább a hasonló családi helyzetben lévő emberek tapasztalata érdekelne. "
Ha tudod mit mond a tudomány, akkor azt is tudod hogy az a megbízható statisztikai analízis.
A hasonló helyzetben lévő párok az égvilágon semmiféle információval nem szolgálnak a te helyzetedre nézve... és csak esettanulmányok, aminek a háttere egyáltalán nem ismert.
Amiben megbízhatsz az a tudomány, jól feltárt genetikai háttérrel.
Ha a férjed mm "sex-ratio" polimorfizmussal rendelkezik, akkor nagyobb eséllyel születik fiú. A kislány sincs kizárva, de statisztikailag a fiú esélye több.
Nem tudom, hogy Magyarországon legális-e a nemválasztó beültetéses megtermékenyítés, de UK/US több ezer 10000 USD is lehet, és kockázatokkal is jár a természeteshez képest.
A nagymamám egyke, a nagypapámék 7-en voltak (4 fiú, 3 lány). Anyukámék ketten: 1 fiú, 1 lány. Mi 5-en vagyunk testvérek, 3 lány, 2 fiú.
A férjem egyke, unokatesói 2 lány.
4 lányunk van.
Köszönök minden választ (bár ahogy figyeltem, csak egy ember volt a kommentelők közül hasonló családban).
A negyedik válaszoló nagyon sokat segített! Erről a tanulmányról még nem hallottam, eddig csak annyira jutottam a genetikával, hogy lutri, nem tudtam, hogy készült tanulmány. Ez határozottan sokat segített, hogy megértsem a dolgokat!
Köszönöm mindenkinek!
Az én anyukámél hárman vannak lánytesók, az egyik húgának lett egy fia, akinek 3 lánya van. Anyunak 2 lánya és nekem is lányom van.
Én is gondolkodtam, hogy véletlen-e. Esetleg lehetbe vmi embrionálisan letális betegség a lányok esetében (Vagyis recesszív bajnál hordozó lányok), de az meg az unokatesóm lányait nem magyarázza meg.
A Te példádban meg a fiúkbak vannak fiai, tehát az anyai gének mindig mások.
Nem tudom, van-e olyan, hogy az y-os spermáik valamiért nagyon sokkal gyorsabbak (amúgy is gyorsabbak mint sz x-esek, mert kisebbek), de ez inkabb fantasy...
Én biztos voltam benne hogy fiunk lesz, ugyanis párom családjában egyáltalán nincs lány. Neki fiú testvére van. Annak egy fia van. Édesapjának öccse van, neki 2 fia. Mindkettőnek csak fiai vannak, több is. Szóval így álltam hozzá én is...
De kislányunk lesz. :) Bár hozzá kell tennem hogy sokadik lombikra sikerült a baba, fagyasztott hereszövetből dolgozott a biológus... Nem tudom ez számít-e, hogy más a mód.
3-as vagyok. Még azt hozzátenném, hogy a férjemék ketten vannak fiúk. De náluk az apjuknak egy nővére van.
Nekünk kisfiúnk van, de nagyon kíváncsi leszek, hogy a tesómnak mi lesz majd a neme
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!