Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Első gyermekes anyukák! Ti...

Első gyermekes anyukák! Ti hogy viseltétek a megváltozott helyzetet?

Figyelt kérdés
Én nagyon nehezen viselem a kialvatlanságot és mintha kicsit mélypontra is kerültem volna szülés óta.Anyóséknál lakunk ami szintén nagyon kikészít, hiszen sokszor lecsesz ha valamit nem jól csinálok.A költözés nem tudom mikor fog szóba jönni, de mindig is nagyon szerettem volna 3man együtt élni. Anyósék pedig nagy vitát csaptak emiatt anno. Sokszor sírhatnékom van és anyósnak folyton meg kell felelnem hogy jól csinálom e. Férjem ha délután hazajön munkából apjával sörözget elmennek ide oda. Nehéz nekem még ez a helyzet és úgy érzem mintha hiányozna a régi életem. Már egymásra se jut időnk a férjemmel. Ti hogy szoktatok hozzá a kialvatlansághoz? Hogy jöttetek bele a gondozásba tapasztalatlanul? Házimunkára hogy jutott időtök?

2020. júl. 2. 07:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Tudom hogy off, de hiba volt ennek a férfinak gyereket szülni. A kötrkedős anyóshoz. Ő meg ahelyett, hogy veletek lenne inkább sörözik meg eljárkál.

Hogy éltem túl? Először is ha nem jutottak időm a házimunkára nem görcsöltem rajta. Megcsináltam ami ment a többit meg a férjem. Ha kellett a gyereket is átvette és foglalkozott vele. A nem alvást meg idővel megszokja az ember. Eleinte napközben is aludtam a kicsivel. Az is sokat segített hogy nem okoskodott bele a dolgomba mindig valaki.

2020. júl. 2. 07:19
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Jah az elmaradt, hogy nekem a hordozás nagyban megkönnyítette a házimunka részét is
2020. júl. 2. 07:20
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, hogy ezt írom. De miért anyósék nyakára szültél?

Miért nem tudtok elköltözni?

A legegészségtelenebb dolog valamelyik szülőnél lakni házasan, gyereket vállalni végképp.

A kimerültségen mindenki átesik, de szerintem Te inkább kezdessz a szülés utáni depresszív állapotba kerülni a körülmények miatt.

Ez nem fog változni amíg nem költöztök el nagyon gyorsan. Párod nem embereli meg magát és fogja fel családja van, felesége.

Anyóst meg őszintén? Leülnék vele beszélni, a gyerekem nevelésébe meg nem engedném sehogy sem beleszólni.

Én most várom a 3.babánkat. Az elsőt 2 évig szinte egyedül neveltem aki egy több emberes baba volt. Férjem külföldön hetelt. 0 segítségem volt.

Nincs lehetetlen. Most 2 gyerek háztartás mellett terhesen csomó haszonállatunk is van amit én látok el. Szóval hidd el mindenbe bele fogsz jönni. De ahhoz elsősorban az kell, hogy kiszakadj onnan.

Kapd össze magad.

2020. júl. 2. 07:44
 4/12 anonim ***** válasza:
87%

Első körben a férjeddel beszélnék, hogy legyen szíves segíteni. Másodszor meg az anyóst állítanám le, hogy ne szóljon be. A házimunkát elengedtem, megcsinálom, amikor jut rá energiám, de nem stresszelem agyon magam rajta, igyekszem egy szinten tartani a lakást, de amúgy nem idegeskedem ha már egy hete nem lett felporszívózva. A férjem hatalmas segítség amúgy, kérés nélkül kiveszi a kezemből a gyereket, a házimunkából is kiveszi a részét, szóval nem olyan vészes.

Egyébként nálunk a lányom babaöbölben alszik mellettünk az ágyban, így éjszaka csak magam mellé húzom és cicire teszem ha felébred, néha van olyan, hogy simán elalszik a mellkasomon és én is beszundítok mellette, nem érzem annyira kialvatlannak magam így. Meg napközben ha nagyon ki vagyok merülve, együtt alszunk. Illetve igen, amit mondott valaki, a hordozó, a mindennapi tevékenységeket rettenetesen megkönnyíti, én még a vécére is úgy megyek, hogy rám van kötve a gyerek :D De erről azért hamarosan le kell szoknom, csak még nem tudtunk elszakadni egymástól igazából.

2020. júl. 2. 08:27
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
Nem volt nehéz belejönni. Más a helyzetem: Normális, apának való férfinak szültem, aki megtanult függetlenedni a szüleitől.
2020. júl. 2. 08:33
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj hogy ezt írom, de a te helyzeted nem olyan átlagos. Sokunknak csak a kialvatlansággal kell szenvednünk. Mi saját házban élünk hárman (4 hónapos babával). Férjem itthonról dolgozik amióta megszületett a baba, így szerencsére nagyon sokat tud segíteni, csak éjjel vagyok magamra utalva, mivel szoptatom a babát. Anyós a szomszédban van, de sikerült lefegyverezni, nem engedem, hogy beleszóljon bármibe is.

De még így is nagyon nehéz tud ám néha. Az elején szörnyű volt, semmit nem aludtam mert a baba egész nap mellen volt, de mostmár eljutottunk oda hogy nyugodtan tudok reggelizni és kávézni, miközben nézem a sorozatomat... éjjel is csak egyszer kel enni már.

Az a helyzet, hogy a te szituációdat nagyon megnehezíti a többi körülmény, én ilyen helyre nem szültem volna gyereket, tudom, könnyű utólag meg kívülről okoskodni, de anyós nyakára szülni?!?! Soha, ahogy ismerem, mindenbe beleszól... meg is őrültem volna. Férjed meg sörözget segítség helyett? Hát, na... az én férjem akkor iszik sört ha behozom neki, vagy ha mondom neki hogy nyugodtan igyál, én is tudok vezetni. És nem azért, mert be van fenyítve, hanem mert látja és tudja, hogy milyen egy babával. 7 éve voltunk együtt, már az elején tudtuk, hogy lesz gyerek, de csak akkor szültem, amikor megfelelőek lettek a körülmények...

2020. júl. 2. 08:41
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem a gyerek miatt érzed rosszul magad, hanem amiatt, hogy anyósáknál laktok, valamint, mert a férjedet nem érdekli az egész. Ennek nincs köze a gyerekhez.
2020. júl. 2. 09:23
 8/12 anonim ***** válasza:
82%

1. Anyám, anyósom nyakára nem vállalok gyereket.

2. Ilyen férfinak, akinek bármi fontosabb, pl egy sörözés, nem szülök gyereket.

3. Az en gyerekem, nekem senki ne mondja meg, hogy neveljem, ha az apja ilyen, még ő sem...

4. Ha már anyós nyakára szültem, de nem tetszik a képe, fogom magam és elköltözök... bárhova.

5. Igen, a kisgyerek éjszakázással jár, nem is kevéssel, valaki ezt bírja, valakinek meg van egy normális párja aki segít ebben.

2020. júl. 2. 09:29
 9/12 anonim ***** válasza:
2020. júl. 2. 09:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
5 hetes a babám. Férjem reggel elmegy, előtte még leviszi a kutyát, aztán mikor 6 körül hazáér, vagy elmegyünk együtt sétálni, és utána veszi át, vagy leviszi a kutyát és utána babázik. Este úgy kell a kisfiunkat kikonyorogni a kezéből, ilyenkor én pihizek. Délelőtt sokat alszik a kisfiam, akár 3 óra is eltelik egyben, ilyenkor házimunkát megcsinálom. Beosztás szerint csinálom, pl kedden áthúzom az ágyneműt, szerdán hűtőt takaritom ki stb. Mosogatás meg porszívózás természetesen minden nap van, de ha minden nap meg van csinálva akkor nem sok idő. Férjem is segít hétvégén meg este. De ez eddig is így volt. Éjjel is ketten kelünk ha már hulla vagyok és szoptatás után ő altat. Így ki tudom magam pihenni. Amúgy általában 2x kelünk éjjel, 1kor és 4-kor, majd 6kor reggel. Ha nagyon fáradt vagyok délelőtt én is még visszaalszok. Gáz, ahogy a férjed viselkedik. Az is, ahogy anyosod. Nekem anyukám és anyósom is azon van, hogy segítsen, pl főzöm nem kell egyáltalán már jó ideje.
2020. júl. 2. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!