Mit tegyek, ha nem vagyok jól, mert megaláztak és hetek óta ezen kattogok?
7 hete megszületett a kislányom, és nem vagyok jól lelkileg. Nincs szülés utáni depresszióm, nem arról van szó.
Amikor ott voltam a szülőszobán, akkor némelyik úgy állt hozzám, mint egy kutyához, némelyik pedig közömbös volt, mint az orvos, akitől nem lehetett semmit se kérdezni, mert vagy motyogott az orra alatt, vagy nem is válaszolt. A férjem se volt bent, teljesen egyedül voltam, nem ért oda. Hetek óta ezen kattogok és elkap a sírógörcs, ahányszor erre gondolok. Próbálok nem ezen gondolkozni, de még alvás előtt is eszembe jut és nem tudok olyan jól és hamar elaludni.
PSZICHOLÓGUSHOZ NEM MEGYEK!
Épp a téged ért bánásmód miatti traumád feldolgozása végett kéne szakemberhez fordulnod (csak, hogy a te minősíthetetlen stíludodnál maradjunk) te agyalágyult!
Nem csak szülésutáni depresszióval kell pszichológushoz menni. Az nem normális állapot, ha sírógörcseid vannak és nem tudsz rendesen aludni, ez nem fenntartható helyzet.
Az pedig végképp nem fog segúteni, ha szimplán GyK-ra jársz hisztizni ahelyett, hogy rendes segítséget kérnél.
Szerintem meg hisztérikus vagy kérdező. Ez a válaszodból is látszik. Pontosan erről írtam a valaszomban. Mindenkivel ugyanúgy bántak nalunk is. Valaki totál kiakadt, valaki sírt en fel se vettem. Elárulom: teljesen átlagosan bántak azzal is, aki hisztizett. Es akinek meg beszoltak-mert ilyen is volt- az azt is csak az ő érdekében. Ettől veled épp történhetett valóban méltánytalan dolog, de nem tudom mit vársz egy fórumtól. Nem voltunk ott, nem tudjuk mi történt. Nem válaszol egy orvos normálisan? Megkeresel egy másikat, a főorvoshoz fordulsz stb. Ha nem volt ver a pucadban ott és akkor, mostmár hiába siránkozol a semmin. Megmondták mit tehetsz. Menj betegjogi képviselőhöz. Aztan majd kivizsgálják jogosak e a sérelmeid, vagy hormongőz.
Aki nehezményezi, hogy raszoltak, ne kiabáljon. Ezt se bunkosagbol szoktak ám. Ha uvoltesz, pont az erőt veszed ki a nyomásból, vagy vajúdáskor ha nem lélegzel, hanem orditasz nem kap oxigént a baba. Biztos vagyok benne, hogy van amikor ez bunkón jön le, de nem azért mondjak, mert meg akarnak alázni. Legalábbis 10-bol 9-szer.
Attól, hogy a 14-es szerint nem gond, ha valaki paraszt, attól az még az.
Szánalmas, hogy ilyen megtörténhet. A szavak nem kerülnek pénzbe, pont ugyanannyi lenne normálisan viselkedni, mint így.
"Nem kiabál, mely levegő."
A katonaságban. Tudod? Nem szól! Nem beszél! Fordul! Lép!
Ilyenkor tudnék visszaszólni, hogy "doki! Pofa befog! Normálisan viselkedik!"
Miért kell egy nőnek védelmeznie magát a szülése alatt?
Felháborító, hogy egyesek szerint ez a normális!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!