Mit kérdezzünk az orvostól (babatervezés)?
Gyermeket szeretnénk a párommal és úgy gondoltam, hogy jó ötlet, hogy elmegyünk az orvoshoz mindketten.
Szeretném megérdeklődni, hogy milyen étrendkiegészítőt ajánl illetve mire cserélhetem le a mostanit.
Mire lenne érdemes még rákérdezni?
Szerintem nem kell még különösebb kérsésekkel bombáznotok.
Kéej egy rákszűrést és egy ultrahangot, hogy tudd hogy az egészségeddel minden rendben van a babavállaláshoz!
40 hkm
Ugyanez nálunk is.
Utólag viccesnek fogod tartani, hogy a párodat is vinni akartad. :)
Semmi extra nem kell még ilyenkor.
Elmész a nőgyógyászodhoz, megvizsgál: kézzel, UH, rákszűrés, vagyis a szokásos.
A terhesvitaminokra legyintett, egyek zöldséget/gyümölcsöt.
Fogamzásgátló után, és mert amúgy is javasolt, ő is javasolt folsavat szedni, de mást nem.
Vérvételre és vizeletvizsgálatra én a háziorvosomhoz megyek (persze jelezve, hogy mi a terv, majd ők tudják mit érdemes még nézni).
Bejelnetkeztem fogorvoshoz, bár panaszom nincs, de egy fogkő leszedés és egy kontroll nem árt, derüljön ki most ha valamelyik fogammal baj van/lehet, ne akkor ha már 'alien' jelen. ;)
kb ennyi szerintem.
"Kedves utolso, mar miert is lenne “vicces” a parjat is megvizsgaltatni? Nem mindig a noben keresendo a meddoseg oka."
Olvasd már el a kérdést!
Elöször is SZÓ sincs meddöségröl!
Másodszor egy NÖGYÓGYÁSZ nem fogja a FÉRFI partnert semmi esetben sem vizsgálni!
Akkor valószínűleg a háziorvos fel van készülve leendő szülők látogatására, biztos részletes felvilágosítást ad.
És a beszélgetés közben felmerülő kérdéseket is tudjátok tisztázni.
Sok szerencsét és mielőbbi babavárást kívánok! ☺️
Második vagyok.
Sorry, nőgyógyászra gondoltam egyből én is, oda pedig egyelőre 'apa' felesleges.
Mivel most kezditek a baba projektek, egyelőre szerintem felesleges jobban beleméllyedni, elég akkor ha esetleg 1év alatt se jönne össze.
Nem akartam senkit megbántani, nem is szoktam kommentelni, de mivel ugyanaz au élethelyzetünk a kérdezővel, így segíteni szerettem volna a saját talasztalatommal, de szépen le lettem pontozva. Remélem aki pontozgat most kielégítette frusztrációit.
Kérdező, sok sikert, jó babavárást! :)
Köszönöm mindenkinek!
Igazából néhány kérdést tettem fel, de inkább az orvos kérdezett. Vérnyomást és súlyt mért, illetve adott beutalót vérvételre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!