Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem vagyok...

Mit tegyek, ha nem vagyok jól, mert megaláztak és hetek óta ezen kattogok?

Figyelt kérdés

7 hete megszületett a kislányom, és nem vagyok jól lelkileg. Nincs szülés utáni depresszióm, nem arról van szó.

Amikor ott voltam a szülőszobán, akkor némelyik úgy állt hozzám, mint egy kutyához, némelyik pedig közömbös volt, mint az orvos, akitől nem lehetett semmit se kérdezni, mert vagy motyogott az orra alatt, vagy nem is válaszolt. A férjem se volt bent, teljesen egyedül voltam, nem ért oda. Hetek óta ezen kattogok és elkap a sírógörcs, ahányszor erre gondolok. Próbálok nem ezen gondolkozni, de még alvás előtt is eszembe jut és nem tudok olyan jól és hamar elaludni.

PSZICHOLÓGUSHOZ NEM MEGYEK!

2020. júl. 28. 19:27
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
29%
Kérdező, ha buksisimit akarsz az nem megy ingyen, fizetni kell. Ha nem akarsz fizetni akkor ez az alap szolgáltatás sajnos.
2020. júl. 29. 12:10
 32/38 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem itt a többség nem azon akadt ki, hogy a kérdező traumaként élte meg a szülést, hanem, hogy segítséget kér, de aztán élből elutasít mindent ("Pszichológushoz nem megyek." )

Egyszerűbb lett volna úgy kiírni a kérdést, hogy "Meghallgatnátok? (mert most az is nagyon sokat segítene)"

Sajnálom, ami történt! Elfelejteni nem lehet, de előbb-utóbb túl leszel rajta. Beszélj a férjeddel, családoddal, barátnőiddel erről, figyelj a babádra, rá koncentrálj!

Még mielőtt valaki a torkomnak ugrana: egyetlen szakmában sem elfogadott a bunkózás, de sajnos ma Magyarországon itt tartunk,hogy vagy fizetünk a kedvességért vagy a szerencsére bízzuk, de akkor nem reklamálunk, ha nem minden úgy sül el, ahogy szeretnénk.

U.i. Az hogy egyedül volt a szülőszobán, mert a férje nem ért be, nem az orvos hibája. Valószínűleg szerencsétlen véletlenek egybeesése, de ezen már utólag kár idegeskedni.

2020. júl. 29. 13:20
 33/38 anonim ***** válasza:
70%

Még egy gondolat: én bevallottan mimózalelkű vagyok.

Mindenen napokig tudok kattogni, de gyerek mellett meg kellett tanulnom, hogy nagyon sokszor és nagyon sok helyről ér megaláztatás (egy ismeretlen anyuka beszólása a játszótéren, a szomszéd bácsi kéretlen tanácsa vagy az ügyeletes orvos bunkózása, amiért meg mertem zavarni a pihenését)

Pléhpofát kell növeszteni és kész. Máshogy sajnos nem lehet.

2020. júl. 29. 13:24
 34/38 anonim ***** válasza:
34%

29 bárkinek szíve joga traumakent megélni barmit. De ha segítséget nem akar, mindent elutasít amit tehetne és csak tobzodik a lelki világában egyedül, akkor tulajdonképpen milyen választ vár?

Jól van kérdező. Te szegény. Ne tegyél semmit. Tok hülyeség. Jobb kattogni azon, hogy mindenki bunkó. Ne lépj túl rajta. Ne kérj segítséget. Ne mondd el senkinek. Csak így puffogj egy fórumon. Az segít. Ja nem. Nem segít.

2020. júl. 29. 13:54
 35/38 anonim ***** válasza:
60%

34, akkor máshogy kérdezem. Miért ad magának bárki felhatalmazást arra,hogy valakit kéretlenül kioktasson, legorombítson? Azt kellene megérteni,hogy senkinek sem tisztje az ő helyreigazításra. Lehet válaszolni a kérdésre normálisan is.

Egyébként meg jellemzően a depressziós vagy depresszió közeli állapotban lévő emberek sajátossága, hogy nem nyitottak a szaksegítségre, többnyire a környezetük ítélkezésétől tartva. Erre meg még jól ráerősít a sok "fotelmegmondó majd én jól eligazítalak merre vagy arccal előre" emberke.

Inkább csöndben kellene maradni, ha segíteni nem tudsz/akarsz. Persze az is benne van, hogy hiszti, de ezt a fotelból senkinek sem kell/szabad megítélni.

2020. júl. 29. 14:37
 36/38 anonim ***** válasza:
73%
35 szerintem is depresszió közelben van amúgy. Nem normális 7 heten keresztül kattogni bármit is mondtak neki. De mivel élből elutasítja a segítséget igenis helye van az élesebb helyreigazításnak. A “Tündibündi, kérj segítséget!” válaszok láthatóan nem segítettek a kérdezőnek.
2020. júl. 29. 14:42
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
36, de ez nem az idegenek meg a gyakorikerdesek.hu dolga..fordítva sül ám el nagyon könnyen az ilyesmi. Labilis lelki állapotban lévő embert ezzel nem fogsz motiválni. Ezt úgy mondom,hogy szakmámból adódóan van rálátásom a témára. Lehet attól még tanácsolni, de elsősorban,amit vitatok már a 3.hozzászólásomban is: hogy idegen emberek miért éreznek arra magukban indíttatást,hogy egy láthatóan (persze internet,de feltételezzük,hogy minden úgy van,ahogy) bajban lévő emberrel így kommunikáljanak. Ezt még családtagtól is nehezen fogadja el bárki is legyen
2020. júl. 29. 14:51
 38/38 anonim ***** válasza:
23%
A fórumok már csak ilyenek. Kijon az emberből az őszinte véleménye. Akkor is ha nem szép.
2020. júl. 29. 14:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!