Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy oldanátok meg ezt a...

Hogy oldanátok meg ezt a “nagypapa” kérdést?

Figyelt kérdés

Anyumnak új pasija van, két éve ismerik egymást, tavaly egybekeltek. Hozzáteszem apukám egy évvel a megismerkedésük előtt halt meg...

2019 őszén megszületett a kisbabám.

Nincs bajom a pasassal, de nagyon kivagyok attól, hogy anyám állandóan nagypapázza a fasziját és mondja a babámnak, hogy na jtt van nagypapa...

sajnos nem lehet anyámmal beszélni, teljesen ki van fordulva magából, én vagyok a bunkó ha valami nem tetszik neki... mindig játsza az áldozat szerepét.

Rákérdezett még anno, hogy ugye mondhatja, hogy ő a nagypapa, amire nem nagyon tudtam semmit mondani, mondtam ha nagyon muszáj... de azt hittem azért nem minden második szava az lesz h ő a nagypapa.

Meg amikor közöltem anyuval, hogy várandós vagyok az volt a reakciója hogy: “ Jaj de jó akkor a XY ( pasija) nagypapa lesz”

Nem is az h na akkor ő lesz nagymama..

kivagyok ettől a szitutól, és nem lehet neki elmagyarazni, hogy én ezt nem akarom, mert akkor én vagyok a szemét.

Azt hozzáteszem, hogy kb 5-6 havonta látja az unokáját, messze lakik csak videozni szoktunk.

Ti hogy reagálnátok le? Hagyjam aztán majd megbékélek vele előbb utóbb ( meg úgyse sokat találkozunk) vagy erélyesebben kéne fellépni ebben az esetben?

#unoka #“Nagypapa”
2020. jún. 28. 17:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%

Engem is zavarna, főleg ha ennyire túlzásba viszik. Persze van sok olyan történet ahol végül még 30x évig együtt maradnak és az unoka szívében is ő lesz a papa felnőttként

Nekem meghalt már anyukám. Apukámnak 10 éve van párja, akinek szintén régen halt meg a férje.

A gyerekek a keresztnevükön hívják őket. Sosem lett mama, papa, pedig nagyon szeretik egymást

2020. jún. 28. 22:25
 12/16 anonim ***** válasza:
89%

Anyósom és apósom külön párkapcsolatban él. Mi úgy döntöttünk, hogy nem erőszakoljuk rá a gyerekre, hogy az élettársakat mamázza, vagy papázza. A nevükön hívtuk őket, és a nagyobb kérdezett rá, hogy hívhatja-e papának. Apósom élettársát a nevén hívja.

Nekem így tiszta volt,hogy a gyerekem tisztában legyen a rokoni dolgokkal, mert én 18 voltam, mikor elmondták, hogy a nagypapám nem a vérszerinti nagypapám. Mérges voltam, hogy annyira nem bíztak bennem, hogy elmondják, ugyanúgy papának hívtam volna, de csalódtam, hogy titkolóztak.

Nyilván, ha nagyobb lesz, elmagyarázhatod neki, hogy nem ő az apukád stb, de nem kell berágni ezen. Nem gyilkosságot követnek el....

2020. jún. 28. 23:10
 13/16 anonim ***** válasza:
14%
Egy embernek 2 nagyapja van, nem szaporítható végtelen számban. Nagyon kiakadnék az anyámra, ha képes lenne ezt a lelki terhet rámlőcsölni, mert nyilvánvaló, hogy ahogy az új pasi sem lesz az új apám, úgy a gyerekemnek sem lesz a nagyapja soha, maximum a nagyi férje.
2020. jún. 29. 08:06
 14/16 anonim ***** válasza:
5%
Nekem is meghalt apukám. Ha anyukámnak új pasija lenne, sosem engedném meg, hogy pápának szólista a fiam!
2020. jún. 29. 12:19
 15/16 Soundofthewind ***** válasza:
55%

Nekem fura lenne. Az én szüleim elváltak, még tizenéves koromban. Mindkettőnek lett új párja, de egyiküket sem hívják a gyerekeim nagymamának, nagypapának, csak simán keresztnéven. Fura is lenne apám nőjét nagyiként emlegetni, akkor még csak 40 körül jár és a fia csak pár évvel idősebb az én legnagyobb fiamnál. De anyám párját sem hívják nagypapának, pedig ő korban stimmelne, és nagyon szeretik is őt a gyerekeim. Ahogy az ő unokája sem hívja anyámat mamának.

Anyukád nem tudom, miért ragaszkodik ehhez, de szerintem meg kéne vele beszélni, hogy neked ez zavaró, nem esik jól.

2020. júl. 1. 13:43
 16/16 anonim ***** válasza:
70%

Én kitenném a szüleim fényképét, hogy mindig lássa a gyerekem. Amikor kérdezné, mondanám, hogy ez a mama, ez meg a papa, az én anyukám-apukám.

Amikor meg találkoznék az anyukámékkal, az új férjjel együtt, akkor megelőzném az anyukámat, hogy gyere kisfiam-lányom, köszönj szépen a mamának, meg a Feri bácsinak.

2020. júl. 12. 15:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!