Hogy oldanátok meg ezt a “nagypapa” kérdést?
Anyumnak új pasija van, két éve ismerik egymást, tavaly egybekeltek. Hozzáteszem apukám egy évvel a megismerkedésük előtt halt meg...
2019 őszén megszületett a kisbabám.
Nincs bajom a pasassal, de nagyon kivagyok attól, hogy anyám állandóan nagypapázza a fasziját és mondja a babámnak, hogy na jtt van nagypapa...
sajnos nem lehet anyámmal beszélni, teljesen ki van fordulva magából, én vagyok a bunkó ha valami nem tetszik neki... mindig játsza az áldozat szerepét.
Rákérdezett még anno, hogy ugye mondhatja, hogy ő a nagypapa, amire nem nagyon tudtam semmit mondani, mondtam ha nagyon muszáj... de azt hittem azért nem minden második szava az lesz h ő a nagypapa.
Meg amikor közöltem anyuval, hogy várandós vagyok az volt a reakciója hogy: “ Jaj de jó akkor a XY ( pasija) nagypapa lesz”
Nem is az h na akkor ő lesz nagymama..
kivagyok ettől a szitutól, és nem lehet neki elmagyarazni, hogy én ezt nem akarom, mert akkor én vagyok a szemét.
Azt hozzáteszem, hogy kb 5-6 havonta látja az unokáját, messze lakik csak videozni szoktunk.
Ti hogy reagálnátok le? Hagyjam aztán majd megbékélek vele előbb utóbb ( meg úgyse sokat találkozunk) vagy erélyesebben kéne fellépni ebben az esetben?
Engem is zavarna, főleg ha ennyire túlzásba viszik. Persze van sok olyan történet ahol végül még 30x évig együtt maradnak és az unoka szívében is ő lesz a papa felnőttként
Nekem meghalt már anyukám. Apukámnak 10 éve van párja, akinek szintén régen halt meg a férje.
A gyerekek a keresztnevükön hívják őket. Sosem lett mama, papa, pedig nagyon szeretik egymást
Anyósom és apósom külön párkapcsolatban él. Mi úgy döntöttünk, hogy nem erőszakoljuk rá a gyerekre, hogy az élettársakat mamázza, vagy papázza. A nevükön hívtuk őket, és a nagyobb kérdezett rá, hogy hívhatja-e papának. Apósom élettársát a nevén hívja.
Nekem így tiszta volt,hogy a gyerekem tisztában legyen a rokoni dolgokkal, mert én 18 voltam, mikor elmondták, hogy a nagypapám nem a vérszerinti nagypapám. Mérges voltam, hogy annyira nem bíztak bennem, hogy elmondják, ugyanúgy papának hívtam volna, de csalódtam, hogy titkolóztak.
Nyilván, ha nagyobb lesz, elmagyarázhatod neki, hogy nem ő az apukád stb, de nem kell berágni ezen. Nem gyilkosságot követnek el....
Nekem fura lenne. Az én szüleim elváltak, még tizenéves koromban. Mindkettőnek lett új párja, de egyiküket sem hívják a gyerekeim nagymamának, nagypapának, csak simán keresztnéven. Fura is lenne apám nőjét nagyiként emlegetni, akkor még csak 40 körül jár és a fia csak pár évvel idősebb az én legnagyobb fiamnál. De anyám párját sem hívják nagypapának, pedig ő korban stimmelne, és nagyon szeretik is őt a gyerekeim. Ahogy az ő unokája sem hívja anyámat mamának.
Anyukád nem tudom, miért ragaszkodik ehhez, de szerintem meg kéne vele beszélni, hogy neked ez zavaró, nem esik jól.
Én kitenném a szüleim fényképét, hogy mindig lássa a gyerekem. Amikor kérdezné, mondanám, hogy ez a mama, ez meg a papa, az én anyukám-apukám.
Amikor meg találkoznék az anyukámékkal, az új férjjel együtt, akkor megelőzném az anyukámat, hogy gyere kisfiam-lányom, köszönj szépen a mamának, meg a Feri bácsinak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!