Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem vagyok...

Mit tegyek, ha nem vagyok jól, mert megaláztak és hetek óta ezen kattogok?

Figyelt kérdés

7 hete megszületett a kislányom, és nem vagyok jól lelkileg. Nincs szülés utáni depresszióm, nem arról van szó.

Amikor ott voltam a szülőszobán, akkor némelyik úgy állt hozzám, mint egy kutyához, némelyik pedig közömbös volt, mint az orvos, akitől nem lehetett semmit se kérdezni, mert vagy motyogott az orra alatt, vagy nem is válaszolt. A férjem se volt bent, teljesen egyedül voltam, nem ért oda. Hetek óta ezen kattogok és elkap a sírógörcs, ahányszor erre gondolok. Próbálok nem ezen gondolkozni, de még alvás előtt is eszembe jut és nem tudok olyan jól és hamar elaludni.

PSZICHOLÓGUSHOZ NEM MEGYEK!

2020. júl. 28. 19:27
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
89%
19-es: maximálisan egyetértek. Ha a praktizálásába kerülne az ilyen beszéd, akkor moderálná magát a doki is, meg a személyzet is. De amíg egyes nők szerint is "ez van, ezt kell elfogadni", addig itt változás nem lesz, csak süllyedünk. Lassan már a nő a felesleges résztvevő a szülésen, mert csak akadályozza a szülesztést.
2020. júl. 28. 21:01
 22/38 anonim ***** válasza:
75%

Az itteni hozzaszolasokbol is latszik, hogy nem eleg az anyasaggal járó teher, még szülni is csak szépen, engedelmesen szabad, mert különben rasutik az anyára, hogy hisztériás.

Szégyellhetitek magatokat mindannyian akik ilyen stílusban alázzátok a kérdezőt.

2020. júl. 28. 21:02
 23/38 anonim ***** válasza:
37%
És te hogy beszélsz másokkal kérdező? Elvárod, hogy veled szemben mindenki empatikus legyen, de te úgy beszélsz ismeretlenekkel, mintha a hátsódból rántgattad volna elő őket.
2020. júl. 28. 21:15
 24/38 anonim ***** válasza:
16%
De te neked mindegy, nem? :DDDD Neked ez normális.
2020. júl. 28. 21:23
 25/38 anonim ***** válasza:
59%
Oké kedves empaták. A kérdező hiszterikus és külső segítségre szorul. Nem tudjuk mi történt vele. Lehet hogy jogos, lehet hogy nem. Mindenki leírta, hogy két szakemberhez fordulhat. Pszichológus vagy jogász. Ezek utána a kérdezőből előjött az ősbunkó. Emiatt en nem azt gondolom, hogy ő volt a cukipofa mindenki más meg a bunkó 🤷🏼‍♀️ Bocsi. Azért nekem elég erős tapasztalatom, hogy normális hozzáállást nagyon ritkán követ igazán nagy bunkosag. Rossz napja meg lehet az eü személyzetnek is. Nalunk a kórházban minden szakban 1db!!! Szülésznő jutott az emeletre és 2 csecsemos. Na akkor most mit várunk? Nem tetszik? Lehet menni tüntetni mikor az eü-sök tüntetnek a jobb körülményekért. Több ember/osztály, több fizetés és máris több és kevésbé kiégett ember lesz az eüben. Ne csodálkozzon senki, hogy a tulhajszolt, minden szempontból alulbecsült személyzet nem bűbáj mackó 0-24-ben. Ja hogy ez nem a beteg problémája? Hat de! Az egész társadalom bűne, hogy idáig jutott az eü. Mi hagytuk. Most isszuk a levet. Lehet hisztizni. Ettől ez meg nem fog változni. Amíg nem lesznek emberi körülmények, nem.
2020. júl. 28. 21:33
 26/38 anonim ***** válasza:
87%
Nekem volt fogadott orvosom. Az első 2 fiam spontán született ugyan annál az orvosnál. A 3. Babámnak leesett a szívhangja, így sürgősségi császár lett. Az orvosom elkezdett kapkodni a többi ember után. Ugye legalább 6 valakinek kell, hogy bent legyen. Hallotam az áltató orvost úgy kérlelte, hogy jöjjön már segíteni, holnap majd visszaadja a szívességet. Aznap az én orvosom volt az anesztes, de mivel nem altathat/érzésteleníthet és csatározhat egyszerre, így más kellett, hogy bejöjjön. Na a dokimon kívül 4en végig pofázták a műtétet lekezelő bunkó stílusban. A legnagyobb bajuk az volt, hogy havi 200 ezer forintért nekik mennyit kell dolgozni. Most is túlórázniuk kell miattam. Megkérdezte az egyik, hogy hány gyerekem van. Mondtam, hogy ő a 3. Erre ő: "szép kis szaporulat!". A másik megkérdezte, hogy mi lesz a neve a gyereknek? Mondtam, hogy Tamás. Megdicsérte, hogy végre normális név, mostanában a sok idegen név között ugyan csak normális. A másik odaszól : "várd ki a végét a másik kettőt, hogy hívják " . Annyira bunkók voltak, hogy amikor a Babámat odatartották az arcomhoz elsírtam magam. Elég volt gyorsan megemészteni a császárt ( nagyon féltem, de nem aggódtam mivel az első 2 spontán lett, azt hittem megúszom) és akkor még bunkóznak is. A dokim viccesen odaszólt míg varrt, hogy ne aggódjon Ildikó, a 4. Baba még születhet spontán. Erre az egyik felháborodva: mert még akar több gyereket? Egyébként nst.-re a kórházba kellett már járjak a végén. A dokim nagyon alapos, meg betoji úgyhogy 36 héttől 2 naponta, naponta kellett járjak nst.re. amit ott is kaptam. Direkt nem állították be rendesen a fejet, nem keresték a baba szívét. Volt, hogy másfél órát ültem a székbe. Állandóan beszóltak a súlyom miatt. Még 38 hetesen is ájuldoztak, hogy biztos nem 2 gyerek van bennem? Hiszen akkora nagy a hasam. Ezzel is célozva, hogy mekkora bálna vagyok. Szóval mivel nekem is mimóza lelkem van, nagyon szarul esett akkor, kattogtam rajta én is eleget. Aztán gond volt a babával, 2 hetet ráhúztunk az újszülött osztályon, ott annyira a babámra koncentráltam, hogy már akkor nem érdekelt az orvosok bunkózása. Ma meg már 15 hónappal a szülés után meg főleg nem érdekel. Egyszer talán visszakapják az élettől.
2020. júl. 28. 22:00
 27/38 anonim ***** válasza:
63%
Ja, az én esetem a híres debreceni klinikán történt. Azóta ezeket az idióta embereket, az idióta suhanc főnökével együtt az orvosom 30 év munkaviszony után otthagyta. Felemelte a hangját, hogy olyan súlyos hibákat vétettek tavaly figyelmetlenségből az orvosok, hogy több áldozatot követelt mint ezelőtt bármikor. Több anya, és magzat halt meg gondatlanságból. Mai napig élhetnének. Amiért fel mert szólni a dokim, ezért le lett fokozva a tudta a nélkül. A szülés nőgyógyász anesztes műthet is, neonatológia is, és mikor visszament a szabadságáról közölték vele, hogy lefokozták, csak anesztensként dolgozhat. (Gondolom abból volt a legkevesebb) szóval nem gyengén megalázták. Nem hagyta, elment más városba dolgozni. Mi meg követjük. Magánba jártam eddig is hozzá, viszont ha műteni kellene bármi miatt is, vagy ha még szülnék akkor mennék oda ahol ő van.
2020. júl. 28. 22:07
 28/38 A kérdező kommentje:

Nem ítélkeztek. Megírtam, hogy 10-bol 9x nem tirpaksagbol mondjak.

- Ha 10-ből 9x nem tirpákságból mondják, akkor is ott van az az 1. Azzal mi van? Le van kakkantva, csak mert 10-ből 9x nem tirpákságból mondják?

És te hogy beszélsz másokkal kérdező? Elvárod, hogy veled szemben mindenki empatikus legyen, de te úgy beszélsz ismeretlenekkel, mintha a hátsódból rántgattad volna elő őket.

- Én normálisan beszélek és állok a dolgokhoz, de nem fogom eltűrni, hogy egy anonim oldalon valaki lemimózalelkűzzön, aztán mindennek elhordjon privátba. Az "agyalágyult" kifejezés elég enyhe ahhoz, amit én privátba kaptam tőle.

Emiatt en nem azt gondolom, hogy ő volt a cukipofa mindenki más meg a bunkó 🤷🏼‍♀️ Bocsi.

- Nyilván én vagyok a bunkó, amikor megkérdeztem a doktortól, hogy minden rendben van-e (nem 5 percenként, ha valaki ezzel jönne), erre rámordított, hogy maradjak már csöndbe és megjegyzéseket tett rám végig.

És szerintem az agyalágyult kifejezés nem összehasonlító az ótvaros khoz és társaihoz.

Rossz napja meg lehet az eü személyzetnek is.

- És miért én tehetek arról, hogy rossz napja volt? Ha nekem Mariskával van bajom, akkor majd Juliskára fogok haragudni?

2020. júl. 28. 22:46
 29/38 anonim ***** válasza:
87%

Egyszerűen nem tudok szó nélkül továbbenni ezen a kérdésen. A válaszok miatt...vannak bizonyos platformok (ahogyan ez is), amik arra lennének hivatottak,hogy segítséget/kérdésekre válaszokat kaphasson,aki igényli (facebook csoportok ugyanez a kategória). Értem én,hogy szabad vélemény nyilvánítás meg miegymás...de mondja már meg valaki,hogy mi a jó abban,ha még "belerúgunk a földön fekvőbe" ?!

Szíve joga traumaként megélni BÁRMIT, amit ő annak érez. Másnak meg joga van nem annak érezni. Miért kell vitatni,hogy neki most jogosak a sérelmei vagy sem?! A kérdés nem az volt,hogy most akkor szabad-e kiakadni vagy sem. Rettentően szomorú, hogy a legtöbb fórumon jó szándék meg segítőkészség helyett a kioktatás megy, ráadásul anyukák közt.

Szerintem Kérdező az lenne a legjobb, ha a feszültséget ki tudnád adni. Bárhogy,ahogy neked jól esik. Ha betegjogi képviselőhöz fordulsz,akkor úgy, ha megírod,akkor úgy. Azt még szeretném elmondani (bár olvastam,hogy nem szeretnél pszichológushoz menni), hogy a pszichológus lehet akár csak hallgatóság, de lehet,hogy arra vezet el,hogy számodra melyik a legjobb módszer a trauma feldolgozásában. Nem biztos,hogy olyan rossz dolog egy pszichológus,mint amilyennek hangzik.

2020. júl. 28. 23:19
 30/38 anonim ***** válasza:
71%

Írjad csak nyugodtan, hogy nem mész pszichológushoz, de nekem tök jól esett hogy ki tudtam beszélni a megalázó helyzeteket a pszichológussal (is). Utána már nem kattogtam rajta, tudtam aludni. De igazad van, ne menjél.

Vagy szedj Datif PC-t, azt terhesen, szoptatás alatt is lehet.

2020. júl. 29. 08:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!