Fontosnak tartjátok, hogy a gyerekeiteknek külön szobája legyen? Ha igen, akkor miért, ha nem, akkor miért?
Nem.
Onnan tartom fontosnak, ha ők is szeretnék.
Most 2 fiú egy szobában van, de az idejük nagy részét a nappaliban töltik vagy az udvaron vagyunk. A nagy sulis lesz, de ő örül, hogy a tesóval 1 a szobájuk. Ahogy a kicsi is.
10es válaszoló mindent leírt, ami fontos.
Szerintem fontos. Pláne egy adott kor után. Amíg kicsik, addig oké, de pl. egy 13-14 éves már jobban vágyik a magánszférára. Esetleg ha két kb. azonos korú, azonos nemű testvérpárról van szó, akkor még eltudnám képzelni, hogy egy nagyobb szobán osztoznak, de csak akkor, ha jóban vannak egymással, és nekik is jó úgy. De szerintem a saját szoba lehetőségét fent kell tartani nekik is, és akkor ők eldöntik, hogy miképp szeretnék.
Nekem mindig is saját szobám volt, talán ezért is vagyok ennyire saját szoba párti. Mindenesetre, szerintem fontos, hogy az ember ne csak a fürdőszobában lehessen egyedül, mindenkinek meg lehessen a saját kis zuga. Meg sok fiúnál nem számít a dekoráció (oké, nem mindenki ugyanolyan, de nekem több fiútestvérem is van, őket sosem érdekelte annyira, hogy miképp néz ki a szobájuk, ebből indulok ki), de sok lány igenis szereti berendezni, dekorálni a szobáját. És szerintem sokat dobhat valaki mindennapi életén, ha olyan szobában töltheti az idejét, amit ő rendezett be, vagy ő dekorált ki úgy, ahogy szeretne. Meg aztán ha egy szobában vannak a gyerekek, alkalmazkodniuk kell egymáshoz, pl. a lefekvési időben, tanulási időben... Szóval összegezve, szerintem egy bizonyos korig tök okés a közös szoba, de egy idő után mindenképp jó a külön szoba.
Hihetetlenül fontos.
Nekem 15 éves koromig nem volt saját szobám. Gimnazistaként is a fiútestvéremmel osztoztam egy szobán. Semmi privát terem nem volt. Nem volt külön íróasztalunk se. Ebből kifolyólag nem is írtunk soha leckét otthon.
Amint tudtam elhúztam otthonról és a barátomhoz költöztem.
Mondjuk az én szüleim ritka szemét, szadista emberek. Apámmal nem is tartom a kapcsolatot. Legközelebb a temetésén tervezem látni: örömünnep lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!