Fontos volt, hogy mikor születik a baba már a babatervezésnél?
Tegnap azt álmodtam, hogy terhes vagyok és azért nem tudtam neki teljes szívből örülni (pedig szeretnék babát), mert hogy akkor április elején fog születni, amikor én mindig is úgy képzeltem el, hogy őszi kisbabám lesz.
Ha ismeretlenként olvasnám a kérdést, én is hülyének nézném a kérdezőt, igazából csak ledöbbentett, hogy a tudatalattimban is megjelent ez a preferencia.
Tényleg csak érdeklődésből kérdezem, hogy nektek volt preferált évszak/hónap hogy mikor szülessen a pici, függetlenül attól, hogy hogy alakult végül vagy én kattantam meg?:D
12-es vagyok.
Kihagytam, hogy én ősszel akartam szülni, mert azt ideálisnak tartom. Hozzátáplálás meg más téren is.
Lányom szeptemberi, fiam augusztusi.
Kínában az augusztus is ősznek számít.
14, miért tartod jónak hozzátáplálás terén?
Nagyobbikom augusztusi. Pont az egyik negatívumának tartottam, hogy februárban, amikor kezdtük 6 hónaposan a ht-t, alig volt valaminek szezonja.
Sokkal jobb volt tavaszi gyerekkel, akivel kora ősszel kezdtük a ht-t.
Én mindig is tavaszi, kora nyári gyereket szerettem volna, én is tavaszi vagyok. Sok oka van, vannak praktikus okok is, meg szimplán jobban szeretem ezt azt időszakot, szerintem kellemesebb egy újszülöttel szép időben sétálgatni, öltöztetni, meg nekem is terhesen nagy hassal nyári ruhákba öltözni, mint millió réteget magamra húzni. Az ideális a május, június lenne, mégse legyen 30 fok.
Na de az ember ezt eltervezi, én is úgy képzeltem, hogy ahogy én eltervezem, akkor leszek terhes, na persze :D Eredetileg most nyáron szerettünk volna elkezdeni próbálkozni, hogy nagyjából kijöjjön a tavasz-kora nyár. Gondoltam, 3-4 hónap csak elég lesz. Na, persze, már fél éve úgy vagyunk, hogy jöhet, de még nem jött. Most még pár hónapig beleesnénk ebbe az időbe, de amúgy persze mindegy is. Minden időszaknak megvan a maga varázsa, mondjuk örülnék, ha nem december-januárra jönne ki (hideg, öltözködés, fagy, csúszós utak, influenza, és karácsonyi időszak miatt).
11. vagyok, amúgy igen, a téli babával gáz ez az influenzaszezon... Nálunk van nagytesó is, aki kiscsoportos ovis volt, naná, hogy benyelte az influenzát az oviban, 4 hetes volt a pici. Hát, buzgón drukkoltam, hogy ne kapja el. Szerencsére mindenkin átment, de ő megúszta. Viszont taknyos többször is volt az első hónapjaiban ugyanezért, szoptatás ide vagy oda. Továbbá én paráztam azon, hogy influenza miatt látogatási tilalom lesz, de abba még nem estünk bele január elejével (19-re voltam kiírva, de 3-án született). Én nagyon taknyosan mentem szülni is, császár volt, hát mit mondjak, óriási volt a köhögőroham meg az orrfújás, tüsszögés a szétvágott hasammal.
Mindemellett akkor is jobb volt nekem a téli szülés, de megvan a hátránya. Az mondjuk szupi volt, hogy kire jött a jó idő, és programokra mászkálás a naggyal, addigra a pici is volt már akkora, hogy nyugodt lélekkel hurcibáltam magunkkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!