Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiatalon szültem. Azóta nem...

Fiatalon szültem. Azóta nem tudom túltenni magam rajta. Rossz ember vagyok ?

Figyelt kérdés
14 évesen szültem. Nem akartam megtartani. A szüleim befolyásolása miatt tartottam meg. (Tudom én vagyok a hibás és a felelőtlen. ) A gyerek addig volt velünk amíg pénzt kaptak. Aztán lemondtak róla. A gyerek az apai nagyszülőkhöz került. Tartom vele a kapcsolatot, a távolság miatt havi egyszer látogatom meg. Havonta utalom a gyerektartast illetve ruhát vagy épp ami kell azt meg veszem neki . Anyának szólít mindig nagyon boldog ha találkozunk, de nem szeretne velem élni mivel ragaszkodik a nagyihoz. Én 24 éves vagyok és az életem rendben van . Van rendes munkahelyem és nem nélkülözök semmiben. Viszont ezen egyszerűen nem tudom magam túl tenni már 10 éve. Új barátok nem tudják, hogy gyerekem van. Senki sem tudja. Rejtegetem a striás hasam. Minden este azon agyalok, hogy miért én. Miért születtem rossz helyre? Miért volt olyan a gyerekkorom? Miért hagytam magam irányítani? És még rengeteg ilyen dolog jut eszembe. Tényleg rossz ember vagyok ?

#Fiatalon szülni
2020. júl. 30. 11:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
83%
A szüleid a hibásak, soha nem hagynám, hogy a 14 éves lányom szüljön, ebben az életkorban teljesen elfogadható az abortusz.
2020. júl. 30. 12:39
 12/26 anonim ***** válasza:
38%
Mit bánsz igazából? Hogy megszülted? De ha nem tennéd, akkor most nem élne az a szerencsétlen gyerek. Örülj neki, hogy lehetőséget attál neki az életre, sok gondod nincs vele, mivel nem neveled.
2020. júl. 30. 12:50
 13/26 anonim ***** válasza:
77%
Ne bánd szerintem, nagyon fiatal vagy, még másik gyermeked is lehet, akinél tudatosabb döntéseket hozol akár. És látszik, hogy minden nehézség ellenére is teszel azért a gyerekért, ezt sokan nem mondhatják el a szüleikről. Egyáltalán nem vagy rossz ember, nehogy ezen rágódj. Nehéz döntéseket kellett idő előtt meghoznod, de a gyermek érdekeit szem előtt tartva cselekedtél. Fel a fejjel, szerintem igenis jó ember vagy, akinek nehéz élete volt.
2020. júl. 30. 13:08
 14/26 anonim ***** válasza:
98%

Arra érdemes még koncentrálni, hogy eddig szívás volt, de most jobb lesz.

Nem tipikusan indult a kapcsolatotok, na és? Ez egy új helyzet, új tapasztalat volt, sok jót és rosszat tapasztaltál, átéltél, ezáltal sokkal több lettél emberileg! Élni fog a gyereked még 60 évet, talán te is, ez sokkal több idő, mint az a 10, ami rosszul indult. Szépen lassan kell felépíteni a dolgokat, heti látogatás, anyánál alvások, majd jöhet a költözés gyakori mama látogatással, majd ezt ritkítani.

Biztosan fog sírni, de más helyzetben is sírna. Pl az enyém kegyetlen mód sírt, mikor nyaralásból nem akarta otthagyni a hotelt és ott akart aludni örökké. Nem vagyunk szegények, de azért ez durva luxus lenne, otthon sem rosszabb, bàr nem 5 csillagos luxus az tény és medencénk sincs. Nehéz volt, de túl vagyunk rajta, már nem sír ilyenkor, csak szomorú.

A ti helyzetetek is pont ilyen. Megszokott egy bizonyos dolgot, vannak ott szerettei, nem lesz velük éjjel nappal, hanem csak kevesebbet, cserébe egy másik szerettével lesz.

2020. júl. 30. 13:14
 15/26 anonim ***** válasza:
96%
Itt egyedül a szüleid rossz emberek. Ha már úgy döntöttek, tartsatok meg, akkor kutya kötelességük lett volna valóban meg is tartani, nem elpasszolni és újra meg újra fájdalmat okozni neked. Sajnálom. Nem vagy rossz ember.
2020. júl. 30. 13:25
 16/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Pszichológust mindenképp fogok keresni.12 éves koromtól mindenhol jobb volt lenni mint egy pszichopata szülő mellett. Kocsmákban,parkokban. Inkabb utcán aludtam a barátommal. Most szerencsésnek érzem magam, mert nem mentem tovább lefelé. Otthon állandóan azt hallgattam, hogy senki nem lesz belőlem az utcán fogom végezni. Amikor a gyerek a másik nagyszülőkhöz került én is elkoltoztem tanultam, nyáron napszamba voltam, télen diákmunkát végeztem. Most meg lehet kövezni, de az nem bánt, hogy a gyerekemet más neveli, mivel tudom, hogy jó helyen van. Csak szerintem az egész az én hibám és próbálom a szuleimet okolni. Közben tudom, ha levezetem a mi miért történt akkor én is csak áldozat vagyok. De ez nagyon nehéz. Nem akarom sajnaltatni magam és tisztaban vagyok vele, hogy felelőtlen voltam. Csak nem ismerek senkit aki hasonló helyzetben lett volna mint én. Mindenki ítélkezni tud főleg ha megtudják, hogy nem én nevelem. Nem szeretném minden embernek elmesèlni az egesz eletem ezért titkolom. Bocsánat ha nagyon kusza amit írok. Írtam ami eszembe jutott
2020. júl. 30. 14:01
 17/26 anonim ***** válasza:
95%

Nyugodtan okold őket!

Ki mondta, hogy ne okold?

Szemetek voltak, gondolom kegyetlenek, talán nem is szerettek, nem voltál fontos, erőszakosak, bántóak. Az enyémek is, nyugodt szívvel lehet őket okolni. De attól a helyzet adott, ebből kell a legtöbbet kihozni, a megoldás szempontjából lényegtelen, ki okozta, az érzelmeid szempontjából nem persze, de ez csak benned történik, minden más pedig körülötted.

A szüleid szemetek, de a helyzettel kezdeni kell valamit, amit ahogy látom nem szeretnél még.. Semmi gond, nagyon fiatalon ért az egész, majd lesz olyan, ha csillapodik a belső feszültség(ettől még utálhatod őket), hogy kifelé is tudsz koncentrálni, hogy visszaszerezd a gyermeked és valódi anya-gyerek kapcsolatotok lehessen.

Sosem késő!

Keress valakit, akivel sokat beszélhetsz a szüleidről, mert minél többször meséled el, annál inkább válik távoli, jelentéktelen emlékké, a végén már csak annyi marad, hogy ja, a szüleim szemetek voltak, borzalmas emberek, de nem akarom újra elmondani.

Az én tragédiámnál bevált(apám molesztált)

2020. júl. 30. 14:21
 18/26 anonim ***** válasza:
96%

Így meg főleg nem tudlak rossz embernek tartani.

Nem volt igazi családod, nem úgy nevelkedtél ahogy megérdemelted volna.

Erről a szüleid tehetnek, nem te!

Kimásztál egy nagyon mély gödörből és megteszel mindent amit tőled tellik. Szuper vagy, hidd el!

2020. júl. 30. 14:25
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem is kell mindenkinek tudnia az elettortenetedet. Ha van 1-2 bizalmas barat, s nekik elmondod az jo. De ha egyelore nem akarod,az sem gaz. A pszichologus jo otlet. En is azt mondom gyakrabban latogasd, pobalj szorosabb kapcsolatot kialakitani vele, mert a nagymama sem orok eletu, sajnos. Hany km re laknak toled? Ez egy nem mindennapi felallas, de en sem itellek el. Itt a szuleid a legnagyobb tahok, 14 evesen szulni hat el sem tudom kepzelni..A hugom most lesz 14,de annyira gyerek meg. A szuleim biztos nem igy oldottak volna meg ezt a helyzetet.
2020. júl. 30. 14:46
 20/26 anonim ***** válasza:
46%
Jajj, annyira jó itt olvasni, hogy a 14 éveseket sokan gyereknek érzik, lelkileg, testileg azok is, a felnőtt párkapcsolatok kategóriában meg sorra dugnák őket a férfiak, mert a törvény engedi.
2020. júl. 30. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!