Névválasztás, tudnátok segíteni kicsit?
Ritka, 3 szótagú vezetéknévhez keresünk egyelőre fiú és lány neveket is. A fiúval úgy érzem, nagyobb bajban vagyunk:D
J-betűvel kezdődik a vezetéknév, K-ra végződik
Bónusz kérdés: ha van valamilyen szabály vagy szokás, ami alapján nevet választottatok a gyermekeiteknek vagy majd szeretnétek, akkor nektek mi volt az?
A vezetéknév ismerete nélkül elég nehéz. A K végződés miatt azonban én a K-val kezdődő neveket viszont azonnal kilőném. És mivel három szótagú a vezetéknév, tehát nem rövid én rövidebb, kétszótagos nevekre voksolnék.
Szóval, lányok:
Anna, Bella, Dóra, Emma, Hanna, Lilla, Sára
Fiúk:
Ábel, Ákos, Bálint, Csanád, Csongor, Hunor, Zoltán, Zsombor
Köszönöm! a vezetéknév tényleg nagyon ritka, ezért nem szeretném kiírni.
Az Ábelt viszont ki kell zárnom, ha nem akarom, hogy szegény gyerek "Kábel" legyen :D
Nora, Hela
Marcell, Viktor
A mi szempontjaink: kulfoldon is legyen hasznalhato (nem Magyarorszagon elunk, de ha ott elnenk, ez akkor is fontos lenne), egyszeru, rovidebb, nem baj, ha gyakori, de sem a ritkasag, sem a gyakorisag nem volt igazan szempont, ne hivjanak igy testvert vagy nagyszulot a csaladban.
Szia!
"K" betűvel kezdődő keresztneveket kilőném, Annát sem adnám (KAnna) és az Ábelt sem (Kábel)
Nehéz, a vezetéknév ismerete nélkül, de teljesen megértelek, páromnak is ritka vezetékneve van, én sem szívesen írnám ki.
Szerintem nem feltétlenül kell rövid nevet adnotok, ha hosszú vezetéknév és keresztnév szépen összecseng.
Most neveket szándékosan nem írok, nekem ahhoz ismerni kellene a vezetéknevet 😊
Én talán a K-Cs kapcsolatot is megfontolnám, mert elég nyelvtörő tud lenni.
Inkább valami lágyabb kapcsolatot keresnék, pl L, B, M, Z betűkkel. De nyilván van más is még.
Nekem szempont, hogy kiejtésnél ne olvadjon össze a vezetéknév a keresztnévvel, és hogy lehetőleg ne a leggyakoribb nevek legyenek. Még nem jött össze a baba, de ezek nálunk szempontok. Sajnos pont az anno egyik kedvenc fiú nevünket lőttük ki ezzel. Amikor megtetszett, alig volt 1-2, most szinte minden második kisember ezt a nevet kapja.
Fiú:
Erik
Márk
Imre
János
Alex
Soma
Noel
Pál
József
Lajos
Markó
Káta
Hunor
Béla
Barna
Áron
Bence
Csaba
Gyula
Ákos
Patrik
Kevin
Viktor
Ábel
Vince
Zsolt
Tibor
Lány:
Janka
Luca
Lili
Júlia
Emma
Dorka
Réka
Fanni
Kitti
Emese
Rebeka
Dóra
Laura
Anita
Panna
Hanna
Sára
Nóra
Petra
Kinga
Kíra
Vanda
Bianka
Zita
Enikő
Blanka
Dalma
Lilla
Jázmin
Adél
Én azért vigyáznék a magánhangzókkal kezdődő nevekkel, mert a K egy elég erős hang és könnyen összeolvad.
"Bónusz kérdés: ha van valamilyen szabály vagy szokás, ami alapján nevet választottatok a gyermekeiteknek vagy majd szeretnétek, akkor nektek mi volt az?"
Ami tetszik és passzol a vezetéknévhez. Mivel csak kevés név tetszik igazán, így hamar szűkült a kör. :))
Szilvia, Zsófia, Maja, Tünde, Judit, Kata, Laura, Bettina, Piroska, Barbara, Boglárka, Adrienn, Adelina, Johanna, Edit, Ottília, Beatrix, Alexandra, Réka, Flóra, Szonja, Regina, Eszter
Máté, Kristóf, Dávid, András, Simon, Sámuel, János, Csaba, Marcell, Olivér, Barnabás, Sándor, Milán, Alex
Lány:
Cecília, Lídia, Marina, Lorena, Loretta, Naomi, Miriam, Titanilla, Rozina, Regina
Fiú :
Barnabás, Tivadar, Domonkos, Eliot, Marián, Zsigmond
Szabály :
Nálam minden gyerek 4 betűs nevet kapott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!