Mit tegyek, ha nem vagyok jól, mert megaláztak és hetek
óta ezen kattogok?
Figyelt kérdés
7 hete megszületett a kislányom, és nem vagyok jól lelkileg. Nincs szülés utáni depresszióm, nem arról van szó.
Amikor ott voltam a szülőszobán, akkor némelyik úgy állt hozzám, mint egy kutyához, némelyik pedig közömbös volt, mint az orvos, akitől nem lehetett semmit se kérdezni, mert vagy motyogott az orra alatt, vagy nem is válaszolt. A férjem se volt bent, teljesen egyedül voltam, nem ért oda. Hetek óta ezen kattogok és elkap a sírógörcs, ahányszor erre gondolok. Próbálok nem ezen gondolkozni, de még alvás előtt is eszembe jut és nem tudok olyan jól és hamar elaludni.
Mi tortent? Ha annyira gaz volt, betegjogi kepviselonel sztem tehetsz panaszt. Amugy meg sajna tul kell jutnod rajta. Ott van a babad, probalj meg orulni neki.
2020. júl. 28. 19:31
2/38 anonim válasza:
Hormonok. Majd elmúlik. Mindaz, amit leírsz, semmiség. Velem nem játszottak a hormonok szules után, épp ezért kedélyesen tekintettem körbe a szobatarsaimon, kire hogy hat. Voltak ilyen mimozák, mint te. Voltak olyanok, akik akkor se vettek volna le a szemüket a babarol, ha az életük múlik rajta, volt aki összeveszett a nővérekkel, volt aki sirogorcsot kapott. De azért voltunk páran, akikre nem voltak hatással a benti dolgok. Alkat kérdése. Gondolj arra, hogy amit érzel, az normális, de nem reális.
2020. júl. 28. 19:31
3/38 anonim válasza:
Másállapotot a szülészetben facebook oldalàn talàlsz elèrhetősegeket, mint az EMMA vonal, segìtő csoportok. Sajnàlom, hogy mèltatlanul bàntak veled, sajnos sok olyan ember dolgozik a szülőszobàn, akinek a viselkedèse alapjàn semmi keresnivalója ott.
2020. júl. 28. 19:32
4/38 anonim válasza:
A családodnak nem említetted? Vagy nekik már elegük van az önsajnáltatásból? Ha szaksegîtséget nem fogadsz el, akkor milyen segítségre vágysz? Buksi simire, hogy te szegény, milyen szörnyű volt neked? Ha nem tudod feldolgozni a szülés élményt, akkor vagy keresel egy támogató csoportot, vagy pedig pszichológushoz mész. Esetleg tovább kattogsz.
2020. júl. 28. 19:33
5/38 anonim válasza:
Na én pont ezért nem szülnék ügyeletesnél, mert minden nap ez történik a szülő nőkkel, ritka a kivétel.
Nem tudsz mit tenni kérdező, próbáld meg elengedni változtatni már nem lehet rajta. Bizonyítani nem tudod az igazad.
2020. júl. 28. 19:35
6/38 anonim válasza:
Próbáld meg elengedni a dolgot, mert a gyerekednek arra van szüksége, hogy rá figyelj és kiegyensúlyozott legyél. Ha nagyon ki akarod adni magadból, ez is egy jó közeg, vagy írd meg valamelyik babás fórumra, hogy milyen sz.r hely volt, persze azért úgy fogalmazva, hogy ne tudjanak feljelenteni, de attól még adhatsz negatív értékelést. A bezzeganyára pl. kiírhatod, pontozhatsz. Ez talán meg fog nyugtatni, mert visszaadtál valamit a nemtörődöm viselkedésükből. Aztán lépj túl rajta, főleg, ha egészségesek vagytok. Gondolj arra, ami jól sikerült, ami pozitív az egészben. Pl. jól vagytok, túl vagy rajta, stb.
2020. júl. 28. 19:45
7/38 anonim válasza:
Nálam is volt ilyen konkrétan rám szóltak, hogy halkabban kiabáljak szülés közben... Hát meg sem köszöntem semmit semmilyen segítséget nem kaptam tőlük. Semmi gond majd jobban leszel. :) kitartást! És sok egészséget a picinek és neked!
2020. júl. 28. 19:46
8/38 anonim válasza:
Először is ne hallgass az itteni kommentekre, akik téged hibáztatnak. Ahhoz csatlakoznék, aki a betegjogi képviselőt javasolta, már csak azért is fordulj hozzá, hogy más kismama ne járjon így, ettol te is jobban éreznéd magad. Ne hagyd, hogy lesöpörjenek az asztalról a hormondumával, te tudod, hogy mit éltél át és az mennyire volt megalázó számodra.
Jó egészséget nektek és sok boldogságot a babával, remélem halványulni fognak az emlékeid és lesz bátorságod a következő babához:)
2020. júl. 28. 19:55
9/38 anonim válasza:
Hát pedig a betegjogi képviselőn kívül csak a pszichológus fog tudni segíteni neked.
2020. júl. 28. 20:02
10/38 A kérdező kommentje:
Nem a szülést nem tudom felfogni, hanem ahogyan bántak velem, lenéztek és kiabáltak velem, és ha kérdeztem valamit, vagy válaszoltak, vagy nem. Ezt a kiszolgáltatott helyzetet nem kívánom senkinek. 9 válaszból 1 normális válasz, ez Magyarország!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!