A baba nemét befolyásolja a genetika?
Én kisfiút a férjem kislányt szeretne. A férjemnek van egy fiú testvére annak meg született egy lánya. Nekem sajnos nincs testvérem. A ferjem szerint tuti lányunk lessz . Természetesen bármi legyen imádni fogjuk .
Az én édesapámnak is van egy fiú testvére neki is lánnya lett annak meg 2 fia. Aposomék 4en voltak testvérek mind fiú és azoknak is mind fiak született . Tulajdonképpen a sogorom kezdte lánnyal .
Bocsánat egy kicsit lehet fura amit irtam .
Köszönöm válaszokat !
Hat nalunk a csaladban ilyen kombok vannak: van 2 lany-1 fiu. 1 fiu-1 lany. Ebbol a kombobol van harom csalad. Aztan van olyan hogy 2 lany, ebbol van ket csalad.
De logikai, matematikai, statisztikai stb osszefugges meg veletlen sincs sehol.
Ez csak rajtatok áll. Párom egyik nagyszüleinek 1 fia(apósom), 1 lánya van.
Másik oldalról 2 lány.(anyósom az egyik) Anyósom testvérének 1 f-1 l.
Anyósoméknak 2 fia (lett volna egy harmadik lányuk, de őt elvesztették szülésnél). Aposom huganak 2 fia.
Anyukamnak 2 fiu occse. Nekem nincs tesóm.
Nálunk az én részemről lányok vannak. Anyukám egyke lány volt, és neki 2 lánya (nővérem meg én)
A férjemnek 1 fiú és 1 lány testvére van. A nővérének 3 lánya lett, a bátyjának 5 lánya.
Nekünk 2 fiunk van, most várjuk a harmadik babát, de még nem tudjuk a nemét. Szerintem a felmenők/rokonok neme nem befolyásolja ezt a dolgot
Kiegészítve a fentebb az x és y kromoszómát hordozó spermiumokról írtakat, egy biológus ismerősöm mesélte, hogy legújabb kutatások szerint a petesejthez érkező sokmillió spermiumból nem feltétlenül a legerősebb fog bejutni végül, nem is szerencse dolga csak, nem is arról van csupán szó, hogy néhány spermium már elkezdi oldani a petesejtet védő külső réteget, hogy ge y"többet-ésszel-mint-erővel" típusú szerencsés már könnyebben áthatolhasson rajta, hanem állítólag a petesejt "dönt": az egyik spermiumot jobban vonzza magához, és kvázi megnyílik előtte.
Szóval rengeteg dologtól függ, hogy melyik befutó lezs a győztes, de hogy a családban ez korábban hogyan alakult, annak tényleg semmi köze hozzá. MOndom ezt úgy, hogy férjem nagyszüleinél fiú-lány-fiú sorrendben születtek a gyerekek, férjem bátyjánál is, és nálunk is:) De ez tényleg csak véletlen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!