Nosztalgiázzunk egy kicsit! Elmesélnétek: hogyan találtatok rá a kisgyereketek nevére, hogy történt a névválasztás, hogy sikerült megegyezni, miért azt a nevet adtátok stb? Esetleg leírnátok, milyen nevet adtatok neki?
Miután összejöttünk apával (17évesen), akkor eldöntöttük, hogy 3 gyerkőcöt szeretnék. Egy Dalmát, egy Dávidot, és még egy kislányt.
Hát eddig 4éves a kislányunk, Dalma. 1,5éves a kisfiunk Dávid (apa után). És most gondolkozunk a kistesón. Őszintén szólva mindegy lenne, hogy fiú vagy lány, de fiú nevekkel egyszerűbb lenne, arra legalább van ötletünk. Medárd, vagy Damián lenne :)
Kolléganőm babát várt és mondta, hogyha kislány lesz Kira lesz. Rá pár hónap múlva én is terhes lettem és eszembe jutott, de mivel nem tudtam, hogy kislányt vagy kisfiút vár, így másik nevet akartam. Amikor legközelebb bejött, kiderült, hogy kisfia lesz, akkor maradt ez a név. Végül kiderült, hogy Kiara lett volna, ha kislány lett volna.
Páromnak tetszett a név, már 2 éves a kislányunk és nagyon illik rá ez a név.
Már szétkürtöltük mindenkinek, hogy Ádám lesz. Aztán egyszer csak apa felkiáltott egy másik nevet, ami nekem is annyira megtetszett, hogy dobtuk az Ádámot. :)
Kedves első, nagyon szép története van a ti neveteknek.
fiúnak nem volt kérdés a névválasztás, ha fiú akkor apa nevét kapja, Márk - fiú lett.
Ha lány lett volna Dalmában gondolkoztunk.
a második gyermekünknél fiúnak Leventét gondoltunk, és lányban hatalmas vitáink voltak - Zsófi, Linda.... és egyebek. fiú lett ,így nincs vita :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!