Az alábbiak közül melyik nevek hangzanak a legjobban?
Segítséget szeretnék kérni, a Mészáros vezetéknévhez az alábbiak közül milyen fiú és lány keresznév passzol? Lehet kettő is, de ne túl hosszúak.
Lány: Amara, Amina, Ariella, Bella, Blanka, Dorina, Elena, Evelin, Flóra, Inez, Léna, Leona, Ninetta, Sára, Stella, Vanda, Vivienn, Zsófia
Fiú: Ábel, Ádám, Alexander, András, Barnabás, Dávid, Gergő, Kristóf, Lénárd, Máté, Milán, Simon, Vince, Zsombor
Mészáros családnév mellé nem adnék két keresztnevet.
Kapásból lődd ki az "s" és "zs" kezdetű neveket, totális nyelvtörő; ugyanilyen megfontolásból a Kristófnál pl. nagy a mássalhangzó-torlódás (...s Kr...)
Ami szerintem passzol a felsoroltakból:
- Bella, Dorina, Evelin, Flóra, Léna
- Ábel, Ádám (ezzel nekem kimondottan tetszik), András, Dávid, Gergő HELYETT inkább Gergely, Vince.
A Dorina ronda név. Nem adnám még a Bellát, Amarát, Ariellát, Inezt, Ninettát, Stellát sem.
Fiúból az Alexander helyett Alexet adnék, a Barnabást pedig sehogy sem.
•Mészáros Bella / Mészáros Blanka
•Mészáros Ádám
Blanka, Dorina, Vivien, Zsófia
Ádám, András, Dávid, Gergő, Vince
Mészáros Zsófi
Mészáros Flóra
Mészáros András
Mészáros Máté
Mészáros Milán
Köszönöm a válaszokat.
Lehet, hogy nem mindenkinek tetszenek a nevek, de jelentés és hangzás alapján írtuk fel őket, nekünk mindegyik szép.
Lánynevek közül nekem csak a Sára és a Zsófia tetszik, esetleg a Blanka (a többi egyáltalán nem). De mivel nagyon egybeolvad a vezetéknévvel Sára és a Zsófia is, ezért a Blanka marad.
A fiúnevek azért jobbak. :)) M betűst nem adnék (én utálom, ha alliterál), Ádám, András és Kristóf a legjobb ezzel a vezetéknévvel, esetlen Gergő helyett Gergely.
Lány:
Mészáros Zsófia
Mészáros Flóra
Fiú:
Mészáros András
Mészáros Máté
Mészáros Milán
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!